LA och Hawaii here I come! :)

Sitter just nu på flygplatsen i Atlanta för att åka till Los Angeles. Planet skulle lyft 22.06, men blev försenat till 22.20, sen 23.00 och nu sa dom precis 23.30. Usch jag gillar inte att flygplan typ alltid är försenade.. Jag ska åka och sova hos mina kompisar Johanna och Johanna, som bor i Marina del Rey i LA och pluggar där denna höst. Är extra jobbigt att planet är försenat då jag kommer fram mitt i natten till dem, och de har skola imorgon. Känns inte så bra, men hoppas det funkar hyfsat bra.

Jag lär vara riktigt trött då jag inte vet om jag lyckas sova på planet. Skulle landat 00.15 lokal tid, men får väl se när jag kommer fram nu. Jag kommer vara med dem imorgon på dagen, får förhoppningsvis följa med på en av lektionerna. Sen är de lediga från elva så då ska vi väl försöka hitta på nåt kul innan jag ska tillbaka till flygplatsen för att åka till Hawaii! Min syster Emelie bilar från Santa Barbara med hennes kompisar Hanna och Tobbe och de kommer och hämtar upp mig så vi alla kan åka till flygplatsen tillsammans.

Planet lyfter vid halv sex (får väl hoppas att det iaf är i tid). Kommer vara på Hawaii i 7 dagar, och åker tillbaka till LA på Thanksgiving torsdagskvällen. Ska stanna i LA hela fredagen med Johannorna, sova hos dem igen och vara med dom till lördagen till jag åker hem till Atlanta igen vid kl fem på kvällen. Jag hoppas och tvivlar inte på att det kommer bli en underbar resa och håller tummarna för att vädret är bra! Ska bli jättekul att träffa alla igen och blir skönt att få lite ledigt från jobbet med killarna.

Playdate med tvillingar och tennislektion

Tisdagen började jag jobba kl 7 och fick iväg killarna till skolan. Klockan tio åkte jag och lillkillen hem till min au pair kompis Carina för en playdate med hennes värdbarn som är lika gamla som min kille. Hon har hand om två tjejer, tvillingar. Barnen var väldigt blyga i början, men efter ett tag lekte de massa i deras lekrum och vi gick även utomhus och lekte. Vi blåste massa såpbubblor med dem vilket de tyckte var kul. Playdates är jättebra, både för den yngsta att träffa kompisar, för mig att träffa au pair vänner och för att det alltid är lättare att ta hand om dem när de har någon att leka med. Vi åkte hem vid kvart i tolv och åt lunch innan jag slutade.

Jag anmälde mig till en tenniskurs på Emory University, satt vid datan, och kollade igenom bilder på rasten. Började jobba igen kl tre, gick ut till bussen och hjälpte till med läxorna. Den äldsta killen läser kinesiska i skolan så han lärde mig en del ord och siffror vilket var kul. Sedan blev det pianospelande och middag och gjorde killarna redo för läggdags. Kollade på America's got talent på kvällen och röstade (är gratis att rösta på datan).

Onsdagen, 14 sep, började jag redan 06.15 och fick killarna redo för skolan. Mamman skjutsade nämligen den äldsta killen till flygplatsen, då han skulle på skolresa til Washington DC, lyxigt värre. Blev lego, hopprep och massa pussel med den yngsta innan vi åkte till lekplatsen kvart i tio och var där ända till lunchtid. Satt ute med datorn på rasten och fixade med massa olika saker. Blev läxor och piano som vanligt när killarna kom hem från skolan.


Tennisplanerna

Jag åkte hemifrån 17.10 till Emorys Clairmont Campus, vilket ligger ganska långt ifrån. Ska egentligen ta 25-30 min att köra, men pga att det är miljoner trafikljus längs vägen och att det var rusningstrafik så tog det jobbigt lång tid.. Tog även ett tag innan jag hittade vart jag skulle parkera på campuset så kom inte till tennisplanerna förrän 18.40, tio min efter att kursen börjat. Vi skulle vara 12 pers i klassen. Vi lärde oss grunderna i tennis, jag spelade med en som hette Tom och sen spelade vi även dubbelmatcher i slutet. Var riktigt kul att äntligen spela tennis igen. Lektionen slutade 20.00 och jag åkte hem och tittade sen på seriestarten av America's Next Top Model All Stars. De har valt ut typ alla av de tjejer som jag gillat minst från tidigare säsonger, alla dramaqueens.. Men är kul att titta på modelluppdragen de ska genomföra.


