Amerikansk födelsedagsfest

På lördagsmorgonen följde jag med mamman och de två yngsta killarna till ett födelsedagsparty för den äldsta av de killar som vi var på playdate hos med au pairen Bruna. Vi kom dit vid halv elva. Jag blev glatt förvånad när vi såg att de hade hyrt in en person som visade massa reptiler (vi missade dock början). Det var jättemånga barn (runt 25 st) med föräldrar där. De håller inte inne på krutet här inte. Vi var ute på baksidan i solen.


Babyalligatorn, stora ormen, en ödla med blå tunga, sköldpadda

Det var en tant som visade alla djuren. De var i stora lådor och burar och hon tog upp djuren och berättade om dem, och nästan alla fick man klappa. Babyalligatorn skulle man dock hålla fingrarna borta ifrån. Jag tyckte det var väldigt coolt att se, men jag tyckte det kändes lite konstigt/överdrivet, detta skulle liksom aldrig hända i Sverige (kanske i nån rikemansfamilj men), att hyra in ett eget zoo.


Jag fick hålla den mindre ormen, en stor iguana-ödla, en jättestor sköldpadda

Sedan hade de även byggt några slags vulkaner som de hällde vätska i så att de fick vulkanutbrott vilket alla barnen tyckte var coolt. De hade lite fruktsallad och bagels och sen kom de ut med massa cupcakes i en ställning som fungerade som födelsedagstårta. Mamman hade gjort de flesta av dem själv. Gott var det, jag tog en chokladmuffins. De flesta rörde sig hem ganska tidigt, vilket kändes tråkigt. Men tydligen brukar folk här inte hänga kvar så länge. Vi åkte hem kl tolv.


Cupcakestårtan, en ödla, min muffins

Bio och hemmafest

Fredagskvällen kl sju gick jag över till Francis, som bara bor 5 min från mig (hon som jag hade gått på när hon backade ut från sin uppfart). När hennes värdmamma kom hem så åkte vi till Atlantic Station för att gå på bio. Vi hade tänkt se bion som började 19.25 (vi kom dit precis då), men den var slutsåld så det blev 19.45 istället. Skillnaden var att den senare var i 3D vilket vi inte tänkt, men det var ändå kul att det blev så för jag har aldrig tittat på en film i 3D. Vi såg sista Harry Potter-filmen The Deathly Hallows part 2. Filmen var väldigt bra och det var ett bra avslut på hela serien av filmer. Känns konstigt nu bara att man inte längre kommer vänta på att nästa film ska komma ut.


Atlantic Station, jag och Francis med våra 3D-glasögon, Francis i biljettkön, biografen

Francis skulle iväg efter och det slutade med att jag oplanerat följde med. Men kändes bra att vara lite impulsiv, gäller att passa på att uppleva saker. Hon skulle nämligen till ett houseparty, med fyra andra au pairer som jag inte har träffat. Så vi åkte och hämtade upp två av dem och mötte upp de andra. Hemmafesten visade sig vara mycket större än jag trott. Det stod bilar parkerade längs hela gatorna runt huset, och det var smockfullt både inne och ute vid huset. Det är väldigt varmt här ända in på kvällen, så man gick runt och svettades.


YMCA poolen där jag var tidigare under dagen (se förra inlägget), beerpong, tre av
au pair tjejerna på festen

Vi kom dit lite innan elva och stannade till efter två. De hade tre stora behållare med dricka, och man skulle betala 5 dollar i inträde för att få dricka. De hade också geleshottar vilket var annorlunda. Det spelades beerpong som på alla amerikanska fester och sen kom även polisen. Men det var ganska lugnt, de bad oss bara att vara lite tystare och att vara inne i huset istället för att hänga utanför så mycket för det störde grannarna. Sedan blev det dock ett väldigt drama, då någon hade stulit en stor platt-tv från huset! Jag fattar inte hur man kan vara så dum. Tyckte synd om han som hade anordnat festen. Så det ledde till att festen avslutades.


Jag och Francis med en annan au pair, surfbräda som bord utomhus, Ichelle och jag,
Theresa

En annan lekplats

Fredagen 22 juli, gick jag ut på promenad med den yngsta killen och hunden. Sen åkte vi till en lekplats där han lekte i 1½ timme innan vi åkte hem och åkte med mamman och den äldsta för att äta lunch på restaurangen Willy's, som är som en tacobar. Var gott med burrito.


På promenaden

Jag slutade jobba halv ett så jag passade på att vara ute och sola, först på baksidan, men sen åkte jag till the Y för jag kände att jag ville vara vid poolen i denna värme. Men tyvärr så var utomhuspoolen stängd när jag kom dit för de höll på att rengöra den. Men jag låg på en solstol där och gick in och simmade i poolen istället, då blev det mer träning också, simmade 24 längder totalt. Var där i 2½ timme innan jag åkte hem lagom till middagen.


Lekplatsen och lunchrestaurangen

Paket

På torsdagen fick jag ett stort paket i posten från mamma och pappa. De hade skickat en del svenska saker, som vykort, nyckelringar och bricka som jag kunde ge till familjen, och lite andra saker till mig. Blev jätteglad, är alltid kul att få paket, och det här var det ju massa saker i. Så jag skrev korten till alla och gav alla presenter till familjen på kvällen, vilket var väldigt uppskattat. Gav killarna en varsin liten kexchoklad också.



På dagen blev det lite karaoke och utomhuslek. På eftermiddagen lekte jag med den yngsta och äldsta killen. Hade lite svårt att komma på något som alla kunde göra tillsammans, är lite svårt med åldersskillnaden, men till slut byggde vi i alla fall torn som man låter kulor rulla ner i. Jag hade en lång jobbdag, så på kvällen tittade jag och den äldsta på halva filmen National Treasure 2 som jag inte sett förut.


