Los Angeles

Jag vaknade tidigt på fredagen. Vi gick senare vid åtta och åt frukost på hotellet (ett litet rum där det fanns cornflakes, munkar och juice). Det fanns en pool på hotellet, precis utanför vårt rum och jag ville bada. Tyvärr öppnade den inte förrän nio så fick vänta ett tag, men det var det värt :)


Hotellpoolen

Men det var det som var jobbigt under hela resan, att vi hade så mycket vi ville göra men inte så mycket tid, för jag var tvungen att åka hem på måndagen igen och jobba. Så blev ganska stressigt med många saker, och vi missade en del, vilket kändes väldigt tråkigt.. Men vi gjorde väldigt mycket, blev en intensiv resa!


Förhäxadhuset

Vi lämnade hotellet 9.45 och körde för att titta på huset de använde till inspelningarna av tv-serien Förhäxad (Charmed). Tittade alltid på den serien när jag var liten (Emelie och mamma också), så var coolt att se huset i verkligheten. Emelie har köpt en bil i USA, så det var väldigt bra att vi kunde använda den nu när vi skulle åka runt så mycket. Vi körde förbi Hollywood Bowl arena men såg inte så mycket.


Hela familjen framför Hollywoodskylten

Vi körde upp till Mullholland Drive där man har utsikt över LA och kan även se Hollywoodskylten på avstånd. Var dock fortfarande dimmigt (är alltid det på morgonen) så man såg inte så bra. Vi fortsatte åka mot Hollywoodskylten, och kom upp så nära man kunde (Emelie hade koll på vägen som slingrade sig upp mellan hus). Det var väldigt coolt att vara där och se den på riktigt, och det blev mycket fotande (som på hela resan).


Framför Hollywoodskylten

Sedan åkte vi och åt lunch på Cafe Solar de Cahuenga. De var specialiserade på crepes så jag tog en väldigt god mexikansk som smakade typ som tacos, med kycklig och avocado. Vi fortsatte till Hollywood Boulevard och gick på Walk of Fame med alla stjärnor i marken med kändisars namn.


Jag och mamma går på Walk of fame, Kodak Theatre, Marilyn Monroe och jag ;)


Vi kollade även in Kodak Theatre där Oscarsgalan äger rum. Vi tittade på hand- och fotavtrycken från kändisar, utanför Chinese Theatre. Klockan hade hunnit bli tre när vi åkte vidare, längs Sunset Boulevard.


Emelie och jag vid fot-och handavtrycken (Matt Damons)


Stjärnor (Ingrid Bergman och Michael Jackson), kändisavtryck, Chinese Theatre

Jag och pappa gick snabbt och såg det kända tatuerarstället LA Ink. Vi körde förbi polishuset som de använder i Snuten i Hollywood-filmerna och åkte in i Beverly Hills. Fanns en stor skylt som vi stannade och fotade oss vid.


McDonalds, LA Ink, polishuset, mamma och pappa på Rodeo Drive

Sedan fortsatte vi till den kända gatan Rodeo Drive, där alla de stora och dyra märkesbutikerna ligger. Gick in och kollade lite i Jimmy Choo och Louis Vuitton, de hade vakter så man vågade inte stanna så länge haha.


Emelie och jag vid den stora Beverly Hills-skylten


Jag, pappa och Emelie vid fontän på Rodeo Drive, Rodeo Drive skylt med Louis Vuitton
i bakgrunden, Tiffany & Co


Vi åkte sen runt för att försöka se några kändisars hus. Emelie hade en karta över alla hus, och det var väldigt många det. Vi valde ut en del som vi åkte förbi, men man såg knappt husen överhuvudtaget för alla hade stora grindar och höga häckar runt om, vilket man ju kan förstå men var lite synd. Åkte till Johnny Depp, Michael Jacksons sista boende, Jennifer Aniston, Victoria och David Beckham samt Phil Collins. Nu vet jag i alla fall var dom bor ;)


Johnny Depps grind, stor kupolbyggnad vid båten, skylt vid infarten, utsikt till den
upplysta bron från båten


Vid halv sex började vi åka ner mot Long Beach, där vi skulle spendera natten. Vi kom fram till den stora båten (atlantångaren) Queen Mary kl sju. Den gav sig ut på sin jungfrufärd 1936 och har legat i Long Beach sedan 1967.