Jag redo att spela tennis

Basic Drawing

Måndagen jobbade jag som vanligt. Gick ut på en promenad i området med den yngsta killen och hunden i en timme. Sedan hoppade vi länge på trampolinen. På rasten kollade jag upp kurser igen och blev att jag anmälde mig till Basic Drawing klass på Savannah College of Art and Design (SCAD). Den var redan samma kväll och var egentligen full, men eftersom jag ringde dit så var de snälla och lät mig anmäla mig.

Problemet var att man behövde material till kursen, vilket jag inte hade. Så skyndade iväg och letade på en pappersaffär och ett annat ställe, men de hade inte det jag behövde. Men än en gång var de på skolan snälla och sa att jag kunde låna ikväll, och köpa till nästa vecka. Kom precis hem till att jag skulle jobba igen. Gjorde läxor med killarna innan jag fick sluta redan 16.45 för att ha tid att åka till kursen. Jag kom dit tidigt och gick runt och kollade runt en del i skolan, den hade jättecool inredning.

18.30 började kursen och vi var ca 15 pers. Läraren är en jätteduktig tecknare/illustratör och han visade en del av sina alster och sa massa tips och instruktioner till oss. Han har bla formgett Kellog's Cornflakes, med den gröna tuppen. Vi började inte rita förrän framåt åtta och gjorde då stilleben av först en boll och sen en kaffekopp. Hade stora ritblock mot stafflier och målade med charcoal-pennor. Kursen slutade 21.30 men blev att jag stannade kvar en extra kvart. När jag kom hem tittade jag på ett avsnitt av Make it or break it och kom i säng 23.20.

11 sep

Söndagen 11 september var det 10 år sedan terrorattacken mot World Trade Center. Jag funderade på att följa med familjen till kyrkan, då det förmodligen skulle vara en speciell gudstjänst om det, men valde att stanna hemma och titta på nyhetskanalerna på tvn om det istället. Zappade mellan 5 olika kanaler, alla hade specialprogram om det; America Remember 10 years later. Kändes som det var en viktig och historisk sak att titta på och kändes extra speciellt när jag faktiskt är i USA.


Tv-bild på Ground Zero


Hjärtat av flaggorna med korset

Efter att ha skypat med mamma och pappa i en timme så åkte jag och kollade på killarnas förra skola där de hade satt massa amerikanska flaggor i form av ett stort hjärta med ett kors i mitten för att hedra de som dog i attacken. Körde även och kollade på guvernörens hus som hade flaggorna på halvstång och tittade lite närmare på artisten Ushers förra hus. Alla dessa byggnader är väldigt nära mitt hus, känns kul att Usher bott där.


Guvernörens hus


Ushers hus

Jag jobbade från kl fem på kvällen och fixade middag till killarna. Vi var sen utomhus och lekte i en timme och spelade massa tennis (plastracket, och linor som nät). Fick dem i säng innan jag slutade kl åtta. Jag tittade på tv-program om 11 sep igen i över 1½ timme på kvällen och höll på att kolla igenom massa kurser på skolan Emory samtidigt.


Närbild på amerikanska flaggorna

Peachtree Plaza och Metro Café

Efter födelsedagsfesten så var jag hemma och skypade med Patrik ett tag och sen blev det även skype med mormor, morfar och morbror Jörgen. Jättekul och oväntat! Jag kollade igenom massa kurser igen och försökte komma fram till nåt men gick inte så bra. Jag började bli riktigt trött på allt väljande av kurser, det gick åt så mycket tid till det.. Jag skypade med mamma och pappa igen, de försökte verkligen vara där och hjälpa mig hela tiden.

