Lake George

Kl elva körde jag och Sara in till stan för att flytta på hennes bil så hon inte skulle få böter. Sedan bestämde vi oss för att ta en brunch och hittade ett mysigt ställe på Broadway som hette Saratoga Coffee Traders. Blev bagels för oss, jag åt en god med ost och ägg. De frågar alltid vilken sorts ost man vill ha; american, swiss eller provolone. Vi satt ute i solen på deras uteservering, vilket var härligt. Sedan satt vi på en parkbänk och snackade ett tag innan vi åkte hem till var och en vid halv ett.


Söta Sara med sin creamcheesebagel, mysigt med blommor på uteserveringen, jag
med bageln

Jag blev upphämtad av Janeth drygt en timme senare. I den stora bilen satt även Silke, Sarah, Caroline (tysk tjej jag inte träffat förut) och Melanie. Vi körde upp till Lake George och stranden Million Dollar Beach, för att spendera eftermiddagen (kom dit halv tre). Tyvärr hade molnen kommit mer och mer, så blev inte så mycket sol, vilket var ganska irriterande. Den var framme i typ en halvtimme.


Jag och Melli i vattnet, huset man gick igenom för att komma till stranden, stranden med
livvakt, gruppbild Silke, jag, Melli och Sarah


Men sällskapet var trevligt och några av oss badade. Det var första gången för mig i år och jag badade två gånger. Var inte varmt, men inte alldeles för kallt heller. Stranden var ganska bra, och var hyfsat mycket folk där. Dock var det ganska långgrunt.


Janeth, Silke, Melli och jag. Caroline, Silke, jag och Melli på handdukarna. Jag badar för
första gången! Silke, Janeth och Sarah.



Gruppbild framför vattnet med mig, Janeth, Melli, Silke och Sarah

De hade volleybollnät på stranden så vi gick dit och hittade som tur var en volleyboll som låg i sanden och började spela. Var roligt, men gick väl sådär ibland haha. Tänkte på Bruket, där vi spelar volleyboll massa gånger under sommaren. Saknar det.


Janeth som är glad att vi hittade en boll, volleybollspel; tjejsidan och killsidan

Två killar (som var på semester där över helgen) kom fram och frågade om de fick spela med oss, så det blev att de stod på ena sidan och jag, Sarah, Caroline och Janeth stod på andra. Sedan kom även Melli med på vår sida så vi var fem tjejer mot två killar, och de var typ ändå bättre än oss haha. Sen kom en äldre man med på killsidan, hans 18-åriga dotter Kaylie slöt upp med oss, och sen kom hennes mamma på killsidan. Så vi var till slut tio pers som spelade. Silke låg dock kvar och solade.


Volleybollspel. Silke, Melli och jag på handdukarna.


Jag på stranden, gruppbild med alla tjejerna, Silke och Janeth solar

Vi höll igång i hela en timme och en kvart, och sen chillade vi lite, bytte om och körde in till staden. Killarna ville följa med oss på middag och de visste ett bra ställe så vi körde efter dem. De hade tydligen varit där och ätit lunch, men det visade sig att stället var riktigt dåligt nu. Utsikten var i alla fall fin för det låg precis vid sjön, men jag hamnade tyvärr med ryggen åt den. Måste vart ett de sämsta jag nånsin vart på, servicen var hemsk.


Silke och Melli, stranden, Sarah och jag utanför restaurangen

För det första var servitrisen inte så trevlig, de hade inte dukat med bestick och servetter, de glömde ta fram vårt bröd, en del av maten var fel, med främst salladerna. De hade fel på en av tjejernas nota, de tog hundra år på sig att ge oss tillbaka kreditkorten och växeln. Och när vi skulle betala hade de redan inkluderat dricksen så man kunde inte bestämma själv hur mycket, och det var hela 18%! Enda gången jag verkligen inte hade tänkt dricksa de 15% som jag brukar göra (som man förväntas göra). Jag kände att de verkligen inte var värda nån dricks men kunde inte göra nåt. Så gå inte till Christie's on the lake, uppe i Lake George!