Stora fartyget Queen Mary

De har gjort om den till ett hotell, där man bor i hytterna. Var en speciell upplevelse. Vi checkade in och gick sen och åt middag på den fina restaurangen på båten, där vi var till elva. Utsikten från däck var jättefin, över Long Beach by night.


Utsikt över Long Beach by night, familjemiddag på Sir Winston's

Äntligen återförenade igen!

Jag vet att jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen, jag har så himla mycket annat att göra, och jobbar väldigt mycket. Och har inte orkat ta tag i det för jag har så mycket att skriva om och miljoner bilder. Men jag ska försöka att inte göra för stora inlägg (vilket blir svårt).. Nu ska jag börja skriva om Kalifornienresan med min familj!


Los Angeles sett från mitt flygplansfönster

Torsdagen 4 augusti (herregud över fyra veckor sen..) så fick jag skjuts till flygplatsen av min värdmamma vid tretiden. Mitt flyg till Los Angeles lyfte 18.20 (lite försenat). Jag hade självklart glömt att packa hörlurar så var tvungen att köpa det för att sen kunna titta på två filmer på planet; Did you hear about the Morgans och Ice Age 3.


Det coola flygtornet på LAX

Jag landade 22.10 på LAX, vilket var 19.10 lokal tid. Efter att ha behövt sitta och vänta i planet så kom jag äntligen ut och mötte min bästa syster Emelie! Mamma och pappa skulle ha landat vid sju, om allt hade gått som planerat, men de hade otur och missade sitt anslutningsplan. De flög till London först och planet därifrån till New York blev försenat i typ 1½ timme så de missade planet från NY till LA.


Pappa och mamma kommer äntligen ut och möter oss på flygplatsen

Men de hade ändå tur i oturen för först så skulle de inte kunna få komma med ett plan förrän dagen efter, men sen lyckades de till slut få plats på ett plan som lyfte ca 1½ timme senare. Så vid nio lokal tid kom de ner till bagagebandet och vi kunde äntligen kramas och familjen var tillsammans igen! Kändes underbart :) Det var 7 månader sen vi alla var tillsammans senast. Tiden går snabbt!


Emelie, jag och pappa; glada att vara tillsammans igen!

Vi hade tänkt att åka till utsiktsplatsen Griffith Park Observatory och se hela LA by night, men eftersom planet var försenat så hann vi inte, för det stängde tio och var inte i närheten. Kändes tråkigt.. Blev istället att vi åkte till Denny's Diner och åt lite. Klockan var nästan ett på natten för mig men jag tog en stor chokladtårtsbit :p Sedan körde vi till hotellet Hollywood Inn Express och checkade in och gick och lade oss efter ett tag.


Familjemiddag/fika på Denny's Diner

Grattis älskade mamma!! :)

Massa grattiskramar på födelsedagen mamma! Hoppas att ni har det trevligt på restaurangmiddagen och att du hade en bra dag :) Det var kul att vi kunde skypa så jag kunde vara med när du öppnade presenterna från mig.


Presenter och kort från mig till mamma

Skönt att ni har haft bra väder och att du fick en överraskning på kvällen när Jörgen kom och hämtade dig ;) Det var roligt att vi var i Kalifornien tillsammans och att ni hälsade på mig i Atlanta förra veckan! Puss och kram <3 Du är bäst!


Jag och mamma på California Pizza Kitchen när de var och hälsade på mig i Atlanta

Lek

På torsdagen blev det mycket lek. Jag spelade en del fotbollsspel med en av killarna på morgonen. De hade finska och svenska färger på fotbollskläderna, så jag var självklart gulblå.


Fotbollsspelet

Vi gjorde många olika saker, och bla så tog vi fram bokstavsmagneter och skrev våra namn. Vi var utomhus och blåste bla såpbubblor. Blev lite kuddkrig inomhus också.