Det stora tornet som jag byggde med den äldsta

Pool

Måndagsmorgonen skjutsade vi de tre äldsta killarna till två heldagsläger. Så jag och den yngsta begav oss själva till en av poolerna, där han först lekte på lekplatsen i väntan på att poolen skulle öppna. Dumt nog öppnar den inte förrän halv elva. Var där till halv ett innan vi åkte hem för han skulle ha sin nap. På eftermiddagen blev det varierande lek i lekrummet och på kvällen tittade vi på halva Matrix-filmen. Vi såg klart den kvällen efter.


Härliga poolen

Tisdagen jobbade jag inte lika länge som vanligt, för mamman tog alla barnen till tandläkaren på morgonen. Så jag passade på att åka till the Y och vara med på deras vattengympa, som är lite mer normal där man står där man bottnar och gör rörelser. Använde lite flytsaker också. Var hela 20 pers där, de flesta rätt gamla. Den var i inomhuspoolen så efter det och lite simmande, så gick jag ut och låg vid utomhuspoolen och solade, badade, läste massa och tog det lugnt. Var härligt.


Jag i poolen på the Y

På onsdagen åkte jag med den yngsta till poolen igen på förmiddagen, är en bra sysselsättning i värmen. Blev även nu lekparken innan. På kvällen när vi hämtade upp alla barnen från lägrena, så stannade vi i kyrkan och åt middag. De har tydligen onsdagsmiddag då massa folk kommer dit och äter middag för en billig slant och sitter tillsammans vid stora runda bord. Det var förvånande mycket folk där. Maten var inte så speciell, men efterätten var god.


Efterrätten man fick i kyrkan

Barbeque

På söndagskvällen fick jag träffa de två äldsta killarna för första gången, de hade varit borta på läger hela veckan. Jag hade vant mig vid att bara ta hand om de två yngsta, så kändes lite konstigt att det plötsligt skulle vara två till. Men var kul att äntligen få träffa dem.


Jag och en av de yngsta killarna var lite kreativa

När jag hade jobbat klart så fixade jag mig lite och sen kom tre au pairer och hämtade upp mig vid tjugo i sex. Vi körde till en av tjejernas hus, Clara som jag träffat på playdaten, för de skulle ha en barbeque. Vi var sju au pairer och sen var det några vänner till familjen som var där. Jag hade inte träffat någon av dem förut. En av tjejerna, Malin, var svensk så det var kul.


Au pairernas bord, middagen, nachos, jag och Malin


Alla au pair tjejerna

Var väldigt trevligt och skön stämning där vi var ute på baksidan och satt och pratade och åt gott, med snacks i början, sen grillad korv mm, och cupcakes och kakor till efterrätt. Det var fortfarande varmt och soligt ute. Halv nio fick jag skjuts hem av Clara igen. Var väldigt snällt att hon körde mig dit och hem, eftersom jag inte hittar här.


Chips och grönsaksdipp, fyra av tjejerna, efterrätten

Kyrkbesök

Söndagen så jobbade jag hela dagen. Jag var i kyrkan med de två yngsta barnen. Det var en upplevelse. De går i kyrkan varje söndag. Den yngsta lämnade vi på barnavdelningen, de har som ett litet dagis i kyrkan där man lämnar de yngsta att leka när man går på gudstjänsten.

Denna gången var det en gästtalare och inte den vanliga pastorn och han drog över på tiden lite. Gudstjänsten varade i hela två timmar! De sjöng mycket, men använde inte psalmböcker utan projicerade texten på två filmdukar. De hade ett liveband som spelade musik och sjöng låtarna. Kyrkan såg inte så tyiskt kyrklig ut på insidan, kändes mer som en teaterlokal, då de hade stora läktare i två plan. Det var ingen lång och fin altargång och inte så mycket utsmyckningar, även om fönstrena var fina.


Inne i kyrkan; altaret, läktarna, fönstermålningarna

Tydligen är det 3000 medlemmar i denna kyrka och jag försökte räkna lite lätt och tror att det var ca 1000 pers där. Låter mer än det kändes. Eftersom det var så många så var det massa män som spred ut sig i kyrkan för att dela ut nattvarden och man fick vänta på att en person kom och gav en tillåtelse för att gå fram, för att det inte skulle bli helt kaos. De filmar tydligen varje gudstjänst och sänder det över hela världen vilket kändes lite coolt.

Lasershow på Stone Mountain

Lördagen så följde jag med familjen till Target och Staples för att handla lite. Jag hittade bra förvaringslådor för mina smycken och till badrummet. Sedan åkte vi till ett stort shoppingmall. Blev främst att leta kläder till en av killarna, och sen åt vi även lunch på Corner Bakery. Kom hem vid ett och då blev det att sitta vid datorn innan jag gjorde mig redo för att åka.


De hade en crocs-affär med galet många crocs, jag sitter på trappan och väntar, stora
vägar här, Stone Mountain


Au pairen Kalline skulle hämta upp mig 16.45 så jag gick ut och satte mig på trappan och väntade. Men ingen kom. Jag hade inte ens hennes telefonnummer men gick sen och kollade upp det på datan, men ingen svarade. Det visade sig sen vara hemnumret, för hon hade ingen mobil. Tänkte sen att hon hade skrivit fel tid på en timme så jag fortsatte vänta. Det var varmt och soligt och jag började läsa en ny bok så det var ganska skönt ändå. När hon efter 70 min fortfarande inte kommit så gick jag in och pratade med min värdmamma och vi ringde min counselor.


Massa folk på gräset, en klättringsbana, männen på hästarna på berget, några au pairer

Precis när min värdmamma tänkte skjutsa mig så ringde det på dörren. Hon var 1 h och 15 min sen, och hade inte ens hört av sig. Tydligen hade hon slutat jobba kl tre med sen hade hon ändå hållt på och hjälpt till med mat och kläder. Vi skulle åka till en annan au pair, Hanna, och hade svårt att hitta vägen dit så blev ännu mer sena. Hon bodde i världens mansion, med 6 garageportar, tennisplan, pool, stort hus, poolhus, ett annat hus vid garaget som hon skulle få flytta in i som en egen lägenhet. Såg inte ens allt för tomten var så stor. Vissa lever lyxen!