Silke och Melli på middagen, ångbåt på sjön (påminde mig om Sverige), utsikten från
restaurangen, alla utom jag på middagen


Det blev en senare kväll än jag trodde och jag var hemma kl nio. Men var roligt att vi stannade länge och hann umgås mycket. Några av de svenska tjejerna skulle ut igen på kvällen, men jag valde att stanna hemma, för var alldeles slut. Så blev att titta på So you think you can dance och äta godis istället :p


Jag med mina fish and chips, killarna och Janeth, utsikt från terrassen

Utekväll

Fredagskvällen var det utgång på schemat. Sara kom hem till mig vid elva och vi tog hennes bil in till stan, där vi lämnade den över natten. Mötte upp de andra vid halv tolv och det var fler än jag trodde vilket var kul. Janeth, Silke, Sarah, Marielle, Malin, Malins syster Linda som är på besök, Dawn och Frankie. Vi satt vid ett bord ute på terassen och de hade liveband som spelade. Var härlig stämning.


Jag och Sara. Janeth, Cole, Frankie, Dawn och Silke. Janeth,
Sara, jag, Malin och Linda på. Marielle, Malin och Linda.


Knappt en timme senare gick vi och dansade. Tyvärr splittrades vi upp lite i grupper och vissa försvann in på olika ställen. Sen gick jag, Sara och Janeth till ett nytt ställe. Var nästintill tomt på stället (var nära stängning), men verkade ändå vara ett bra ställe. Får dra dit en annan gång.


Söta Janeth med jordgubbar. Sara, jag och Marielle. Malin, Cole och Linda
på dansgolvet
.

Vid halv fyra drog jag, Sara och två killar (en som Sara träffat några gånger ute) till det stället som stänger senast. Var tomt på dansgolvet men vi hade ganska kul ändå. Fick skjuts hem av killarna, vilket var skönt, och jag och Sara, som sov över hos mig, kom i säng vid fem. Blev en gratis utekväll, då det inte behövdes taxi, det gillas!


Jag, Malin, Linda, Marielle, Frankie och Dawn

Crispy Onions

Det var soligt väder så när det hade blivit lite varmare vid halv elva så gick jag ut och satte mig i solen och skypade med först Patrik och sen ett långt samtal med mamma. Jag visste inte hur jag skulle göra med bussarna och boendet i New York. Sedan blev det lite bloggande och tog en halvtimme till att bara ligga och slappa och läsa på en handduk på gräset. Jag vill hinna göra det oftare..


Korv med bröd

På fredagen åkte jag till the Y och var med på den sista hip hop hustle. Det var väldigt kul, vi gjorde ett shownummer den här gången och hade lite formationer också. Sedan blev det direkt till pilates, där vi körde extra mycket styrka vilket var bra. Jag testade även några maskiner i gymmet, innan jag var med på spinningklassen kvart över tolv. Jag hade inte varit med på den på länge, och nu var det en annan instruktör. Jag trodde verkligen inte att jag skulle klara av passet, det var så himla jobbigt och jag svettades ihjäl. Men trots att jag funderat på att ge upp efter tio min så satt jag kvar och trampade i de 50 minuterna, pga min envisa. Vet inte om det var bra eller inte, var helt slut sen.


Min goda frukost på fredagen, med hallonfil, cornflakes, russin och färska hallon

Grattis på 30-årsdagen!!

Idag är det min halvbrors 30-års dag. Stort grattis till dig Alex! Hoppas du har haft en bra dag och att du firar ordentligt :)


Kortet jag och Emelie skickade till honom



Bilden på Alex är från förra året på hans 29-årsdag, då vi hade fika ute på hans terrass

Avslutningslunch

Jag åkte till YMCA och körde zumbapasset 9.30. Jag simmade en del längder innan jag hade vattengympan 10.45. Simmade några längder till efter, satt lite i bubbelpoolen och åkte sen in i själva staden Glens Falls. Vi skulle nämligen ha avslutningslunch med alla på vattengympan. Jag hade bara träffat typ tre av dem förut, för alla andra går på passet som är innan mitt.


