North Georgia Premium Outlets

Lördagen blev en fixardag hemma. Satt framför datan typ hela dagen och gick igenom bilder mm och kollade info om college. Skypade med morbror Jörgen, med Patrik samt med mamma och pappa som precis kommit hem från Arlanda. Snackade även i telefon med Emelie ett bra tag. Började äta mitt efterlängtade svenska godis som mamma och pappa tagit med sig, mycket gott!


Svensk choklad! :)

Söndagen blev en desto mer händelserik dag. Började dagen med att följa med hela familjen till kyrkan på en speciell 'gudstjänst'. Vi satt på läktaren i idrottssalen de har där, och inte i själva kyrkan. Det är tydligen bara en gång per år så ville passa på att följa med och se vad det var. Det skulle tydligen vara extra kul för barn, men tyckte inte att det var så speciellt. De hade liveband som spelade och var några som stod och pratade på/predikade om olika saker. Det höll på i en timme och vi var hemma igen vid halv elva.

Klockan ett kom Marleen och hämtade upp mig och vi körde till au pairen Marias hus, som vi inte hade träffat förut. Parkerade vår bil där och åkte med henne och mötte även upp två till tjejer (Maria och Sonia) så bilen var full när vi begav oss mot vårt clustermöte. Vi skulle nämligen till North Georgia Premium Outlets. Det låg en bra bit bort så kom inte dit förrän kvart över två. Vi gick in till foodcourten för att möta alla andra au pairer. Det var ca tre cluster som skulle vara där. Vår counselor var dock inte där.


God frukost ute på verandan, North Georgia Premium Outlets, au pairer på ingång, jag
och Fia i en av affärerna

Efter att ha hälsat på massa nya tjejer och pratat med några så började vi gå runt och kolla i butikerna. Önskar dock att vi hade börjat gå runt tidigare och inte pratat så mycket. Började inte gå runt förrän halv fyra. Jag och Marleen gick med två tjejer vi inte träffat förut, men när vi delade på oss för att titta i olika butiker så kom vi ifrån varandra och hittade inte dem igen, så fortsatte själva.


Papaya, Marleen och jag med alla våra shoppingkassar, fint område, Converseskylt

Senare mötte vi istället upp svenska Fia, samt Pia och Miriam och gick en del med dem. Det var så stort butiksområde så vi hann knappt gå hälften. Kändes lite synd, då jag kanske inte åker dit igen pga att det ligger långt bort. Men det var kul att gå runt och titta och det var riktigt bra priser. Kom därifrån med shorts från Converse, skor från Keds, Bath and Body Works lotion och duschgels, träningsshorts från Reebok och en tröja från Papaya.

Halv sju ville de tjejerna vi åkt dit med, åka hem så vi var tyvärr tvugna att följa med. Det konstiga var att det hade varit varmt och soligt hela dagen, men när vi var på väg hem så började det ösregna och åska. Marleen och jag ville inte avsluta kvällen än så vi åkte till Moe's och köpte med oss mexikansk mat och åkte hem till Marleen och åt framför tvn, tittade halvt på en Pirates-film, men snackade mer än tittade. Blev en mysig kväll. Klockan tio fick jag skjuts hem.


Mina nya Keds-skor, alla saker jag shoppade, massa olika salsa på Moe's, Marleen och
jag vid hennes bil med Moe's take away påse på taket


Filmtittande

Fredagsmorgonen började jag jobba redan 06.15 då jag skulle lära mig alla morgonrutinerna med att få iväg killarna till skolan. Eftersom mamman och jag skulle skjutsa den äldsta killen tillsammans så gick vi först över till grannarnas busstopp för att lämna av de andra killarna. Vi åkte även och hämtade upp en tjej som vi har carpool med till skolan. Så blev frukost för mig och den yngsta efter att vi kommit hem igen. Sen var vi utomhus och lekte i ca en timme innan vi åkte till the YMCA. Vi kom dit halv elva så vi hann leka lite på deras lekplats vi inte varit vid förut, innan vi gick och badade i poolen istället. Halv ett åkte vi hem och då slutade jag jobba.