Halv sex kom au pair tjejen Orkide och hämtade upp mig, med Alicia i bilen också. De var lite sena och vi åkte in till midtown och försökte hitta parkering vilket inte var så lätt. Vi ville nämligen gå till Piedmont Park där det skulle vara någon slags glassfestival. Men när vi äntligen hade parkerat i ett parkeringshus som var ganska nära parken så hade klockan hunnit bli ganska mycket och vi skulle möta några andra tjejer downtown. Plus att vi inte sett något i parken när vi körde förbi så verkade ändå som glassfestivalen var slut.. Kändes tråkigt. Man fick parkera typ 10 min gratis och vi försökte skynda ut, men kom ut en minut för sent så behövde betala. Helt ovärt när vi inte ens gått till parken.

Vi körde och parkerade i ett annat parkeringshus och stod och väntade på de andra tjejerna, som vi inte såg nånstans. Det fanns tre ingångar till byggnaden där vi skulle mötas och visste inte om vi stod vid samma så gick runt och kollade. Hade inte träffat dem förut och hade bara ett telefonnummer där ingen svarade. Visste inte riktigt vad vi skulle göra. Var rädda att de redan gått eftersom vi var lite sena. Stod och väntade i 25 min innan de äntligen kom tio över sju. Var tre tyska tjejer; Lisa, Eileen och Larissa. Kvällen hade alltså inte börjat så bra, men det skulle ändras till det bättre!

Efter lite velande vad vi skulle börja göra, så blev det att vi åkte upp i Westin Peachtree Plaza. Vi hade först tänkt äta middag där men det var jättedyrt. Så vi åkte upp för att kolla på utsikten, vilket kostade 5 dollar. Det var 72 våningar upp och det var riktigt coolt att se. Det är en rund hög byggnad och precis över restaurangen så är det ett våningsplan där man kan gå runt och kolla på utsikten. Man såg över hela Atlanta, med massa byggnader och det blev mycket fotande. Vi kom lagom till att se solnedgången så var jättefint.

Efter ett tag åkte vi ned och försökte bestämma vart vi skulle äta. Blev att vi gick till Landmark Diner. Vi satte oss och började titta på menyn, men ångrade oss snabbt då det var helt folktomt och inge mysigt alls, helt upplyst och ljusgrön och orange inredning. Kändes inte så kul. Så blev lite pinsamt att gå ut igen, men så fick det bli. Vi gick tillbaka och valde att äta på Metro Café vilket direkt kändes så mycket bättre. Vi kom dit tjugo över åtta och en halvtimme senare kom även Leonie och Lena vilket var kul. Nu var vi ett stort gäng på 8 tjejer, alla tyskar förutom jag. Känns alltid lite dumt när de måste prata engelska när det bara är jag som inte förstår tyska..

Jag beställde en annorlunda rätt då det var tre italienska rätter i en. Lasagne, chicken parmagiana och pasta alfredo. Bra för mig som inte kunde bestämma vad jag var sugen på. De hade musik och karaoke på nedervåningen så var kul att lyssna på och skapade en härlig stämning. Kvart över tio gick vi ner dit till baren och stället blev lite som en nattklubb vilket var kul då vi ju är minderåriga här. Men vi fick vara där, kunde inte beställa dricka bara. Vi dansade en del, var mycket folk där. Tjejerna droppade av lite eftersom efter halv tolv, och sen kom tre andra tyska tjejer (Marleen, Francis och nya tjejen Wlada). Snackade lite med dem innan jag åkte hem med Alicia och Orkide efter midnatt.

Barnyard party

Jag vaknade tidigt och satt vid datan ett tag, skypade bla med mamma, innan jag gick upp och åt frukost. Skypade även med pappa ett tag innan jag senare åkte iväg med värdmamman och den yngsta killen till en födelsedagsfest. Jag var fortfarande ledsen att kursen ställts in, men jag var i alla fall glad att jag kunde följa med dem på festen istället. Det skulle nämligen vara ett kalas med bondgårdstema, hos en liten tjej som fyllde 2 år.