Linbanan upp på berget, två av au pairerna jag träffade, massa folk, upplyst i mörkret

Vi körde mot Stone Mountain där vi skulle ha clustermöte, det första för mig i Atlanta. Kändes bra att det var bara en vecka efter att jag kom hit. Gpsen verkade inte funka så bra så vi körde fel flera gånger och blev ännu senare. Vi kom inte dit förrän tio i åtta, och det var en bra bit att gå från parkeringen. De skulle köpa läsk och tyvärr var det massa getingar runt så det tog lång tid att lyckas få nån läsk. Kom äntligen fram till de andra au pairerna halv nio. Snacka om seg start på kvällen..


Gruppbild på au pairerna och counselors

Ursäkta att det blev ett långt utlägg om allt det där men var ganska irriterande. Det var många au pairer där, för tydligen var alla 6 cluster inbjudna tror jag. Är över hundra au pairer här bara med Au pair in America. Lite skillnad från ca 15 st uppe i Saratoga. Var runt 30 st där denna kväll. Försökte skapa nya kontakter och prata med några. Träffade min counselor för första gången. Vi hade tur med vädret, det hade sagts att det skulle regna men det var blå himmel.


Lasershowen (fyrverkerier uppe till höger)

Halv tio började lasershowen. De har den tydligen varje vecka i flera månader under sommaren. Det var galet mycket folk som satt på den stora gräsmattan framför berget, så man kunde tro att den bara visades en gång. Det är världens största lasershow så det var coolt. De projicerade upp det på det stora berget som är av granit. De har karvat ut en stor bild på tre män på hästar. Förde tankarna lite till Mount Rushmore.


Lasershowen. Aneya, jag och Illanka.

Showen pågick i knappt 50 min, så det var rätt länge. De visade mycket om Georgia och Atlanta. Ibland skjöt de upp fyrverkerier också. En del av oss satt kvar och pratade ett tag efter, för att vänta ut trafikkaoset. Vi började gå till bilen kl 23 men jag var inte hemma förrän 00.30. Trots att det bara ligger 35 min bort. De hade lite problem att hitta på hemvägen också.


Lasershow, au pairer


Lasershow, fyrverkerier. Hanna, jag och Kalline.

Playdate

Ett ställe ca 10 min från huset har både en stor lekplats och en stor pool. Barnen brukar vara där ofta, och jag åkte dit med dem i torsdags. Är härligt när man kan vara ute i solen och bada med barnen, då det är något jag själv gärna gör.


Poolen

På fredagen hade vi playdate hemma hos Bruna, den brasilianska tjejen som hade kommit över och hälsat. Kul att träffa hennes söta barn. Vi gick ut och kollade på deras nya kycklingar, de hade hela 15 st på baksidan. Lite annorlunda husdjur. En annan brasiliansk au pair, Clara, kom också över en kort stund med sin lilla värddotter. Innan vi åkte hem så åt vi lunch som Bruna lagat.


Kycklingarna hos Bruna

The Y

Onsdagsmorgonen följde jag med värdmamman till the YMCA som ligger längre ner på samma gata, känns riktigt skönt med tanke på att jag åkte en halvtimme förut. Dessutom hade de familjemedlemskap så de lade till mig utan kostnad :) Jag var med på ett pilatespass och det var annorlunda än de jag varit på förut, den här var mycket hårdare, mycket mer styrka och vi fokuserade på mage.


Vattenrutschkanan i utomhuspoolen på the Y

När vi kom hem träffade jag värdpappan för första gången, då han hade varit iväg på en affärsresa. Jag och killarna fick skjuts tillbaka till the Y och badade i deras utomhuspool. Riktigt nice att de har utomhuspool, då kan jag åka dit när jag vill och njuta.


Lego som vi bland annat byggde med under eftermiddagen. Jag gjorde de två till vänster.

Ny värdfamilj

Måndagsmorgonen träffade jag de två yngsta killarna för första gången. Deras lilla hund, en bichon frisé var väldigt söt och gosig. Är som ett litet gosedjur.  Jag visades runt i det fina huset. Under dagen började jag packa upp alla mina kläder. Det blev en hel del lek under dagen och de verkade gilla mig. Jag badade den yngsta på kvällen, vilket var första gången för mig och jag borstade deras tänder och satte även på en blöja för första gången.

På tisdagen gick vi på en promenad i området. Det var väldigt varmt och kvavt fast klockan bara var nio. Alla blev svettiga. Är typ tropiskt väder här, väldigt hög luftfuktighet och varmt, och sen blev det åskväder på eftermiddagen. Var många fina blommor vid husen.


En del av de blommor vi såg på promenaden

Lustigt nog så mötte jag en au pair på vägen. Hon backade precis ut från sin uppfart när vi skulle korsa den. Jag visste inte vem det var men hon vevade ner rutan och undrade om jag var den nya au pairen, antagligen kände hon igen barnen och hade hört att jag skulle komma. Känns bra att ha någon som bor på gångavstånd. På eftermiddagen kom även en annan au pair från Brasilien över som bor ganska nära. Var trevligt att hon kom över för att hälsa på mig, och hon verkade väldigt trevlig.


En av de många stora solrosorna på tomten som just slagit ut

Flying to Atlanta

Söndagen packade jag klart och låg sen ute i solen ett tag. Sedan blev det att jag åkte till poolen en sista gång. Hade inte trott att jag skulle hinna det men passade på då det var bra väder. Fick skjuts dit vid halv ett och var där i ca två timmar. Badade och solade och hoppade trampolin. Kom hem lite sent så stressade med att fixa klart det sista innan taxin kom vid halv fyra.