Lekplatsen på the Y

Då blev det Skype med Patrik eftersom det var hans födelsedag! Ringde sen runt till några skolor igen och fxade innan jag tio i tre åkte för att leta efter en liten present till Emelie. Fortsatte till posten och skickade paketet till Emelie med lite småsaker från både mig och mamma. Skyndade så gott jag kunde men blev lite sen för att hämta upp äldsta killen från skolan. När vi kom hem så fick vi tillåtelse att titta på en film, främst för att jag hade massvis med tvätt att vika samtidigt. Blev bråk när vi valde film, men startade till slut Alvin and the chipmunks. Jag hade inte sett den förut ovch den var riktigt bra och rolig.

Efter middagen åkte jag med alla killarna till en skolas forbollsfält/lekplats där vi var i en timme. Jag spelade basket med den äldsta killen vilket var kul, men utmanande då han har tränat basket i några år. Sedan kastade jag frisbee med två av dem medan de andra två lekte på lekplatsen.


Jag försöker sätta bollen i basketkorgen

På kvällen kl halv tio kom au pair tjejen Amy över. Hade fått kontakt med henne genom att jag hade träffat hennes värdmamma på ett barnkalas. Vi valde film, Just Friends, och satt nere i källarens tv-rum och kollade. Men vi pratade så himla mycket så vi såg knappt filmen :p Ville ju lära känna varandra och man har mycket att berätta när man aldrig träffats förut. Hon åkte hem vid tolv och då gick jag och lade mig.


Jag och Amy


Vi gottade oss i massa glass!

Avsked

Torsdagen 18 aug var det dags för mamma och pappa att åka hem, eller rättare sagt de åkte till New York och åkte hem till Sverige på fredagen. Det var ett känslofyllt och sorgligt avsked, nu skulle vi inte träffas förrän jag kommer hem om flera månader. Vi gick upp halv sju för att de skulle hinna säg hejdå till killarna innan de åkte till skolan.


Fin bild på mamma och pappa i trädgården

Vi satt sen och åt frukost med mina värdföräldrar innan vi packade in i bilen. Innan det var dags för dem att åka så gick vi runt ute och jag visade trädgården som de inte hade sett än. De sa hejdå till resten av familjen och sen blev det många kramar innan jag var tvungen att låta dem åka vid tjugo över åtta. Blev en hel del tårar..


Mamma och pappa i bilen på väg att vinka hejdå och åka till flygplatsen

Jag var tvungen att rycka upp mig snabbt då jag började jobba tio min senare. Jag och den yngsta gick ut och målade med asfaltskritorna som mamma och pappa gett barnen i present, vilket kändes bra. Sedan blev det lite trampolin och legobyggande mm.


Mamma och jag innan de åkte, asfaltsmålningarna

På min rast kollade jag upp adapters för att kunna ladda kamerabatteriet hemma i Sverige sen, hade inte tänkt på det problemet när jag köpte kameran. Ringde sen runt till massa olika college för att se vart jag kunde börja plugga, men typ alla hade stängt ansökningarna.

Efter att ha börjat med läxorna med en av killarna efter de kommit hem från skolan så åkte vi och hämtade upp den äldsta killen från skolan. Eftersom han går i privatskola så har han ingen skolbuss. Mamman skulle visa mig var och hur man hämtade upp, inför nästkkommande vecka då jag skulle göra det själv. Blev mer läxläsning när vi kom hem. Jag fick sluta efter middagen vid sex och fixade då med massa saker innan jag gick och lade mig redan halv tio, jag var jättetrött efter de här intensiva och långa dagarna.

World of Coca Cola och fontänshow

Vi skyndade vidare från Atlantic Station till Centennial Park för att se fontänshowen halv fyra, men missade den precis, pga lång kassakö på H&M och bilköer.. Så vi gick och kollade på en OS-staty i parken innan vi gick till World of Coke - som är som ett Coca Cola museum. Coca Colas huvudkontor är nämligen här i Atlanta och det var här drycken uppfanns, av John Pemberton, 1886.


Olympiska statyn, pappa står vid statyn av John Pemberton

Vi kom lagom i tid till att nästa visning skulle börja. Vi fick komma in ett stort rum med alla möjliga olika sorters Coca Cola objekt och skyltar och fick lyssna på en guide. Sedan kom vi in i en biosalong där vi fick se en kort film om Coca Cola. Efter det blev man fri att gå runt och kolla på det man ville.