Mitt namn med magneterna (jag kallas Angie här för det är lättare för alla barnen)

IKEA Atlanta

Tisdagen åkte jag med de två yngsta till IKEA. Jag hade tänkt att åka dit med några svenska tjejer men det blev inte av så jag föreslog att ta med barnen dit, vilket var väldigt uppskattat. Den äldsta av dem sa This is the best place ever och I wanna live here! haha. De var fascinerade av de många möblerna och olika sakerna, och ville provsitta massa.


IKEA, jag provsitter en fåtölj, massa tallrikar och glas, påslakan med svenska alfabetet

Vi gick igenom hela övervåningen, och stannade sen och åt lunch på restaurangen, självklart köttbullar till alla. Den äldsta älskade brunsåsen! Jag hade längtat efter köttbullarna med lingonsylt. Vi kom till IKEA halv elva och jag trodde vi hade gott om tid, men det slutade med att vi knappt hann se nåt på nedervåningen, gick bara igenom allt för att komma till kassorna, för den lilla behövde komma hem för nap.


Ett av rummen, svenska böcker, IKEA FOOD, gosedjuren och musmattan

Hann inte titta så mycket i IKEA FOOD delen, men köpte i alla fall kaviar, hällakaka (bröd), Ballerinakakor och lingonsylt. Jag köpte två små gosedjur till killarna som de gillade, och en musmatta till mig. Var en rolig utflykt :)

Stort grattis!

Idag är det min älskade Patriks födelsedag! Hoppas att du har haft en bra dag och att kvällen blir rolig när ni går ut. Nu är det läge att festa loss! Det var kul att vi hann skypa en del idag så att jag kunde gratta dig på riktigt :) Jag tänker på dig, pussar och kramar <33 Grattis på födelsedagen sötnos!


Patrik och jag på kryssning till Helsingfors i september förra året

Med de två yngsta

Denna veckan var jag bara med de två yngsta killarna. På måndagen var vi hemma på förmiddagen och vid poolen hela eftermiddagen, åt middag där också. Det blev en lång dags jobb då föräldrarna bestämde sig för att gå ut och äta middag på kvällen, men barnen gick och lade sig åtta så innebar mest bara att jag inte kunde lämna huset. 


Blommor vid poolen

På tisdagen blev det också pool på eftermiddagen men denna gången blev det YMCA istället och vi åkte hem och åt middag, för de har inget där. Onsdagsmorgonen åkte vi till den andra poolen igen. Gällde att passa på nu innan skolan skulle börja. Vi hoppade lite trampolin innan vi åkte på morgonen och sen igen på eftermiddagen. Jag är glad att de gillar det. Lilla hunden fyllde ett år på onsdagen, men vi firade dock inte så mycket.


Läskig insekt som klättrade upp på min stol, jag på trampolinen, Choco Taco glass,
hunden på sin födelsedag



Fler blommor vid poolen

På kvällen åkte de och åt middag i kyrkan, så då passade jag på att åka iväg på ett step-pass. Var lite annorlunda för man använde fyra step-plattor, inte bara en. När jag kom hem började jag jobba igen, vi var utomhus i typ en timme. Sedan blev att titta på två timmars So you think you can dance.


Step

Boxning och nya vänner

Jag jobbade några timmar på lördagsmorgonen och då var vi mest ute, gick på promenad med hunden och lekte en del. Sa sen hejdå till Dora som åkte till flygplatsen.


Solros som vi har på tomten, blommor på promenaden, Dora och jag

På dan åkte jag till the Y och testade på en Boxing bootcamp klass, var rätt kul, har aldrig testat på nåt liknande. Var dock bara jag och en till där. Sen gymmade jag en del innan jag gick och lade mig vid utomhuspoolen.


Boxning. Söta hunden, Marleen och jag. Carina, Marleen och jag i filmsoffan.

På kvällen ringde jag runt till en del au pairer och blev till slut att två tyska tjejer, Marleen och Carina, kom över till mig kl åtta. De var väldigt trevliga, och hade t.o.m. köpt med sig glass till mig. Vi satt och pratade och lärde känna varandra och tittade på filmen Just like heaven. Var en mysig filmkväll och de åkte hem vid halv tolv.