Utanför ingången till incheckningen, US Airways incheckning, välkomstskylt efter
säkerhetskontrollen, flygutsikt över Albany City vilket var coolt att se


Jag hade sagt hejdå till Sophie på förmiddagen då hon åkte iväg till clustermötet. Jag önskade att jag kunde följa med för de skulle göra river rafting och ha picknick. Sa hejdå till resten av familjen innan jag åkte. Det var ingen kö vid incheckningen på Albany International Airport så det gick snabbt. Jag hade väldig tur då den ena väskan vägde 50 pounds och den andra 50.5, och man måste betala 90 dollar övervikt om den väger 51 eller mer. När jag hade vägt dom hemma tyckte jag det stod 48 dock. Min kabinväska var väldigt tung och fullpackad så de undradde vad jag hade i den vid säkerhetskontrollen.


Hus med pooler utanför Albany, sjö innan Philly-flygplatsen, väldigt stor regnbåge

Flyget blev tyvärr försenat. Jag satt och skypade med mamma och pappa medan jag väntade. Flyget skulle lyft 17.35, men vi fick inte gå på förrän 18.15 och det tog ytterligare en halvtimme innan det lyfte. Jag började bli nervös att jag skulle missa mitt anslutningsflyg. Det var en kort flygresa till Philadelphias flygplats, endast 50 min (de körde ikapp en del tid). Där var jag tvungen att åka shuttlebuss till en annan terminal. Självklart var min gate längst bort. Men när jag kom dit så stod det att den också var försenad. Lite irriterande, men det gjorde i alla fall att jag hann äta middag som jag hade planerat. Blev god spaghetti och kyckling parmagiani på Sbarros.


Nyss landat på Philadelphias flygplats, Sbarro, i tåget på Atlanta flygplats, min
privatchaufför som hjälpte mig med väskorna

När jag kom tillbaka till gaten så hade de nu ändrat gate så var tvungen att gå till en annan terminal. Blev lite stressigt där, men sen blev planet ännu mer försenat. Det skulle gått 20.30, men vi boardade 21.15 och det lyfte inte förrän 22.05. Messade värdmamman att jag var sen och när jag landade hade jag fått ett sms med att deras chaufför skulle hämta mig för det blev sent. Mamman hade egentligen tänkt möta mig.

Det var en väldigt stor flygplats, och jag åkte tåg från flygplanet till baggagebandet. Vi landade inte förrän halv tolv, lämnade flygplatsen 00.25 och var framme vid huset 00.50. Det var en cool svart bil jag fick åka i, med deras chaufför. Kändes lyxigt. Mamman kom ut och mötte oss och visade mitt stora rum som är i källaren. Kom i säng vid halv två och snällt nog sa hon att jag kunde få sova ut.

Dansmuseum och Circus Café (bildbomb)

Lördagen 9 juli, åkte jag och Sophie hemifrån vid lunchtid för att gå på National Museum of Dance som ligger precis utanför Saratoga Spa State Park. De firade 25-års jubileum i år vilket var lite kul. Vet dock inte om de hade fixat med något extra. Ingen av oss hade varit där förut.


Utanför museet


Dalamålningen, svenska flaggan

Det var inte riktigt som jag hade tänkt mig, utställningen började med massa ramar med frimärken från olika länder. (Främst med dansbilder) Jag såg bla Danmark, Norge, Sverige och Finland, och det första jag såg när jag kom in var en stor tavla med dalamålning från Sverige. Det hängde även en svensk flagga, bland några andra länders. Kändes kul att de hade så mycket svenskt, jag tycker alltid det känns lite konstigt när jag stöter på svenska saker i ett annat land.


25-års jubileum, klänningarna från Dancing with the stars, svenska frimärkena

De hade ett rum med klänningar från tv-programmer Dancing with the stars, och de var väldigt fina och påkostade. De hade även en hel del stora kimonos utanför. Längst in var huset bevarat från förr i tiden då det hade varit ett spa/hälsobad, så man kunde se specialla duschar mm i de vita rummen. Vi kom in i ett lekrum för barnen där vi hade kul då vi testade klänningar och kjolar.


Sophie i kimono, med sitt långa hår, i en röd klänning i barnrummet


Jag leker ballerina

De hade en hel avdelning med Michael Jackson vilket var coolt. De visade dansvideon av Thriller och hade stora fina väggmålningar av honom. Sedan kom man in i en avdelning med bilder och citat från kända danspersoner.


Michael Jackson utställningen, jag och Sophie vid hästen utanför museet


Väggmålningar av MJ

När vi tittat klart på utställningarna körde vi in till Saratoga och gick och åt en sen lunch på Circus Café vid tre. Jag har länge velat gå på den restaurangen för den verkade speciell. Vi satt vid ett bord utomhus för det var så fint väder, men satt tyvärr i skuggan under markisen.


Menyn, jag med min lasagne

Man fick popcorn innan maten istället för bröd, vilket ju passade in bra på cirkustemat. De var väldigt snabba med att ge oss maten och hade bra service. Jag åt lasagne och Sophie tog tortellini. Vi satt där i en timme innan vi rörde oss vidare.


Fina blommor i Saratoga, popcorn, tröjor med cirkusrelaterade texter, utsidan av Cirkus Café


Sophie med sin tortellini, inne i restaurangen och vid fönstret där vi satt

Vi åkte till lilla staden Ballston Spa som ligger ganska nära Sophies hus. Det var en söt liten gata med många antikvitetsaffärer, secondhandbutik, pärlshop, serietidningsbutik mm. Kändes gammalt och mysigt. Vi gick in i ett café där de hade en hörna med massa teer som man kunde lukta på, i deras Sniffing bar.