Den goda buffén


Födelsedagstårta och -cupcake

Min kompis Bruna är au pair hos dem nu så var kul att träffa henne igen också, var ett tag sen sist. De hade en stor och god lunch/snackbuffé med bla frukt, grönsaker och kakor. Vi satt utomhus på baksidan och åt vilket var skönt då det var varmt och soligt. Sedan fick allihopa gå ut bakom huset där de hade satt upp en hage med massa djur. Känns så kul att de alltid satsar stort på barnkalas i USA. De hade även dekorationer, tallrikar mm samt specialbeställd tårta med bondgårdstemat.


Bruna utklädd som cowgirl för att passa in i temat


Jag ligger i solstolen vid poolen med min tårtbit och njuter


En anka och en kanin

Alla fick gå in i omhängnaden med djuren, var som ett petting zoo. De hade en minigris, getter, får, ankor, hönor och söta kaniner. Jag som älskar djur tyckte det var lika kul som alla barnen verkade tycka. Vi fick även mata djuren med pellets. Sedan blev det dags för tårtan och födelsedagssång för lilltjejen. De har en pool på baksidan också och några av de lite äldre barnen hoppade i och badade. Min lilla kille var lite avundsjuk och ville också bada, men vi hade inte med oss badkläder. Vi åkte hem vid halv två.


Inhängnaden med djuren



En höna och minigrisen


Jag håller i den söta kaninen


Gigi's cupcakes och vattenpipsbar

Torsdagen 8 sep var jag på lekplatsen med den yngsta i 1½ timme. Gick även runt och kollade nere vid baseballfälten. Vi åt lunch när vi kom hem och jag slutade 12.30. Jag satt ute på baksidan med laptopen och sen pratade jag i telefon med Johanna och Johanna som nu bor och pluggar i Los Angeles, vilket var kul. Jag ska åka dit nu på onsdag 16 okt, och sova där innan jag flyger vidare till Hawaii på torsdagen. Kommer tillbaka fredagen efter och ska då stanna i två dagar hos Johannorna igen, jag är så excited, det kommer bli en underbar resa!! :) Och så roligt att träffa dem igen, och min syster som jag ska till Hawaii med (plus två av hennes vänner).


Baseballfältet

Jag började jobba tre igen och byggde tågbana med den yngsta innan vi gick ut och väntade på skolbussen. En timme senare åkte jag iväg med de tre yngsta till pianostället. Minstingen lekte och de andra spelade en halvtimme var och gjorde läxor i väntan på den andra. Blev pizzamiddag och sen läxläsning, slutade 19.45.


Francis smakar sin cupcake

Även fredagen var vi och lekte på lekplatsen i över en timme. Var härligt ute i solen. Lade honom för nap efter lunchen. Efter att jag slutat så gick jag till Francis hus och vi åkte iväg med hennes bil in mot Buckhead. Hon skulle köpa en ny billig mobil att ha under sista dagarna i USA, då hennes år i familjen snart var över.


Några av Gigi's många olika cupcakes

Blev att vi körde runt i typ en timme då hon inte hittade affären hon skulle till. Kollade till slut i en annan men där hade de inte rätt modell. Så gav upp och åkte till Gigi's cupcakes, dit vi inte kom förrän 14.00. De hade massa olika cupcakes med onyttig frosting. Var lite svårt att välja med blev tillslut en White Midnight Magic Chocolate Chip för mig, chokladmuffins med creamcheesetopping. Vi satt utomhus och åt dem och pratade, mysigt.


Jag med min cupcake

Hem lagom till att jag började jobba igen. Direkt när killarna kommit hem med skolbussen så åkte vi och hämtade den äldsta i skolan. Jag försökte ringa runt till alla au pair tjejer för att försöka få med mig någon på Drawing Atlanta-kursen jag skulle gå dagen efter, då den skulle ställas in om ingen mer anmälde sig (vi var bara två pers). Tio över fem åkte jag med alla killarna till utomhuspoolen. Det var nästan inga folk där och vattnet var ganska kallt. Det var i slutet av säsongen. De äldre killarna träffade några kompisar som de lekte med, men de var knappt i vattnet alls. Vi åt middag där innan vi åkte hem kvart över sju.