Carina, Marleen och jag

På söndagsmorgonen åkte jag med min värdmamma och handlade mat. De har en annan mataffär här som inte fanns i New York, den heter Publix. Jag följde med för att få köpa en del som jag ville ha, och jag hittade som tur både leverpastej och filen Kefir här, och fick ananas- och äppeljuice, och Sierra Mist (som Sprite fast nyttigare, min nya favoritdricka, hoppas den kommer till Sverige snart).

På det här stället så erbjöd de sig att rulla ut kundvagnen till bilen åt en, vilket de gjorde, kändes lite väl överdriven service kanske. När vi kom hem sa jag hejdå till de två äldsta killarna som åkte iväg på två olika helveckas övernattningsläger. Sedan blev det att sitta vid datan resten av dan, med mycket skype.

Inte mycket tid över till bloggen

Ledsen att jag inte uppdaterar bloggen längre, har helt enkelt inte tid.. Lär inte bli så mycket bättre heller, men ska försöka. Jag var i Kalifornien förra helgen med mamma, pappa och min syster, så hann inte skriva då, och nu är det så mycket att skriva om att jag inte har orkat/hunnit ta tag i det. Men ge inte upp, jag ska försöka fortsätta blogga så gott det går om ett tag ;)

Rolig dag

På fredagsmorgonen åkte mamman, alla fyra barnen, jag och Dora för att titta på dockteater som började kl tio. Den handlade om en hund som åt bokstavssoppa och sen kunde prata. Alla tyckte den var bra, även om den främst var gjord för små barn. Har inte sett dockteater sen jag var liten så det var kul. De har tydligen dockteater för tonåringar och vuxna där också.


Inne på dockteatern, jag vid svenska flaggan, inne på restaurangen, Neretva utifrån

Sedan körde vi till Doras favoritrestaurang som bla har kroatisk mat. Den hetter Neretva Euro Grill. De hade även en svensk flagga där inne vilket var roligt. Dock ingen svensk mat. Jag åt kycklinggyros. Vi kom hem efter halv ett och då satt jag och pratade med min kära syster Emelie i telefon i en halvtimme innan jag och Dora åkte till Caribou Coffee, där vi satt vid ett bord utomhus och pratade massa och drack gott. Jag gillar ju inte kaffe, men hittade en god dricka. Vi satt där i över 1½ timme och sen åkte vi hem för jag började jobba kvart i fyra.


Caribou Coffee

På kvällen ringde jag återigen runt till massa au pairer. Är lite svårt i början när man inte har blivit nära vän med någon och vill träffa massa nya. Till slut lyckades det bli att jag följde med Ichelle och Theresa på bio (de jag hade träffat på hemmafesten). Ichelle kom och hämtade upp mig vid halv nio och vi åkte till bion i Buckhead. Vi gick på premiären av Crazy, Stupid, Love. Jag hade inte hört talas om den, så tittade på trailern precis innan vi åkte, men den var faktiskt väldigt bra. Hade flera kända skådisar också och var längre än en typisk romantisk komedi.


Liten park med bäck och broar som jag gick runt i med den yngsta killen innan vi gick
in till poolen på eftermiddagen, byggnad utanför bion, ingången till bion


Utomhusbio

Torsdagsmorgonen blev det ett glatt återseende mellan killarna och deras förra au pair Dora. Hon kommer från Kroatien, och ska nu åka och plugga i LA. Jag behövde bara jobba i 2½ timme på morgonen, så jag kunde följa med Dora ut för att träffa Bruna som kom och hämtade upp oss kl tio. Vi åkte till en annan au pairs hus, Kate från Polen, och sen till Starbucks och satt och pratade i en halvtimme innan Kate var tvungen att vara hemma igen.


Starbucks. Bruna, Dora och Kate. Kate och jag. Inne på lunchrestaurangen.