Glens Falls

Jag var först inte säker om jag skulle med, för är mest tanter. Men jag hade inget annat för mig så tänkte varför inte? Och det var riktigt trevligt och maten var god. Fick reda på att restaurangen ägdes av en av kvinnornas familj. Hennes man och mannens bror hade startat stället och haft det i ca 14 år. Jag berättade en hel del om Sverige. Vi var där i ca 1½ timme och sen körde jag hemåt. Tog lite extra tid för vägen var avstängd.


Allihopa på lunchen

Forgot

Måndagen blev som vanligt en tvättdag, varvat med tv och data. Skypade med mamma och pappa, som hade sin 24e bröllopsdag, grattis :) Jag satt vid datan och försökte kolla upp massa bussar till New York på olika bolag och olika dagar, det tog ett tag.. Har ju planer på att åka dit över midsommar, och sen när Jörgen kommer, och sen buss till mina föräldrar upp hit när de kommer i augusti.


Pappa och mamma i julas

Jag hade totalt glömt bort att vi hade clustermöte på kvällen, så blev ledsen när jag såg vid tio över åtta att jag fått ett sms 20 min tidigare där Dawn undrade var jag var. Eftersom det tar ca 25 min att köra dit och jag redan hade missat 45 min, så kändes det onödigt att köra dit för bara en timme. Men jag hade verkligen velat gå.. Är ju bara en gång i månaden, och vissa av au pairerna träffar jag bara då.

Gympa-Donut

Söndagen blev en data och tv-dag. Jag skypade med Patrik på morgonen, då han hade fika med familj och några släktingar för att fira Majas födelsedag. Var kul att se alla och prata med dem. Innan lunchen skypade jag även med mamma (och lite med pappa).

Fixade en del med bloggen och vid halv tre körde jag och mötte tränaren Tony och åkte med honom till gympaträningen. Det var tre gymnaster där som jag inte hade sett förut. Gjorde illa fötterna lite när jag gjorde en underroterad strecksalto efter rondat flickis, på AG-golvet. Tony satt på en stor kloss med ett hål i mitten (som de kallar donut) och råkade ramla ner i det baklänges, vilket alla skrattade åt :p När jag kom hem igen blev det tv nästan hela kvällen och jag kollade även upp massa Broadway-shower, eftersom jag ska gå på en med Jörgen i New York.


Tony efter att han hade ramlat ner i hålet

Parad i Saratoga

Lördagen stannade jag hemma från morgonträningen, för mådde fortfarande inte helt bra. Men gick upp tidigt ändå, jag kan typ inte vakna sent här, är så van att gå upp samma tid på vardagarna, så är svårt att ställa om till sovmorgnar till helgen. Hade tänkt att sitta hemma hela dagen och fixa med bloggen, vilket jag hann göra en hel del, men efter elva så ringde Krystyna och frågade om jag ville träffas för lunch i Saratoga. Så körde in och mötte henne, och vi satt i hennes bil och väntade på att Marielle skulle joina, vilket tog ett tag :p


Paraden i riktig amerikansk anda

Vi gick till The Stadium och åt, jag tog bruschetta som var väldigt gott. Precis när vi hade beställt så började en stor parad på stora gatan utanför. De hade den för att det var Saratoga Arts Festival den här helgen tror jag. Så medan vi väntade på maten, vilket tog typ en halvtimme, så stod jag ute och kollade. Var roligt att se, var väldigt många som var med. Sedan joinade jag tjejerna igen och hade en trevlig lunch, som avslutades med att Marielle köpte glass på Cold Stone.


Lunch på The Stadium

Jag åkte hem halv två och fortsatte då att göra massa collage och uppdatera bloggen. Blev även skype med mina två sötisar. Jag hade inte pratat med Lydia på över två veckor. Och under den tiden hade hon hunnit ta studenten så fick höra om hennes dag :) verkade som det hade varit en underbar dag och jag skulle verkligen velat vara där och dela den med henne. Tittade i alla fall på alla bilderna på facebook.