Jag i en av de många gungstolarna som stod utställda längs gatan, häst i Saratoga,
kyrka i Ballston Spa, Sniffing bar med teer



Amerikansk luktgran i Sophies bil, söt lyktstolpe i Ballston Spa

Sedan satte vi oss i en liten park och njöt av solen och pratade massa. Det var fortfarande väldigt varmt och vi åkte inte hem förrän efter sju. Det blev en sen middag vid nio med familjen vilket passade bra eftersom vår lunch hade varit sen. På kvällen började jag packa ihop mina väskor (jag hade levt i resväskorna hela tiden men massa hade flyttats runt och det var två kassar med saker som skulle i som jag inte lyckats få ner förut).


En annan kyrka, typiska amerikanska tidningsställ, jag siiter i solen i parken

Regnoväder

På fredagseftermiddan åkte jag och Sophie till mataffären Hannaford för att handla lite. Jag letade efter presenter till familjen som tack för att jag hade fått bo hos dem, och Sophie köpte matvaror. Men precis när vi satt oss i bilen vid huset så började det regna och det blev värre och värre. Man kunde knappt se vägen framför sig, så jag var glad att vi åkte på en inte så trafikerad raksträcka. Det åskade och blixtrade också, och vi var lite halvt rädda.


Tackpresent till familjen och Sophie som de blev väldigt glada av

Sen helt plötsligt hör vi ett ljudligt brak, av att något ramlar ner på bilen. Jag såg ingenting men det var något tungt som fallit ned. Det visade sig vara en stor gren, som brytits av från trädet av ovädret. Vi hade sett träden svaja precis innan. Vi körde in på en parkering och jag gick ut i regnet och kollade. Och takboxfästena på taket var helt förstörda på sidan och det var en stor buckla, inte bra alls. Vi satt i bilen ett antal minuter för att vänta på att ovädret skulle dra över.


Regn i massor

Vi såg att det bildades köer på vägen i motsatta färdriktningen och antog att grenen landat på andra sidan vägen. När vi sen körde tillbaka så såg vi grenen ligga vid sidan av vägen. Jag ångrar att jag inte hann ta kort på den, för den var megastor. Det var som ett helt litet träd! Vi kunde ärligt talat ha dött om vi hade kommit en sekund senare så att den landat precis framför bilen så att vi voltat, eller om den gått rakt in i rutan där jag satt. Så man måste ändå säga att vi hade tur i oturen.


Jag lägger på tomatsåsen på pizzan

När vi äntligen kom hem igen så gjorde vi egen pizza vilket var kul. Men vi gjorde bara två stycken till hela familjen. Och vi var nio pers! Men konstigt nog blev det ändå en del slices över. De tyckte det var konstigt när jag sa att vi brukar äta en hel pizza per person i Sverige, och att de tom var större än de där. Men i USA så äter man några slices istället.


En av pizzorna, i början av skapandet till vänster, och precis innan osten lades på till
höger
. Min del är den med köttfärsen.

Senare på kvällen så kröp jag och Sophie upp i hennes säng och tittade på film. Vi såg Girls just want to have fun, villket var en ganska gammal film (1985), men hade kända skådespelare, som Sarah Jessica Parker, Shannen Doherty och Helen Hunt. De var alla väldigt unga! Sedan tittade vi på pilotavsnittet Ally McBeal, som båda hade tittat på när vi var små. Kändes kul och jag kom inte ihåg så mycket av den.

Chilla vid poolen

Vi åkte hem från lakehuset tisdag förmiddag (hälften av familjen hade åkt redan måndag natt. Jag hade gärna stannat längre för det var så härligt att vara vid sjön, men det blev bra ändå för resten av veckan hos Sophie spenderades det mycket tid vid poolen (tis, ons, tors, sön).


Poolen :)

Det var en pool som var ca 10 min ifrån huset, och låg lite ute i skogen. De bor halvt ute på landet. Var massa som kom dit varje dag och alla barn hade simning där varje dag. Så jag följde med dem när de åkte, och låg och solade och badade i poolen. Kändes bra att jag fick en del träning med att simma ett antal längder varje dag. Var även roligt att de hade trampoliner, så gjorde några volter där. Testade pikvolt från den lite högre vilket var kul och gick bra.


Jag gör en frivolt från trampolinen


Tyvärr var Sophie oftast hemma och jobbade. Men var väldigt skönt för mig att få som en liten semester och bara ligga och slappa vid poolen. Men blev mycket dator och fix hela tiden, både vid poolen och hemma, hade mycket att få gjort.

4th of July

USA:s natinonaldag/Independence Day var på måndagen den 4 juli. Vi var fortfarande kvar i lakehuset så hade en härlig dag vid vattnet. Jag testade på att åka deras linbana som de hade på tomten, var roligt och gick snabbt! Coolt att ha en egen på tomten.


Min frukost - vändstekt ägg och blåbärspannkakor, jag solar, jag åker linbana

Spenderade en hel del tid på bryggan med sol och bad. Var riktigt skönt i vattnet. Jag fick följa med ut på deras farfars lilla segelbåt vilket var en upplevelse. Det blåste en hel del så det gick fort. Var rädd att vi skulle tippa över ibland för den var så låg :p


Sophie badar, jag och farfarn seglar, jag och Sophie på bryggan, jag som badat


Kajakpaddling med Sophie

Senare, efter mer bad och solning, så åkte jag och Sophie ut och paddlade kajak igen och var ute rätt länge. På kvällen åkte vi till en restaurang där man kunde se fyrverkerier senare på kvällen. Det var en stor restaurang vid vattnet och vi fick sitta vid ett bord utomhus vilket var skönt.


Jag och Sophie, skylt i ingången till restaurangen, utsikten över hamnen från restaurangen

Gick ner och kollade vid hamnen innan maten. Jag åt en god lax med bakad potatis, kändes lite svenskt. Fler och fler båtar kom och lade till ute i vattnet för att titta på fyrverkerierna, såg coolt ut med så många på samma plats. De började skjuta fyrverkerierna kvart i tio och höll på länge.