World of Coca Cola, massa olika Cola-skyltar, stora Cola-flaskor i olika design, stor tavla
med Coca Colas historia i bilder


De hade ett rum men Coca Cola-inspirerade målningar och saker, och ett annat där de visade reklamfilmer för Coca Cola från hela världen. Var rätt kul att se. Vi gick även och kollade på en 4D-film om vad som är så speciellt och bra med Coca Cola smaken. Man hade 3D-glasögon och sen skakade stolarna, det sprutades lite vatten på en, man blev petad i ryggen och det blåste masssa. Var en annorlunda upplevelse.


Jag redo att titta på filmen 'In search of the secret formula' i 3D-glasögonen, fin
väggmålning och maskot, Coca Cola-skyltar och -stolar man kunde köpa


Svenskdesignade Cola-flaskan, flera olika mönstrade flaskor i entrén, mamma och jag
i Coca Cola-soffan


Sedan blev det till att gå och smaka på alla olika sorters läsk. De hade delat in det i världsdelarna och hade alla drickor som Coca Cola äger. Avdelningen längst in hade alla olika sortes Cola, från cherry och vanilj, till diet och vanlig. Jag som inte ens gillar Cols testade alla, och provsmakade även ALLA andra läsker, hade lite ont i magen när man gick därifrån. Var totalt ca 60 st olika..


Coca Cola provsmakningsdelen, jag testar olika drycker, alla olika Coca Cola-smaker

De hade även en maskin där man fick blanda sin egen dricka med massa olika sorters läsk. Man fick en liten Coca Cola flaska när man gick ut, de firade 125 års jubileum. Sen kollade vi runt i den stora giftshopen och jag köpte coola nyckelringar till mig och Emelie.


Jag vid Cola-flaskor, massa små Cola-flaskor som man fick ta med sig hem,
Latinamerikas dryckesmaskin


Fotade lite vid delfinstatyerna utanför och gick igenom parken och sen upp downtown då mamma skulle köpa vykort, så gick ner i Peachtree Center igen. Sen skyndade vi tillbaka till OS-parken för att se fontänshowen 18.30. Den är 4 ggr per dag. Det var kul att se, fontänerna sprutade upp i takt till musiken som spelades och det höll på i en kvart.


Mamma och pappa vid en delfinstaty med World of Coca Cola till höger, signerad delfin
med football laget Falcons tröja, jag vid Atlanta-delfin


På vägen hem stannade vi på the YMCA för jag ville visa vart jag tränade och även utomhuspoolen som jag har gått med barnen till flera gånger. Vi var hemma en liten stund och umgicks med familjen och bytte om innan vi körde vidare igen, vi hade väldigt fullbokade dagar! Vi åkte till Lenox Square Mall, och på vägen dit körde vi förbi Ushers förra hus och guvernörens hus. Vi kom fram lite efter åtta och gick runt och kollade i några butiker innan vi gick till foodcourten för att äta en sen middag.


Fontänshowen på OS-ringarna

Det blev att vi valde California Pizza Kitchen då det var som en restaurang, de andra ställena var inte så mysiga. Jag åt god spaghetti bolognese och drack lemonad. Mamma testade en kycklingsallad med bla persikor i, eftersom Georgia/Atlanta är känt för sina persikor. Tjugo i tio rörde vi oss hemåt, men kom ut bakvägen för gallerian var stängd och fick gå runt allt i mörkret för att komma tillbaka till bilen. Kom inte i säng förrän halv ett då vi hade en del att fixa. Jag gav även mamma hennes födelsedagspresent, som hon skulle spara till sin födelsedag.


California Pizza Kitchen, jag med min stora lemonad, alla tre på middagen, mammas
kycklingsallad

OK Café och Botanical Garden

Onsdagen 17 aug då mamma och pappa fortfarande var och hälsade på mig i Atlanta, så började vi dagen med frukost på OK Café. Det var ett annorlunda och trevligt ställe. Vi kom dit kl nio och för mig blev det goda amerikanska pannkakor med blåbär. Vi fick en bra plats, i ett bås nära pengaträdet som hade ett lövverk av dollarsedlar. Servitriserna hade gammeldags blå och vita uniformer och det var många affärsmän där på frukostmöten.