Paraden


Paraden

Ben & Jerry's


Största glassen, inne på B&J, skylten utomhus


Massa olika glasspaket, cool neonskylt

Åt på Ben & Jerry's för första gången och sen Kathrin kom över för att titta på film med mig på kvällen. Vi tittade på My future boyfriend, som var en ganska konstig men rolig film. Jag var väldigt trött så blev sängen vid halv tolv när hon gick hem. Om jag inte hade varit småsjuk så hade jag nog dragit med de andra tjejerna på fest och utgång, men kändes skönt att ta det lite lugnt.

1½ år!


Såg en räv i trädgården (sett flera gånger nu)

Det blev ett långt skype-samtal med Patrik i 1h 20min :p och sen lite mer blogg och tv.


Allt jag skickade hem till Patrik på vår 1½-årsdag :)

Hemma hos Sara

Jag kände att jag ville ta tillvara på dagen efter att Emelie och Rebecca åkt och inte bara åka hem, så jag ringde Krystyna och Sara för att se om de ville hitta på nåt. De bor hyfsat nära Albany, men är väldigt långt från mig att åka annars. Jag satt och chillade lite i en park medan jag väntade på svar. Till slut fick jag tag på båda, men Krystyna kunde inte.


Jag framför en rhododendron på Saras baksida, med matchande tröja :p

Det blev i alla fall att jag åkte hem till Sara, där jag inte varit förut. Var kul att se hur hon bodde, och jag åt lite lunch där och sen låg vi och solade på baksidan och pratade massa. Var mysigt. Jag var där i knappt två timmar, för sen skulle hennes värdbarn komma hem.

Besök i storstaden

Onsdagen var sista dagen för Emelie och Rebecca hos mig innan de rörde sig vidare mot Boston på sin roadtrip. De hade gärna fått stanna längre, jag har haft några underbara dagar med dem!


Jag och Emelie vid frukostbordet, Emelie och Rebecca på väg uppför trappan, Rebecca
framför den stora 'dammen', en stor byggnad



Höghusen med cool spegling i vattnet, en annan byggnad

Vi hade bestämt att vi skulle åka till Albany och kolla tillsammans innan de åkte vidare. Vi tog två bilar så att jag kunde köra tillbaka hem sen. Jag och Emelie satt i samma bil, så att vi kunde få lite extra tid att prata. På vägen ut från bostadsområdet åkte vi förbi det största huset som jag ville visa dem.


Kyrka, höghusen, The Egg. Försökte göra det mer läsligt i Photoshop med den mörka
randen, men det står i alla fall The New York State Capitol
.

Vi kom inte in i Albany förrän 10.20. Vi hade fått höra att Lark Street skulle vara en slags shoppinggata, men när vi körde förbi den så såg den tråkig ut, som vilken gata som helst, så vi körde in till de stora byggnaderna, där jag hade gått med killarna förut. Det är konstigt för de har typ ingen shoppinggata i varken Saratoga Springs eller Albany.


Det högsta höghuset med skulptur framför, jag vid de fina rosorna

Det var kul att gå runt och titta och jag gick även och visade vart mammans kontor var. Eftersom de skulle fortsätta sin resa, så blev det ingen lång tur i stan, men vi hann se det vi ville och det blev många bilder. Klockan var tjugo i tolv när vi sa hejdå. Kändes lite tråkigt men jag var glad över att de hade kommit och hälsat på mig. Nu har de fått se hur jag har det och hur jag bor. Längtar tills jag ska till Santa Barbara i augusti och hälsa på dem :)


Olika byggnader i Albany, Rebecca och Emelie framför deras bil innan de åkte vidare


Kyrka och domstol

Shopping och Saratoga Lake

Vi körde till Skidmore College där jag ska gå i höst (Hjälp, jag måste välja kurserna nu!) och visade runt på campus. Det är en stor men samtidigt mysig skola, och är en av de dyraste i landet.