Ute på bryggan i hamnen, Sophie och jag, jag i sommarklädsel


Min laxmiddag, en speciell båt som flyter på aluminiumskenor, Sophie med sitt långa hår

Det var massa olika och man såg jättebra eftersom vi satt så nära. Det var folk som satt längs hela gräset och kollade. Blev lite bilkaos när alla skulle iväg samtidigt så tog en timme innan vi var hemma igen.


De stora fyrverkeripjäserna uppställda vid hamnen, massa folk som sitter vid
restaurangen, fyrverkerier



Amerikanska flaggan, fyrverkerier, jag och Rachel

Sjön

Söndagen 3 juli var vi också i lakehuset. Jag spelade kort och spel med de yngsta killarna på morgonen. Hoppade även trampolin flera gånger under dagen vilket var kul. Efter lunchen var vi nere på bryggan och jag satt med fötterna i vattnet och läste. Det var mulet men varmt. Sedan blev det trampbåt med två av barnen och lite kajak med en av killarna. Det började tyvärr regna och åska.


Trampbåt, sjön, trampolinhopp


Utsikt över sjön vid promenaden, coola naglar målade i amerikanska flaggan, lunchen

Vid halv sex gick jag och Sophie på en promenad till en udde där man kunde se ut över sjön från ett annat håll. Det var väldigt fint och solen lyste ner som en vit rand på vattnet längst bort genom molnen. Vi satt och pratade och gick tillbaka efter en timme. Då gav vi oss ut och paddlade tvåmanskajaken i en halvtimme i viken.


Utsikten över sjön och jag och Sophie när vi var på promenaden

Farföräldrarna kom över på kvällen, de hade också ett lakehouse en bit längre ner. Det var några som skjöt upp fyrverkerier runt om sjön, så jag och Sophie gav oss ut med kajaken igen för att se bättre. Kändes lite läskigt och coolt att vara ute på vattnet när det var så mörkt. Sedan satt vi vid elden igen tills vi gick och lade oss.


Kajakpaddling på dagen och kvällen

Lakehouse

Lördagen satt jag vid laptopen hela dagen och mejlade och skypade. Var en hel del att fixa med matchningen av den nya familjen. Hela familjen åkte till sitt lakehouse vid ett, men det blev att jag stannade hemma under dagen för de hade inte internetuppkoppling eller telefonmottagning där, och jag behövde ju verkligen det. Vi skulle dessutom vara borta ända till tisdag.


Alla djuren i huset, förutom en av katterna. Som ett eget litet pet-zoo :p

Men jag blev upphämtad av Sophie vid åtta, då det bara var ca en halvtimme bort, och hon ändå hade massa saker att hämta upp som de hade glömt tidigare. Så löste sig bra. Jag satt ute i solen nästan hela dagen med datan. När vi kom dit så tittade jag på utsikten över sjön, de hade sjötomt så var jättefint. Såg slutet av solnedgången.


Jag framför sjön, stora brasan, Sophie och jag

De startade en stor brasa som vi senare på kvällen satt och grillade marschmallows över och gjorde s'mores. Jag hoppade en del på trampolinen de hade vilket var kul och sen blev det kvällsbad vid tio i mörkret. Var faktiskt riktigt skönt i vattnet, mycket varmare än mitt första bad i Lake George.


Sophie framför sjön, utsikt över sjön, jag och Sophie bredvid brasan

Vi satt framför elden till halv ett på natten, var riktigt mysigt och den äldsta värdsonen spelade gitarr vilket gjorde upplevelsen ännu bättre. Fick mig att tänka på Bruket som jag saknar nu på sommaren.


Jag hoppar trampolin, jag framför sjön, elden, nattbad (precis när jag hoppar i)

Atlanta

Tänkte bara säga att jag nu har klarat av min första jobbdag i min nya värdfamilj i Atlanta. Kom hit igår natt kl ett. Så har inte ens varit här i ett dygn än, men det känns bra och jag tror och hoppas att jag kommer trivas. Alla var väldigt snälla och trevliga och jag tror inte det blir allt för svårt att komma in i nya rutiner.

Avskedsmiddag

Första dagen hos Sophie satt jag framför datorn hela dagen från åtta på morgonen och skypade, mejlade och svarade på facebook-meddelanden och chattade. Tiden försvinner snabbt framför datan och plötsligt närmade sig klockan sju på kvällen och jag fixade mig för att vid 19.20 åka iväg med Sophie till Clifton Park. Vi släppte av hennes äldsta värdson hos en kompis på vägen så blev lite sena.


Restaurangen. Julia och Isa. Sophie och Adriana. Katharina, jag och Janeth.

Jag hade nämligen bokat bord på Ruby Tuesday halv åtta för att ha en avskedsmiddag för mig. Även fast jag inte visste när jag skulle åka så kändes det bra att passa på nu, sen skulle vi bort resten av helgen och helgen efter trodde jag inte jag skulle vara kvar här. Det hade varit osäkert hur många som skulle kunna komma, för jag hade bjudit in alla vid tolvtiden samma dag. Men vi blev i alla fall nio tjejer och det var väldigt trevligt sällskap.



Janeth med hennes stora drink, nästan hela bordet, Melli och hennes tyska kompis

Precis innan vi skulle beställa så ringde en värdmamma mig (den familjen som jag matchade med) så jag stod utanför i en halvtimme och pratade med henne. Så middagen blev väldigt sen, fick maten lite efter nio, men det gjorde inte så mycket. Det var riktigt gott, jag tog kycklingfilé med spenat, kronärtskocka och ost på, och man fick välja två sideorders till, så blev bakad potatis och lökringar. Mamman ringde tillbaka en gång till och vi pratade i ytterligare en kvart.


Jag med min mat. Isa och jag. Adriana, Janeth och Kathy leker med sugrören :p

Trots att jag blev väldigt mätt så tog jag och Sophie och delade på en efterrätt, mest pga namnet på den. Den hette nämligen Blondie for two, och vi är ju två blonda tjejer. Det var en ’blond’ brownie vilket jag aldrig har hört talas om. Föredrar nog vanlig choklad bättre, men var kul att testa.