OK Café, pengaträdet, vårt söta bås, frukosten med pannkakor och melon

Sedan fortsatte vi till Atlanta Botanical Garden dit vi kom halv elva. Det var härligt att gå runt och kolla på alla blommor, speciellt när det var varmt och skönt ute i solen. De hade även en hel del inomhus med orkidéer, regnskog och kaktusar.


Mamma framför skylten vid ingången, närbild på fjäril, orkidévägg, jag framför odlingar


Zucchini, näckrosor, mamma och pappa framför dammen med näckrosor, cool blomma

Det var mycket större än vi trott och vi gick runt överallt så tog ett tag - var där i två timmar. De hade flera fina fontäner och alla möjliga olika blommor och odlingar. Såg meloner, kronärtskockor mm. Mamma som älskar blommor var väldigt glad att vi gick dit. Blev massa fotande, så bjuder på många collage här.


Vattenmelon, mamma på en parkbänk, mamma och pappa vid en fontän och röda
stammar på träden och fina stora blomsterkrukor,  kronärtskocka



Gruppbild framför blommorna, fin fontän och välklippta häckar, fin kruka, orkidéer


Mysig uteservering bland blommorna, mamma och jag framför damm med vattenfall,
cool blomma, fint område med blommor

Vi åkte vidare mot Atlantic Station och körde förbi IKEA på vägen. Vi parkerade och gick och tittade på den stora triumfbågen och det var ett mysigt område runt om med en stor damm och gulliga hus. Sedan gick vi till Copeland's Cheesecake Bistro för att äta en sen lunch, eller snarare fika eftersom vi alla åt cheesecakes. Är så gott, tröttnar aldrig! Vi gick runt och kollade i några affärer efteråt, främst Guess som mamma gillar och sen in på H&M där jag köpte ett par ljusa knälånga jeansshorts.


Triumfbågen från två olika vinklar


Mammas jordgubbscheesecake och chokladdrink, Cheesecake Bistro, söta mamma vid
delfinen, min goda chokladcheesecake


Hawaii och LA!! :D

Det blev resan till Hawaii och även Los Angeles! :) Känns som rätt beslut. Har precis bokat alla resor. Tog rätt lång tid först att boka med Emelie över telefon, och sen att sitta själv under kvällen och jämföra alla LA-resor med olika dagar och pris. Jag är jätteglad och tacksam att jag kunde få ledigt och åka, jag skulle egentligen haft min semester i dec innan jul, då värdpappan är ledig (då jag hade tänkt åka till Mexiko). Så nu var värdmamman riktigt snäll och lät mig åka nu. Jag kommer dock missa att fira Thanksgiving med dem i Greenville, men vi ska förhoppningsvis dit över jul och det känns som den här resan var roligare än en familjemåltid.

Jag kommer åka till Hawaii, The Big Island, med min syster Emelie och hennes två kompisar Hanna och Tobbe (som jag aldrig träffat förut). Så känns jättekul att jag får träffa henne innan hon åker hem till Sverige i dec. Det innebär att vi har träffats tre ggr under året här, vilket är mer än jag hade trott. Jag kommer flyga till LA dagen innan (jag möter upp de andra i LA för att flyga vidare till Hawaii) och åka hem två dar senare (efter resan fån Hawaii) från LA för att kunna hälsa på mina vänner Johanna och Johanna som pluggar där. Riktigt taggad! Har inte träffat dem sen februari. Hade inte trott att jag skulle komma tillbaka till LA, iaf inte så snart, och vi var osäkra på hur det skulle lösa sig med att träffa varandra som vi ju verkligen vill då alla är i Usa samtidigt. Men nu löste det sig! :) Och de kanske ska hälsa på mig i januari också.

Nu är jag riktigt trött efter att ha suttit så mycket framför datan och kollat flyg så ska försöka komma i säng. Jag drömde massa om resorna och valen igår natt, så hoppas jag kan sova lite lugnare inatt :p


Strand på Hawaii Big Island, Kona (från Google)

Resmål

Försöker bestämma om jag ska åka till Hawaii med min syster och två av hennes kompisar, eller om jag ska till Texas och Mexiko med min mexikanska au pair kompis. Svårt val asså, tankarna går fram och tillbaka hela tiden..