Sedan bar det av till Walmart och Target där vi hjälptes åt att välja en del kort att ge bort, och presenter till killarna från tjejerna (en stor blå studsig boll och vattenbombsbollar). Vi gick in på Wilton Mall och kollade runt i en del butiker. Var mest inne på H&M där alla provade massa kläder :p Jag köpte små hopfällbara ballerinaskor, att ha med i väskan på krogen om man går ut i klackar, smart! Passade på för de var på rea, från 13 till 5 dollar! Sedan blev det även ett kjolköp på Forever 21. Jag hade provat den torsdagen innan men var inte helt säker då. En riktigt härlig sommarkjol!


Emelie och Rebecca i Wilton Mall, jag och Emelie vid hästen i gallerian, skorna och kjolen

Vi visste inte riktigt vart vi ville äta lunch, men hamnade på KFC (Kentucky Fried Chicken) enligt Emelies önskemål. Eftersom vi mest hade varit inne i butiker hela dagen trots att det var varmt och soligt, så bestämde vi oss för att åka till Saratoga Lake och bada. Tyvärr visste jag inte hur man skulle köra dit och vi fick fel vägbeskrivning först. Till slut stannade vi och frågade på en veterinärklinik. Var tvungna att köra tillbaka hela vägen och passerade mitt bostadsområde innan vi var på rätt väg.


Jag på stranden, bryggorna ut i vattnet, sommarkänsla, Emelie och jag solar

Tyvärr var den enda allmänna stranden på andra sidan sjön så tog ett tag att komma dit. Sjön ligger väldigt nära vårt hus och det var jättefint. Tråkigt bara att stranden var dålig. Var massa växter i sanden, och hela vattnet var fyllt med sjögräs. Så blev tyvärr inget bad, bara lite solande.


Jag och Emelie

Vi begav oss till stan och träffade Malin kl nio, för att ta en fika på Uncommon Grounds. Jag hade frågat ganska många om de ville komma, men hade otur med att många jobbade eller gjorde annat. Men blev en mysig fika med god tårta och vi satt på uteserveringen då det fortfarande var varmt.


Twisterspel, Emelies födelsedagspresenter, chokladtårtan, vi tjejerna på fikat

Malin stannade en timme och när hon gått så visade jag en del bilder från hela min tid i USA för Em och Becca. Gick inte igenom alla haha. Kl elva körde vi hemåt och jag gav Emelie lite försenade födelsedagspresenter. Och jag fick en liten present jag med :)


Insidan på kortet jag gav till Emelie, presenterna jag fick från Emelie

Turist i Saratoga

Sveriges Nationaldag den 6/6 blev en riktigt bra dag, med svenskt sällskap och sol :) Hoppas ni firade den bra där hemma! Go Sweden!


Morgonpromenad, jag med hunden och med Rebecca


Rebecca, Emelie och hunden. Några av de fina och stora husen.

Vi började vår dag med att gå på en promenad i området med hunden, för att visa alla stora husen. Vi var borta i över en timme. Det var redan väldigt varmt, och när vi kom hem igen så bytte alla om till shorts. Vi körde in mot Saratoga och stannade på rosträdgården Yaddo på vägen. Jag har länge undrat vad det är och nu fick jag äntligen se. Det ligger lite undangömt i skogen. Tyvärr hade inte så många rosor slått ut, men det var fint där. Jag körde och visade dem hästracingbanan men man fick inte gå in på området.


Rebecca, Emelie och jag framför fontänen. Rosträdgården Yaddo.

Vi parkerade vid Congress Park och gick runt och kollade lite där innan vi kände att det var dags för lunch. Vi gick till The Bread Basket Bakery som jag tycker ser väldigt mysigt ut. Jag passade hela tiden på att testa nya matställen och göra saker jag inte hunnit uppleva här än med tjejerna. Jag var som en ny turist i staden, trots att jag bott här i över tre månader nu. Vi satt utomhus i den stekande solen och åt.