Vi andra tre åkte senare (efter lite ärenden) till en restaurang som hette Rocky Mountain, där vi var från kvart i ett till två. Var typ en sportbar, lite sunkig och inget ställe jag skulle valt, men Dora hade tydligen varit där massa gånger och gillade det. Maten var god och vi fick sällskap av en av Doras killkompisar och hans killkompis. Vi var en mix av massa olika länder; Brasilien, Libanon, Saudiarabien, Kroatien och Sverige, vilket var lite kul.


Doras killkompis, Dora och Bruna på lunchen (lägg märke till deras bröd som det
serverades soppa i), jag med min mat, utomhusbion


På kvällen ville jag åka och kolla på utomhusbio i Central Park i Atlantic Station, där de har gratis visning varje torsdag från maj till september. Jag messade och ringde runt till massa au pairer för att se om någon ville gå, men ingen kunde. Så till slut blev det att jag åkte dit själv. De visade West Side Story vilken jag inte har sett förut. Det stod att den skulle börja i solnedgången, så visste inte en exakt tid. Åkte hemifrån halv nio och var redan då lite sen, och eftersom det var första gången jag körde dit själv så körde jag självklart fel (tog fel exit två gånger och var tvungen att åka tillbaka och åka runt allt).


Massa folk som sitter och tittar på utomhusbion

Det tog en halvtimme att komma dit när det egentligen bara är tio min från huset. Började även regna lite, så jag blev inte direkt på bra humör. Men jag gav inte upp, även om jag hade missat början på filmen också. Det var massa folk där, mer än jag trodde. Hela gräsmattan var full. Filmen var längre än väntat, den slutade inte förrän kvart över elva, så då blev det hem och i säng eftersom jag skulle upp 06.45 dagen efter.

Sommarlov

Denna veckan var alla fyra barnen hemma alla dagarna. På måndagen åkte jag till lekplatsen där vi varit på fredagen, med de tre yngsta killarna. Vi gick även ut i skogen i utkanten av lekplatsen. Där fanns det en stig som ledde ner till en bäck och även bort till en 'utomhuskyrka' där det var som en liten predikstol och bänkar utsatta under bar himmel. Växtligheten här är väldigt frodig och man får lite regnskogskänsla.


Skogen där vi gick runt, och jag bland grönskan

På eftermiddagen åkte vi till poolen. Vi var där i flera timmar och åt även middag där. Detta gjorde vi varje eftermiddag hela veckan (förmiddagen på onsdagen). Känns lite som sommarlov för mig också, att hänga vid poolen varje dag. Det är kul att de har trampolin där, jag hoppade en del. De äldre killarna älskar att hoppa och göra volter och tycker det är coolt att se när jag gör volter.

Tisdagsmorgonen visade killarna mig sitt lilla fort i skogsdungen i trädgården. De har byggt en del saker, med broar, gunga, stigar mm. Sedan blåste vi massa såpbubblor, vilket speciellt den yngsta killen tycker är väldigt kul. Han övade också lite på att cykla.


De sprutade ut vatten från sidan av poolen en av dagarna, jag gör en frivolt från
trampolinen, poolmiddag, jag blåser såpbubblor


Jag skypar lite då och då och på tisdagen så skypade jag med pappa som var på vårat landställe i Norrland. Jag längtar verkligen dit, jag älskar att vara där under sommaren. Känns konstigt att inte vara där det här året. Jag fick prata med min farmor och en av mina farbröder, vilket kändes bra.

Tisdagskvällen vid halv nio gick jag över till Francis. Hon jobbade fortfarande men jag kunde komma ändå. Vi tittade på typ halva Justin Bieber filmen. Hade aldrig tänkt att jag skulle se den, men den var faktiskt helt okej, ganska intressant att höra om hur allt började.


Jag sitter och solar, cookie sandwich ice cream, jag sitter vid barnpoolen

Onsdagen efter att vi kommit hem från poolen efter lunch där, så åkte jag till den andra poolen på the YMCA. Tyvärr var den stängd för rengöring, men låg och solade där och gick in och simmade en hel del längder istället. Jag jobbade i drygt två timmar på eftermiddagen. Sen gick jag över till grannen och frågade om jag fick hoppa på deras trampolin (studsmatta) vilket jag fick. Var kul att hoppa och göra lite volter. Är glad att han sa ja, nu är det som att jag har en egen, för den ligger precis vid tomtgränserna, och de hoppar typ aldrig.