Fina blomrondellen precis innan man svänger till poolen


Jag kollade min mejl och hade tyvärr fått mejl att kursen verkligen skulle ställas in, vilket gjorde mig ledsen, jag ville verkligen gå den för man skulle åka runt i Atlanta och titta på och måla kända platser och byggnader, och jag behövde börja att få ihop mina credits. Jag hade anstängt mig mycket med att försöka få med mig någon mer, men är ganska svårt när det är precis dagen innan. Jag ville inte bara sitta hemma under kvällen så frågade några tjejer på facebook och blev sen att jag åkte iväg hem till en au pairs hus. Jag hade inte varit där förut och körde vilse. Inge kul när man inte har gps, kom inte fram förrän 21.15.


Stor lysande Coca Cola skylt som var utanför vattenpipsbaren


Coca Cola skylten i en annan skepnad, den ändrades hela tiden


Glada Sira med vattenpipan

Tjejen som bodde där hette Patricia och även Sira och Susanne var där. Vi var i hennes rum och snackade och gick sen ut på en kort promenad med hunden. Sedan kom även au pairen Bine. Alla var tyskar och jag hade bara träffat Susanne förut. Vi var faktiskt på orienteringskursen i Connecticut tillsammans, så är lite kul att vi nu träffas igen.


Susanne i ett rökmoln

Jag var ganska trött och hade tänkt mig en filmkväll men det blev att vi åkte in downtown då de vill gå på en vattenpipsrestaurang. Det tog ett tag att hitta rätt och parkera så var inte där förrän tio i elva. Stället hette Anatolia Cafe & Hookah Lounge. Det verkade vara ett populärt ställe för var fullsatt.


Hookah lounge


Inne på stället, med coolt tak

De beställde in en vattenpipa och jag provade några bloss. Har aldrig testat att röka vattenpipa förut, och kan inte direkt säga att jag gillade det. Men vi hade lite roligt med rökmolnen vi blåste. Pga min bilcurfew (att bilen måste vara hemma) kl tolv så kunde jag tyvärr bara vara där i trekvart. Bine och Sira var snälla att följa med mig till bilen. Det hade varit en spontan och annorlunda kväll.


Bine, jag, Susanne och Patricia vid vattenpipan

Atlanta School of Gymnastics

Tisdagsförmiddagen jobbade jag 06.45-11.45 och fick killarna redo för skolan och var hemma och lekte med den yngsta. På rasten pratade jag en del med min counselor och skypade med mamma och pappa, om kurser igen. Ringde även runt till olika gympaställen. Började jobba 14.15. Lekte med den yngsta igen (glitter, klistermärken, megablocks lego, läste Babarbok) och hjälpte till lite med läxor.

Var hemma med de två yngsta på kvällen då de andra var iväg på pianolektion. Slutade 19.45. En vanlig dag helt enkelt. På kvällen ringde jag ett långt samtal till Sophie, au pair-tjejen jag bodde hos under min rematch. Det var hennes födelsedag och vi hade knappt snackat sen jag åkte så det var jättekul att prata, hon blev jätteglad att jag ringde. Tittade även på America's Got Talent och gjorde collage innan läggdags.

Onsdagen lekte jag med massa olika saker med den yngsta på förmiddagen, bla pussel, bilar, lego, kapla och byggde kojor. Det kom massa arbetare och tog bland annat bort alla barngrindar i huset och började måla om mitt badrum, inför försäljningen. På eftermiddagen spelade vi en del piano och trummor och sjöng även lite Mamma Mia karaoke. Slutade 17.15 och åkte då iväg för att träna på Atlanta School of Gymnastics.


AG-golvet och voltgolvet


Tracken och massa pokaler

Typiskt nog fastnade jag i köer så det tog en timme istället för en halvtimme att komma dit och hade dessutom svårt att hitta i slutet. Jag kom 20 min för sent till cheer tumbling lektionen, vilket inte kändes så kul då det kostade 16 dollar att testa en gång och lektionen bara var en timme. Men jag fick i alla fall stanna kvar efter och hoppa trampolin så då kändes det lite bättre. Det var några andra tjejer där, som var nybörjare. Vi värmde upp en del på voltgolvet, sen körde jag track och sen lite voltgolv igen. Övade mest på bakåtvarv. Jag körde hemåt 19.40 och åt en sen midddag en timme senare.