Jag och Sophie med vår Blondie for two-efterrätt

Fyra av tjejerna gick hem innan efterrätten vid tio för de skulle upp tidigt på morgonen och åka till Boston respektive New York. Men jag var väldigt glad att de hade kommit på middagen i alla fall och jag fick ett jättegulligt avskedskort från dem. Vi andra satt kvar ända till halv tolv, jag visade en del bilder på laptopen och vi blev ganska flummiga i slutet :p


Janeth och jag. Gruppbild på Adriana, mig, Kathy och Janeth. Melli och jag med kortet.


Hejdå familjen!

Jag hade lite svenskt avskedsfika på torsdagseftermiddagen. Jag hade varit ledig den dagen och packade klart allting och gjorde mig redo för att lämna huset som har varit mitt hem i över fyra månader. Counselorn kom och hämtade upp mig på kvällen och skjutsade mig till Sophie, där jag skulle få bo i väntan på en ny familj. Väldigt snällt av dem!


Kanelbulle, chokladhavreflarn och chokladmandeltårtan


Sophie och en av de tre katterna, i sin säng som jag har delat med henne i en vecka

Avskedsfika på Starbucks


Karusellen i parken, fina planteringar framför källan, skylt om källan Hathorn Spring,
Starbucks

Onsdagskvällen bar det av in till Starbucks där jag mötte upp Frankie, Dawn, Malin, Linda (Malins syster) och Marielle. Det var en avskedsfika för mig och Marielle, då hon har varit här i ett år, och jag ska åka till en ny familj. Vi lämnade faktiskt våra familjer samma dag, på torsdagen. Kändes konstigt och tråkigt att jag kanske aldrig skulle se dem igen. Så har det varit med alla kompisar jag träffat nu de senaste veckorna, speciellt när jag inte har haft en aning om när jag skulle åka.


Dawn, Malin, Linda, Marielle och Frankie

Jag hade med mig svensk chokladmandeltårta som jag hade köpt på IKEA förut. Ville äta upp den innan jag åkte, och tyckte det passade bra att bjuda tre andra svenskar på den. Vi satt där i 1½ timme och pratade och jag fick höra lite om hur det hade varit att fira midsommar i New York också.


Jag och Marielle, positiva Frankie, jag och Dawn


Dawn, Malin, jag, Marielle och Frankie

Gejsrar

Onsdagen (29 juni) åkte vi till Saratoga Spa State Park för att titta på gejsrar. Det är en väldigt stor park med massa olika sevärdheter och saker att göra. De har en stor golfbana där också. Jag frågade parkeringsvakten (som stod i ett bås där man måste betala 8 dollar för att köra förbi och vidare in i en annan del av parken) om det var gångavstånd till gejsrarna för jag kände inte för att betala 8 dollar, när det fanns en gratis parkering precis bredvid.


Jag promenerade med telefonen framme då jag väntade på samtal från värdmamman,
en flod på vägen dit, gejsern som sprutar upp från den stora stenen, närbild av gejsern


Han sa att man kunde gå på typ 10 min så det kändes bra. Så vi började gå men det visade sig vara en lång väg och det tog 35 min att komma fram! Inte vad vi hade räknat med, och jag hade lämnat vattenflaska och snacks i bilen. Var ganska jobbigt, även om det var ganska skönt med en promenad för vädret var bra. Det var i alla fall coolt att se när vi kom fram, det var en lång flod/fors, stora grönområden med picknickbord, och några källor man kunde dricka ur. Två av dem hade de renat och gjort mer drickvänliga, medan den andra smakade salt och metall, vilket jag inte tyckte var gott.


Jag framför floden, en annan del av forsen. källan som smakade salt, gejsern

Vi kom sen äntligen fram till den stora gejsern. Jag har aldrig sett något liknande. Det kändes konstigt att det var helt naturligt, att vattnet sprutade upp genom berget av sig självt, det kändes mer som en konstlad fontän. Berget hade blivit orangefärgat av all metall i vattnet tror jag. Vi hade hört att det skulle finnas fler mindre gejsrar, men såg bara en när vi precis skulle vandra tillbaka till bilen igen. Men när vi letade och gick längre upp så fick vi i alla fall se ett litet vattenfall också. När vi skulle gå hem igen så ringde den första nya värdmamman, den familjen som jag senare sa nej till.


Den stora gejsern, den lilla gejsern, vattenfallet

Lots of talking

På måndagskvällen blev det ett poolparty (jag badade dock inte, hade ju ändå varit i poolen hela dagen och var ganska fullt med folk i den). Vi åt gott med grillad korv och hamburgare, samt smaskiga efterrätter (tårta, chocolate chip cookies och brownies) och frukter.


Massa med frukter och bär


Skottkärra fylld med is och dricka på poolpartyt

Var där i 2½ timme innan jag åkte och mötte upp Sophie för att sitta och prata i hela 3½ timmar! :p Vi satt utomhus vid ett picknickbord och när myggen var alldeles för på, så gick vi in och satte oss på Stewart's och forsatte prata. Jag kom inte hem förrän midnatt, det hade varit en rolig och intensiv dag.


Jag och Sophie som båda har långt blont hår, Sophie, picknickborden vi satt vid


Jag och Sophie <3

Pool-utflykt

På måndagen, första dagen på sommarlovet här, så blev det utflykt till en stor pool som finns i närheten. Det var härligt, och det var varmt och soligt. Blev några åk i vattenrutschkanorna de hade och var i den stora poolen mycket. Jag älskar att bada i pool! Körde en del gympa i vattnet också :p Kom dit kvart i tolv och åkte hem vid fyra.


Vattenrutschkanorna, handstående i poolen, jag under "vattenfallet"


Den stora poolen

Barbeque


Min outfit på babequen, var första gången jag använde kjolen och jag älskar den verkligen!