Fontän i Congress Park, glädjehopp i Yaddo, Emelie testar källvattnet (som ingen av
oss gillade), jag och Rebecca framför en damm i Congress Park


Det visade sig att stället ursprungligen var svenskt. Vi såg nämligen en svensk karta sitta på väggen och var tvungna att fråga varför. De hämtade ägaren och hans mammas mormor var tydligen från Sverige, född 1892, och hade grundat bageriet. De hade tom en bild på henne inramad på väggen och det stod Mor Mor under. Tydligen hade de sålt några typiskt svenska bakelser förut (som vi inte kände igen namnet på) men de hade tyvärr inte sålt så bra.


Mysiga Bread Basket Bakery, vi på uteterassen, Sverigekartan

Vi fortsatte gå runt i parken och kollade på dammarna, änderna, minnesmärken för amerikanska soldater, och vi såg två källor som jag inte sett förut. Sedan gick vi upp till huvudgatan Broadway och gick hela gatan, på ena sidan först, och andra sidan tillbaka. Vi stannade på posten där de postade hem lite vykort.


Deer Spring och Columbian Spring i Congress Park

När vi hade vandrat klart så gick vi in på glassstället Cold Stone och köpte den största bägaren med cheesecakeglass och delade på den. Supergott! De blandade i jordgubbar, blåbär och brödsmulor i glass med cheesecakesmak. Vi åkte hem och Emelie och jag skypade med mamma och pappa. Första gången alla fyra kunde skypa tillsammans.


Jag och Rebecca med cheesecakeglassen, jag och Emelie med hunden framför huset

Kärt återseende

Emelie, min storasyster, trodde att de skulle vara framme hos mig ca halv tre på söndagen, och då passade det perfekt att vi tillsammans åkte till min gympaträning. Men de blev lite sena och det slutade med att jag körde en liten bit, väntade på dem och hoppade sen in i deras bil för att åka tillsammans. Kändes onödigt om vi skulle åka två bilar upp dit, med 20 min mellanrum. Men nu var vi sena och kom dit ca 25 min efter att gympan börjat.


Emelie, tränare Tony, gymnasten Amelia och jag

Det var bara en tjej där så vi hade inte missat så mycket, var bara synd att träningen blev kortare. Jag hade tagit med mig gympakläder till Emelie om hon ville testa och det ville hon. Hon har ju tränat gympa, men slutade för typ 5 år sen. Men hon var riktigt duktig och körde på för fullt. Det var roligt att träna tillsammans :)


Jag kör spagathandvolt. Rebecca, Emelie, jag och Amelia. Emelie, jag och Amelia
stretchar. Emelie kör streckvolt från tracken.


Emelie pluggar i Santa Barbara detta år och köpte en bil här i USA och är nu ute på en 6 veckors lång roadtrip med hennes kompis Rebecca som bor och pluggar med henne. Rebecca är ett halvår yngre än mig och Emelie är 1½ år äldre än mig. De har ca 3 månaders långt sommarlov! Jag hade inte träffat Emelie på 5 månader, så det var jättekul att ses igen :) Kändes inte så konstigt dock, förutom att man kände att man hade jättemycket att prata om.


Rebecca, Emelie och jag i vårt bås på restaurangen

Vi åt middag på Ninety Nine, ett ställe som jag inte varit på förut. Det var väldigt bra och det var god mat. Det var lite roligt att istället för bröd, så fick man en skål med popcorn innan maten. Jag köpte en jordgubbslemonad och en jordgubbskycklingsallad, riktigt fräscht. Vi åkte hem vid tjugo i tio, och tittade på halva filmen En shopaholics bekännelser innan vi gick och lade oss. Rebecca fick gästrummet och Emelie delade säng med mig. Var härligt att ligga och prata i en halvtimme innan vi somnade.