Centennial Park och La Paz

Efter vi hade gått klart den guidade turen på CNN så köpte vi munkar på Dunkin' Donuts. Jag har velat göra det länge, men har aldrig blivit av.. Vi gick till Centennial Olympic Park och satt och åt munkarna vid fontänen, vilket var trevligt.


CNN-byggnaden, mamma vid ingången till Centennial Olympic Park, jag vid fontänen,
våra tre donuts


Sedan gick vi runt och tittade lite innan vi promenerade upp downtown kl 16.20 för att kolla lite på gatorna. Vi gick ner i Peachtree Shopping Center, som är ett shoppingmall under jorden, men fanns inget bra där. Det fanns en fin triumfbåg som vi gick och kollade på innan vi rörde oss tillbaka till bilen.


Höghus downtown, mamma och pappa vid vattenfall i parken, jag framför olympisk skulptur


Centennial Olympic Park, vi tre framför Fountain of Rings, mamma och jag vid triumfbågen

Vi bestämde oss för att köra till huset där Martin Luther King, Jr bott. Först hade vi tänkt gå dit för såg nära ut på kartan men visade sig vara längre än vi trott så var tur att vi tog bilen. Tyvärr fastnade vi dock i bilköer och gps:en visade fel väg/ändrade hela tiden, så det tog oss 40 min att komma dit, när det egentligen bara var 7 min bort (enligt Google Maps)..


Fox Theatre, Martin Luther King Jr's kyrka, en annan cool kyrka, Martin Luther King Jr's
födelsehus


Det var en fin gul villa med bruna knutar. Det var i det här huset han föddes 15 januari 1929. Lite längre ned på gatan var hans kyrka Ebenezer Baptist Church och de har även skapat The King Center som är som en minne av honom, men dessa två hann vi inte stanna vid utan körde bara förbi. Vi körde även föbi Fox Theatre och huset där författarinnan Margaret Mitchell bodde i. Klockan hade nästan hunnit bli sju innan vi var hemma. Vi bytte om inför middagen och jag fick även lite presenter från mamma och pappa från San Fransisco.


Restaurangen La Paz, alla tre vid bordet, mamma och jag, min goda mat

Vi körde till en mexikansk restaurang, La Paz, som familjen hade tipsat om. Den låg en bit bort i ett litet gulligt butiksområde där jag inte vart förut. Körde förbi den äldstas skola på vägen. Vi kom dit kl åtta och satt på uteserveringen vilket var väldigt mysigt. Maten var riktigt god och servitrisen var jättetrevlig, pratade en hel del med henne. Hon var från Dublin men hade bott i Atlanta i flera år. När vi skulle gå så var det en vid ett annat bord som började prata med oss, hon var nämligen från Sverige och hade hört att vi också var svenskar. Liten värld asså. Hon var där med sin amerikanska fästman, och hade tydligen flyttat till Atlanta för något år sen.


Cold Stone Creamery, våra glassar, jag vid glass- och godisdisken

Efter middagen gick vi runt och fönstershoppade lite i de nu stängda butikerna och gick sen till Cold Stone Creamery. Visste inte ens att det fanns här i Atlanta. Det är här de blandar ihop glass med olika tillbehör som tex brownie, godis och bär. Så avslutade kvällen med god glass, jag testade Peanut Butter Cup Perfection - chokladglass med jordnötssmör och Reese's, typiskt amerikanskt! Vi åkte hem kl tio på kvällen, men kom inte i säng förrän efter tolv då mamma och jag gick igenom och bytte bilder från Kalifornien-resan.

Akvarium och CNN

Jag jobbade från kl sju på tisdagsmorgonen, men mamma och pappa var med mig. Vi åkte till lekplatsen i Chastain Park igen med den yngsta killen, för jag ville visa dem hur det såg ut där och hur en vanlig dag kan se ut. Vi var dock bara där i 40 min innan vi åkte hem och sen vidare in till city. Vi tog nu bilen som pappa hade hyrt, som även hade gps. Vi skulle nämligen gå på Georgia Aquarium. Passade bra när jag jobbade då den lilla killen gillade det och jag även ville gå där med mamma och pappa.