Massa god frukt

Jag testade på att göra s'mores för första gången, vilket är ett väldigt typiskt amerikanskt. Ordet kommer från some more (förmodligen för att någon tyckte det var så gott och ville ha mer). Det består av Hershey's choklad, grahamskex och marschmallows. Man grillar en marschmallow, lägger den mellan två grahamskex med choklad mellan som smälter. Var riktigt gott, men lite kladdigt att äta :p


S'more


Handstående

Det var International Handstand Day enligt Facebook, så jag var ju tvungen att delta. Hade ju även haft gympaträningen på dagen så blev en hel del handståenden.

Sleepover

Lördagskvällen körde jag hem till Janeth (en au pair från Mexico), som bor hela 45 min ifrån mig. Jag hade inte gps:en så var lite krångligt att hitta med hjälp vägbeskrivningen som jag skrivit ut från Googlemaps, men det jag körde inte fel en enda gång.


Janeth och jag

Kom inte dit förrän halv tio och sen åkte vi och köpte god glass, popcorn och läsk som vi hade till filmen No strings attached som vi tittade på On Demand. Började dock inte kolla på den förrän halv tolv och pratade så mycket så vi pausade den flera gånger och kom inte i säng förrän tre på natten. Jag har nog aldrig hört någon prata så mycket och intensivt som Janeth, men det var kul och mysigt.


Den smarriga glassen

Åt en sen frukost tillsammans dagen efter, och chillade lite i huset innan jag körde hem halv två. Jag bytte om till gympakläder och fortsatte vidare till gympan. Det blev en privatlektion för mig, för var ingen annan där. Var riktigt kul och hann med mycket. Lekte massa på trampolinen i slutet också.


Frukost hos Janeth

Bad teacher

Midsommaraftonskvällen på fredagen för två veckor sedan, så åkte jag till Colonie Center och mötte upp Melli och Isa. Jag åt en sen middag på foodcourten där innan vi gick in och satte oss i biosalongen och väntade på Lea och Tanja som kom för att titta på filmen Bad Teacher med oss.





Det var premiären och jag tyckte filmen var bra och rolig. Och är alltid kul när det är kändisar med, Cameron Diaz och Justin Timberlake hade huvudrollerna. Vi hade tagit en ganska sen visning, så den slutade inte förrän tjugo i tolv. Vi stod utanför och snackade och jag körde hem tjugo över tolv. Var en bra kväll med tjejerna :)


Isa, Melli och jag i biosalongen


Tanja, Melli, jag, Isa och Lea :)

Midsommar

Jag hade planer på att åka till NYC och fira svensk midsommar i Battery Park, med de andra svenska au pairerna, men jag hade problem att hitta boende så blev till slut att jag stannade hemma. Skulle dessutom inte vara det bästa vädret. Men ville fira lite ändå så gjorde svensk midsommarlunch till mig och skypade med mamma och pappa vilket var trevligt. Saknade att vara på Bruket och fira som jag varit de senaste åren hemma i Sverige.


Midsommarlunch med mamma och pappa över Skype


Svensk midsommarstång som jag tog med mig när jag lämnade Sverige


Köttbullar och prinskorv :)

Bowling

Jag ska försöka att inte skriva så detaljerat om senaste veckorna, kommer inte ens ihåg allt. Men jag var i alla fall på gympaträningen på söndagen (19 juni), och på zumbapasset på tisdagen. Spelade även tennis efter det vilket kändes bra. Har ju inte blivit av så mycket som jag hade tänkt.


Tennis i sommarvärmen

På torsdagskvällen var vi och spelade bowling vilket var kul :) det gick riktigt bra för mig dessutom. De slog på discobelysningen en stund efter att vi börjat spela vilket skapade en bra stämning. Spelade även en del airhockey vilket var längesen.


Jag försöker få ned den sista käglan


Bowlingklot



Upplysta bowlingbanorna

Hej igen!

Jag har inte bloggat på väldigt länge och det finns en orsak till det. Just nu sitter jag hemma hos Sophie (en tysk au pair kompis), där jag nu har bott i en vecka (hjälp vad tiden går fort!). Jag var tvungen att lämna min värdfamilj förra torsdagen, då deras nya au pair skulle komma. Familjen ville nämligen gå i rematch, vilket innebär att jag tvingas leta efter en ny familj. Jag fick reda på det för drygt två veckor sedan. Orsaken till att min familj ville gå i rematch var att jag hade lagt ut för mycket bilder och text om dem på bloggen, så nu har jag tagit bort allt om dem.


De har coola knallgula fåglar här uppe (denna lyckades jag fota samma dag som jag
fick veta att de ville gå i rematch)


Men nu är jag väldigt lättad att jag har lyckats matcha med en familj! Nya värdmamman ringde mig i fredags kväll och jag bestämde mig på lördagsmorgonen att jag ville matcha med dem. Hon hade sagt ja redan efter det första samtalet på 30 min, så det var kul :) Jag pratade även med en annan familj först, men jag tror jag kommer trivas bättre i den här.


Jag var ute och cyklade på tisdagen, ovetande om vilka tråkiga nyheter jag skulle få
på kvällen. Men nu cyklar jag vidare mot nya äventyr!


Min nya familj bor i Atlanta, i staten Georgia och att de har fyra barn, alla killar. De har även en liten söt hund. Men mer om dem kommer jag nog inte lägga upp på bloggen. Jag flyger dit på söndag. Georgia är en sydstat så kommer vara en annan kultur och det kommer vara riktigt varmt. Tror inte ens att de har snö på vintern!


Nu lämnar jag Saratoga Springs..

Nu kommer det i alla fall komma många inlägg då jag vill uppdatera er om vad jag gjort de senaste 2½ veckorna. Lär ta ett tag och får se vad jag hinner med innan jag åker..

RSS 2.0