Ninety Nine, jordgubbslemonaden och popcornen, min jordgubbssallad, jag och Emelie

Utgång med svenska tjejerna

När jag kom hem på lördagskvällen efter middagen så bytte jag om till festkläder och var redo ganska snabbt. Men det blev att jag blev upphämtad tjugo över elva och inte runt halv tio som jag trodde, så blev att jag låg och halvsov i sängen när jag väntade, jag var helt slutkörd. Trots det ville jag med ut ;)


Jag och Krystyna hos Malin. Jag och Marielle på dansgolvet. Massa folk utanför klubbarna.

Marielle, Sara och Krystyna hämtade upp mig och vi körde hem till Malin och förade lite. Halv ett tog vi en taxi till downtown. Vi hade lite problem att komma in på Gaffney's så det blev att vi gick in på Thirteen istället. Malin och Krystyna hängde på Gaffney's ett tag. Det blev dans, drinkar och allmänt härlig stämning. Det var jättemycket folk ute vilket var kul och det var varmt, så alla vi körde på bara ben. Jag hade problem att få tag på en taxi när jag skulle hem, så stod typ i 40 min och väntade. Inte så kul kl fyra på natten då jag bara ville hem och sova. Kom till slut hem och i säng vid halv fem.


Söta Marielle med nya drickan. Vi svenskor redo för en utekväll. Jag, Sara och Krystyna.

Jag hade sett fram emot att sova ut, men det slutade med att jag sov ca 3½ timme den natten. Sen fick jag ett samtal från min syster att de snart skulle vara hos mig, vilket jag inte hade räknat med. Jag mådde inte så bra och var supertrött. Hade egentligen tänkt spendera dagen med att uppdatera bloggen, men det blev det ingen tid till alls.

Summer Jam!

Lördagsmorgonen släpade jag mig upp på morgonen för att åka till YMCA halv åtta. Jag var med på step, drums alive och halva body sculpt. Vi var flera på drums alive den här gången och hade pilatesbollarna i en ring, och ingen bakom. Jag var tvungen att gå tidigare för att hinna hem i tid, men lyckades ändå bli sen. Jag skulle möta några av au pair tjejerna halv ett utanför ingången till Summer Jam, men kom inte dit förrän ett. Jag åkte med familjen vilket var skönt, det var helt kaos med bilar. Konstigt nog var jag först där och fick vänta i typ en kvart på de andra, som hade biljetterna.


Runner Runner. Tanja, Lea och Isa. Jag och Malin solar. Konsertområdet (scenen är
längst nere i det mörka)


Summer Jam är en stor konsert som radiostationen Fly 92,3 anordnar. Det är den jag lyssnar på mest här, är ungefär som The Voice. Det kändes lite coolt att det var här i Saratoga, så nära mig, då det tydligen kommer folk hit långväga för att kolla på konserten. Det var många stora och kända artister och band, och det var en lång konsert, 6 hela timmar!


Marielle, Malin och jag. Artisterna på Summer Jam. The Ready Set. Jag och Simge.


Jag och Simge i stolarna. Jag, Sara och Marielle dansar loss till LMFAO. Jag, Tanja och
Melli. LMFAO.


Alla vi au pair tjejer hade köpt lawn seats, vilket är platser på gräset. Min värdfamilj hade däremot biljetter på andra raden. De hade många stolar framför scenen på två våningar och scenen var en bit ner. Gräset där det satt massa follk var i en sluttning, utanför alla stolplatser och man såg inte så bra om man bara satt där, så jag gick ner till kanten vid varje artist. LMFAO hade det bästa scenframträdandet och fick med sig hela publiken. Jason Derulo var kul att se för han hade massa dansare också.


Vanilla Ice. Jag med Fly 92,3 skylt. Massa folk. Big Time Rush.


Jag och Sara. Folk rockar loss till LMFAO. Jason Derulo. Melli, jag och Lea slappar.