Barrar med grop under


Bommar och trampolinen

Labor Day

Söndagen 4 sep var jag hemma och gick igenom bilder, gjorde collage och skypade med Patrik i knappt en timme. Jag skypade väldigt länge, i 2h och 35 min, med mamma och pappa då jag behövde hjälp med att försöka välja kurser. Var riktigt svårt både att välja vilka jag ville gå, hur många credits de var, att det skulle funka med mitt schema mm. På kvällen tittade jag på första Rosa Pantern-filmen med hela familjen.

Måndagen började jag jobba lite senare igen, vid 07.30. Det var Labor Day i USA vilket är en högtid och alla barnen var lediga från skolan. Det är ungefär som 1 maj i Sverige och celebrates the economic and social contributions of workers. Jag var ju dock inte ledig utan skulle ta hand om alla killarna. Vi spelade Twister i en halvtimme vilket var både kul och ansträngande. Jag och den äldsta killen slog typ knut på oss själva men tog lång tid innan vi ramlade.

Sedan åkte vi till the Y för att bada i inomhupoolen. Men när vi höll på att byta om så gick strömmen och allt stängdes ned. Det var blåsigt och regnigt ute och vi hade ingen aning om hur länge det skulle dröja innan de öppnade upp anläggningen igen. Men efter knappt en halvtimme så gick strömmen igång igen som tur var och vi kunde gå ner till poolen.


Simbassängen

De äldsta killarna lekte i den djupa delen och jag var mest med den yngsta i den grunda delen/i trappan. Sedan gick jag även och satt i bubbelpoolen ett tag (enligt killarnas önskan) vilket var riktigt skönt och killarna gav mig lite massage. De tyckte det var roligt med alla bubblor och satt vid kanten, då de var för små för att gå i. Efter en timme i poolen så gick vi och duschade och åkte hem och åt lunch innan jag slutade kl tolv.


Stora bubbelpoolen


Det dåliga vädret blev till tornadovarning, men som tur var så kom den aldrig till oss. Det var jättekonstigt med vädret, då det hade varit ca 35 grader varmt hela tiden innan och nu plötsligt ändrades till 15-19 grader, mulet och regn från mån-ons, för att sen bli varmare igen.

Jag skypade med mamma och pappa i nästan en timme på min rast om kurser och arbetstimmar. Började jobba igen kl tre och vek tvätt och lekte med killarna, spelade bland annat kortspelet Cheater. De tre yngsta lekte med stora bokstavsplattor och en av dem satte ihop en hel matta med mitt namn i mitten, gulligt :) Slutade redan kl fem och på kvällen tittade jag på dansfilmen Stomp the yard.


Bokstavsplattorna; 4 (for) Angie

Fars Dag

Grattis på Fars Dag pappa! Saknar dig! Hoppas allt är bra där hemma. Kramar till dig

IKEA och rolig kväll med tyskarna

Jag var extra glad att jag hade åkte till Cheesecake Factory gårdagskvällen då jag blev medbjuden till att vara med de tyska tjejerna hela lördagen. De hade nämligen redan bestämt att de skulle till IKEA och sen vara hemma hos Natascha på kvällen. Så jag åkte jag hemifrån 11.40 för att hämta upp Lena och vi åkte till IKEA. De andra tjejerna var lite sena och kom inte förrän 12.20.


Leonie, Lena och jag med roliga stora grönsaks-gosedjur



Glada Lena i en IKEA-fåtölj

Vi gick runt på hela övervåningen och tittade, provsatt soffor och kollade i några svenska böcker de hade i bokhyllorna. Sedan skulle vi äta lunch på IKEA-restaurangen. Det var tyvärr lång kö men till slut kom vi fram och kunde köpa köttbullstallriken :) Mycket gott som vanligt! Jag köpte den stora med 15 köttbullar och köpte även mandeltårta så jag var riktigt mätt när vi skulle gå vidare ner till undervåningen. De serverade även kräfttallrik eftersom det var den säsongen i Sverige.