Jag började jobba igen vid halv åtta då min värdmamma åkte och hämtade deras förra au pair på flygplatsen. Så jag gjorde de tre yngsta redo för läggdags och nattade dem innan jag tittade klart på National Treasure 2 med den äldsta killen.

Härlig söndag

Söndagsmorgonen spenderades på the YMCA. Jag var med på body sculpting i 50 min och tränade i gymmet i 40 min. Var skönt att träna en del igen. Kvart över ett kom Isabelle hem till mig. Hon lämnade av sitt värdbarn i city och skulle hämta upp henne 4 timmar senare, så hon kom och fick sällskap av mig istället för att bara gå runt i stan och vänta.


Jag och hunden, Isabelle med hunden på promenaden

Var trevligt, jag visade runt i huset, vi satt och snackade och gick ut på en promenad i området med hunden i drygt en halvtimme. Var soligt och varmt. Jag började jobba halv tre och då blev det att vi åkte till poolen, med alla fyra killarna. Isabelle följde med oss vilket var kul, men hon var tvungen att åka därifrån kvart över fyra. Vi stannade ända till kl sju. Åt grillade hamburgare till middag, vilket de serverar under helgerna.


Jag och Isabelle i solen, grillade hamburgare, god efterrätt på kvällen, Isabelle vid poolen

Turist i Atlanta

Förra lördagen kom tre au pairer och hämtade upp mig kl halv fyra. Jag hade inte träffat någon av dem, men mejlat med en av dem. Två var svenskar (Anna och Isabelle) och en var från Sydafrika (Gisele). Tyvärr bor de en timme söder om mig. Vi åkte in till Atlanta tillsammans. Jag bor knappt 15 min från city.


Byggnader i Atlanta som jag fotade i bilen på väg in

Vi bestämde oss för att utforska Olympiska parken (Centennial Olympic Park). Gisele hade aldrig varit inne i Atlanta heller och de andra hade bara varit där ett fåtal gånger. De hade Olympiska spelen här 1996. Bredvid parken ligger ett stort akvarium och ett Coca-Cola museum.


Jag vid delfinstaty, gruppbild på alla fyra med staden i bakgrunden, Olympiska parken



I Olympiska parken

De hade en stor fontän där det var massa folk (mest barn) som 'badade' i vattenstrålarna som skjöt upp då och då. Såg inte ens att det var Fountain of Rings, som jag läst om. Det är de olympiska ringarna som vattnet sprutar upp från.


Anna, jag och Isa framför en slags staty, fina blommor, bad i fontänen, CNN-huset i
bakgrunden


När vi hade gått runt där ett tag så åkte vi till Atlantic Station. Det var väldigt varmt så efter att ha gått runt och letat efter ett fik med ac, så slutade det med att vi satt i parken och åt italiensk glass. Sedan gick vi runt och kollade i en del butiker - de hade en stor fin inredningsbutik, H&M, Victoria's Secret, Guess mm. Är ett väldigt gulligt litet ställe (myket trevligare än ett shoppingmall).


Glass i parken och fina blommor


Stora byygnader i Atlantic Station, gulligt tåg, H&M, söta kedjehus

Vi tänkte först åka in till downtown för att äta middag men sen blev klockan så mycket så vi valde en restaurang där, California Pizza Kitchen. Det var en bra restaurang och vi hade ett trevligt avslut på kvällen. Jag tog en pizza med kronärtskocka och spenat, och en kiwi lemonad, samt en hallon lemonad (de har ofta free refill på restauranger vilket är nice). Har aldrig smakat det förut men var väldigt gott och sött.


Middag på California Pizza Kitchen. Isa, Anna och Gisele. Jag och Gisele med våra
lemonader



Restaurangskylten, min pizza, Anna och Isabelle, byggnaderna i skymningen

RSS 2.0