Georgia Aquarium, coola belysta väggar inomhus, narvalar, albino-alligator

Var en del kö, men vi kom in lite efter tio. Vi gick runt och tittade på alla fiskarna. De hade olika avdelningar/utställningar. Det ska vara världens största akvarium, men jag tyckte inte det var så himla speciellt. Akvariumet jag gick på i Philadelphia kändes både större och bättre. Det blev en tidig lunch vid elva, då vi skulle se delfinshowen Dolphin Tales. De startade med den i april i år så kändes kul att passa på att gå på den. Jag gillar delfiner mycket dessutom. Den startade tolv och pågick i en halvtimme. Den var lite annorlunda, med en del skådespel och många specialeffekter med ljus och ljud. De berättade en saga med hjälp av delfinerna. Hade dock hoppats på lite mer delfinkonster.


Drakfiskar, delfinerna uppradade, simmande delfin, fiskar i fint akvarium

Efteråt stod vi och kollade i glasfönstet på delfinerna som simmade runt. Tittade på de sista delarna av akvariumet innan vi åkte hem lite efter ett för att lämna av lillkillen, och körde sen tillbaka in till city. Jag hade kollat upp massa saker att göra och vi hade planerat en hel del för att hinna med så mycket som möjligt. Jag hade fått ledigt mer än jag trodde så vi hann med en hel del.


Pappa och jag framför ett stort akvarium, cool fisk, haj i hajtunneln, fina vattenväxter

Vi åkte förbi Georgia Dome och Philips arena innan vi parkerade och gick in på huvudkontoret av CNN - en av USA:s största nyhetskanaler. Vi skulle nämligen gå på en timmes rundad tur, som de erbjuder flera gånger per timme. Vi kom med på den som började 14.40. Vi fick lyssna på hur det gick till att jobba på CNN och gå runt och titta på olika delar av byggnaden, kontoren och inspelningsrummen. Vi såg även en livesändning då en nyhetsankare stod och pratade.


Georgia Dome, inne på CNN med världens längsta svävande rulltrappa in till jordklotet,
pappa och jag vid stora CNN-skylten, massa tv och datorer i research-rummet


Mamma och pappa kommer till Atlanta!

Måndagen var sista dagen på sommarlovet för den äldsta killen, så jag var med honom och den yngsta. Vi hoppade trampolin och åkte sen till lekplatsen i Chastain Park halv nio. Vi kastade även en del frisbees som jag hade med mig. Kvart i elva var vi vid utomhuspoolen på the YMCA och åkte hem efter tolv. På min rast så åkte jag till Great Clips och klippte håret, hade inte gjort det sen i jan/feb innan jag åkte, så kändes att det var dags igen. Klippte mest bara topparna och fixade till luggen. Började jobba igen halv tre och blev bla mer trampolin och läxläsning.


Jag hoppar trampolin (lägg märke till mitt hår som mohikanfrilla ner till höger),
Great Clips där jag klippe håret


Tjugo över fem kom äntligen min mamma och pappa. Tydligen hade de stått utanför och väntat i typ 25 min, för ringklockan hade inte ringt när de tryckte. De hälsade på alla i familjen och vi satt ner och åt lite chips och sedan blev det en god middag. De tre yngsta barnen åt före oss, och sen satte alla vuxna och den äldsta sig för att äta tillsammans. Det blev en stor god chokladtårta till efterrätt.


Chokladtårtan

Efter lite presentutdelning och planeringsprat så åkte jag med mamma och pappa till Starbucks. De hade inte varit där så ville ta dem dit eftersom det är så typiskt amerikanskt. Jag själv hade inte varit på den här Starbucks heller. Det skulle precis stänga när vi kom dit vid lite innan nio så vi hann beställa och sätta oss ned i sofforna snabbt innan vi var tvungna att gå ut. Men det gjorde inte så mycket för de hade några bord och stolar utomhus, där vi satt till tio. Innan vi åkte hem så gick vi in i mataffären Publix och jag visade även kyrkan som familjen går till. Kom inte i säng förrän halv tolv. Jag sov på soffan i tv-rummet, och lät mamma och pappa sova i min stora säng.


Starbucks Coffee

Ligger lite efter i uppdateringen..