Det var roligt att vi var så många som var där tillsammans, var totalt runt 15 tjejer. Var härligt att sitta ute i solen på filtar och snacka och umgås. Det var 20-30 min paus mellan varje artist. I en av pauserna var det ett cheerleadinglag som hade uppvisning. Jag fotade och filmade massa och gjorde slut på mitt 4GB minneskort.. Så även om det blev väldigt många bildcollage här, så är det bara en bråkdel av alla bilder :p


Konserthäng. Shaggy. Cheerleading. Marielle och Malin.


Secondhand Serenade. Gruppbild. Isa och jag. Summer Jam t-shirt.

När allt var slut väntade vi kvar lite tills de flesta gått, det var så mycket folk och alla skulle ut med bilarna. Jag åkte med några av tjejerna till Applebee's för att äta middag. Det var ett väldigt bra ställe och servitrisen var jättetrevlig och kallade oss honey och sweetheart haha. De hade en value-meny där man kunde välja en appetizer och två huvudrätter för bara 20 dollar. Så jag delade med Janeth. Lite efter nio fick jag skjuts hem och då var jag riktigt trött, men kvällen skulle fortsätta, mer om det i nästa inlägg.


Isa, jag och Janeth                                   Tanja, Lea och Isa


Alla tjejerna på middagen; Tanja, Lea, Isa, jag, Janeth, Simge och Melli

Tennis

Förlåt förlåt förlåt för så himla dålig uppdatering! Jag har haft en av de mest fullbokade veckorna någonsin, från i torsdags till idag. Det har hänt väldigt mycket och det mesta har varit jätteroligt! Har knappt haft en ledig minut, så bloggen har fått vänta. Därför kommer det nu komma massa inlägg, med ännu mer bilder, får se hur mycket jag hinner idag..

I fredags så drog jag i alla fall iväg till the Y och tränade på morgonen. Det blev hip hop hustle och pilates.


Jag chillade i solen med en bra bok


Tacos

Jag åkte hem till Marielle i Clifton Park på kvällen. Det tog längre tid än jag trott att köra dit, ca 25 min. Jag mötte upp henne och Malin och vi hade myskväll och sattt och tittade på film i Marielles rum. Jag var riktigt trött och körde hem vid tjugo i tolv. Hade önskat att jag hade kunnat få lite mer sömn..

Shoppa

Jag åkte till Wal Mart och letade kort och presenter. Vidare till Target och leta. Jag stannade på Bed Bath & Beyond där jag inte har varit förut och köpte mikrovågslock att ha över tallriken (har känt att jag saknar att ha det :p). Sedan var jag inne i Wilton Mall i två timmar och fortsatte leta present. Det gick inte så bra, var i massa affärer, men hittade inget bra. Till slut kom jag i alla fall hem med en del saker, och då hade klockan redan hunnit bli två.



Sitta vid dammen

När jag slutade jobba så åkte jag till Congress Park i Saratoga och mötte upp Frankie, Dawn, Malin och Marielle kvart i nio. Vi satt på en filt precis vid dammen och pratade. Det var fortfarande väldigt varmt ute! Sedan gick vi upp till Cold Stone där de gör coola glassar med massa olika toppings i. Det var en trevlig men inte så lång kväll, vi åkte hemåt efter bara en timme.


Malin, Dawn, Frankie; Malin och jag

Hipp hipp hurra!

Grattis på födelsedagen min bästa syster Emelie! Hela 22 år idag! Det ska bli så kul att träffa dig nästa vecka, jag kan inte förstå att det redan är juni och att vi inte har träffats på ett halvår snart, är galet hur snabbt tiden går! Hoppas du har en underbar dag i Chicago! Jag är glad att ni fick bra väder :) Pussar och kramar till dig <3


Jag och Emelie när vi var på Franska Rivieran i aug 2008

Memorial Day

Måndagen den 30 maj var en helgdag i USA, nämligen Memorial Day. Det är en dag då man uppmärksammar de personer som stupat i krig för USA. Tydligen är det alltid stor rea i affärerna den dagen, då alla som är lediga från jobbet kan gå och shoppa massa.

RSS 2.0