Om ni undrar varför jag skriver inlägg som hände för länge sen, så är det för att detta är som en resedagbok och ett minne av mitt au pair år, så jag vill inte bara hoppa över att skriva det som hänt förut. Även om jag funderat på att skippa en del eftersom jag ligger nästan två månader efter.. Har koll på vad jag har gjort med hjälp av foton och min kalender. Förut kunde jag vara up to date med bloggen, men nu jobbar jag så mycket mer och har ofta fullbokade helger, så bloggen kommer lite i andra hand. Det var främst från när jag var i Kalifornien som jag hamnade efter för det var så mycket vi gjorde. Hoppas att ni ändå fortsätter läsa, nån gång ska jag försöka komma ikapp, jag jobbar på det!

På söndagen (14 aug) åkte jag ut på lite ärenden och köpte bla lite fler presenter till mamma. Jag körde till elektronikaffären Best Buy och var där länge för att kolla på kameror. Alla som jag hade hittat på datorn fanns dock inte. Till slut bestämde jag mig och det blev att jag köpte en Panasonic Lumix, och fick ett riktigt bra pris.


Entrén till The YMCA

Klockan två åkte jag till The YMCA och mötte tyska au pairen Marleen. Vi tog en Ballet Fit klass tillsammans, vilket var kul att testa. Påminde mig om när vi övar en del balett i rörelseskolningen i gympan hemma. Blev massa olika  fixande under kvällen, bla kollade jag upp vilka saker jag skulle göra med mamma och pappa som skulle komma och hälsa på och slog in mammas presenter. Blev även pizzamiddag med värdfamiljen.

Heldag vid poolen

Fredagen (12/8) var en varm och solig dag så jag åkte till The Y:s utomhuspool med den yngsta och äldsta killen. Var där från att den öppnade kl 10.45 till 12.25. Eftersom det var så bra väder så åkte jag tillbaka direkt efter att jag lämnat av dem hemma och var där i två timmar till. Låg mest på solstolen.

Åkte hem lagom till att jag började jobba igen och när de andra killarna kommit hem från skolan så blev det till att åka till den andra utomhuspoolen som nu öppnade kl fyra eftersom skolan börjat. Var där med alla fyra barnen och åt även middag där så kom inte hem förrän efter sju. Så var verkligen en riktig pooldag, nästan 7h vid poolen! Kvällen spenderades mest med att sitta och kolla igenom och jämföra kameror, för att försöka komma fram till vilken jag skulle köpa.


Jag sitter i en trähammock i solen i Chastain Park

Lördagsmorgonen begav jag mig till lekplatsen i Chastain Park med de tre äldsta killarna. Det var nämligen något litet Au Pair in America-event. Visste inte riktigt vad det var, men visade sig vara för att värva nya värdfamiljer. Killarna lekte medan jag gick runt och pratade med föräldrar som var på lekplatsen. Tråkigt nog var jag den enda au pairen som var där, och de två counselors som kom var sena. Slutade i alla fall bra då jag delade ut mitt visitkort till många föräldrar vilket kan ge mig $500 i presentkort på Amazon.com om de går med i programmet, och min counselor sa att hon skulle fixa ett presentkort till mig i valfri affär på $50 som tack för att jag kommit.


Informationsbordet vi satte upp i lekparken

Kvart över elva åkte jag hemifrån till CVS Pharmacy för att leta födelsedagskort mm. Fortsatte till Lenox Square Mall där jag köpte Atlantavykort och gick runt i typ alla affärer för att leta födelsedagspresent till mamma. Var väldigt svårt att hitta nåt! Blev tillslut en fin tallrik på Anthropologie som är en jättemysig butik. Jag åt lunch i foodcourten på Checkers och köpte sen ett linne på GAP. Spenderade en lång tid inne på Wolf Camera för att kolla kamera.

Åkte inte hemåt förrän kl fem, så var rätt trött på att gå runt i gallerian. Stannade på en annan Wolf Camera på vägen men de hade typ samma utbud. Var rätt utmattad när jag kom hem, men blev ingen vila då jag började jobba kl sex då mina värdföräldrar skulle ut på middag lite senare. Så blev middag, lek och film med barnen, slutade elva, och kollade massa kameror och kurser på datorn.


Lenox Square Mall

RSS 2.0