Lena, Marleen och Leonie med sina köttbullstallrikar


Jag och Lena på lunchen

Vi gick runt och kollade på allt och jag känner mig alltid som hemma när jag är på IKEA (de tyska tjejerna tyckte också det, för de gillar att gå dit i Tyskland haha). Jag köpte några vykort med motiv från olika delar av Sverige att ha i mitt rum. Sedan gick jag runt och kollade bland alla matvaror och köpte med mig köttbullar, Delicato chokladbollar och drickbar nyponsoppa.


Korten jag köpte



Jag med delicatobollar och köttbullar vid kräftkalas-skyltningen



Alla tjejerna i en säng nära utgången

Vi åkte hem 15.10 och jag skjutsade hem Lena igen. Var hemma och fixade en del, främst med bilder. 18.20 kom Lena och hämtade upp mig och vi åkte till Nataschas hus, där vi även mötte upp Marleen och Leonie igen. Timmarna hemma efter IKEA hade Natascha spenderat till att baka massa cupcakes med glasyr. Riktigt gott! Åt dem både före och efter middan och fick även ta med några hem, väldigt generöst!





De hade bestämt att de skulle laga en tysk maträtt och jag tyckte det bara var kul att få vara med och testa. Det hette spätzle och man behövde en speciell grej över katstrullen för att göra det, lite som en rivjärn. Man lade på smeten där och drog snabbt runt och fram och tillbaka med en degspade typ så det åkte genom hålen ned i kastrullen. Det liknade makaroner och smakade typ så också, men vi åt ingenting till det. Gott men en aning tråkigt i längden. Men som sagt kul att smaka nåt nytt.







Efter middagen gick vi ner till källaren och spelade Wii Just Dance vilket var riktigt kul. Alla gick verkligen in för det och vi tävlade lite med poängen. Höll på i knappt en timme innan vi var för trötta och gick istället till tv-rummet. Hade lite svårt att bestämma vilken film vi ville se, men blev till slut Oceans Eleven om vi började titta på halv tio. Fick skjuts hem av Lena och var hemma tio i tolv. En riktigt bra dag hade kommit till sitt slut.







Tennis, Pero's och Cheesecake Factory

På fredagen skulle inte den minsta till pre-school men mamman ville inte räkna timmarna som jobb för mig så jag skulle lämna in honom på The Y:s daycare, och vara där och träna själv. Jag hade tyckt att det var helt okej om det inte vore för omständigheterna. Jag hade fått en inbjudan till en födelsedagsbrunch hos en au pair-kompis kl 10, precis när jag skulle vara på the Y. För även om jag inte jobbade och tog hand om honom så kunde jag ju inte göra annat än att träna, jag var ju tvungen att vara där.


Francis redo att spela tennis

Dessutom så hade de inga klasser just den dagen och under helgen då de höll på att lacka om golvet i den salen. Och ville inte direkt gymma i två timmar. Så kändes ganska surt. Men jag försökte göra det bästa av situationen och det slutade bra då Francis kom för att spela tennis med mig. Hon hade varit på brunchen innan så blev dock lite sen, kom inte förrän 11.20. Jag tränade lite i gymmet innan och stod sen ute i solen och väntade på henne. Vi spelade tennis i en timme och pratade en hel del och vi hade det riktigrt kul, även om vi inte riktigt var på topp gällande tennisspelandet. Halv ett var jag tvungen att hämta upp lillkillen och åka hem för lunch.


Jag med tennisracket när vi satt och vilade lite i skuggan

När jag var utomhus ett tag när vi kommit hem så kom grannen över och pratade med mig. Han hade tydligen vuxit upp i huset bredvid och nu bodde hans dotter där. Intressant att lyssna och han tyckte det var kul att höra vem jag var också, från Sverige mm. Eftermiddagen blev lite annorlunda då städarna inte skulle komma för att hjälpa till och den äldsta inte hade cross country efter skolan. Så jag väckte minstingen från sin nap och åkte och hämtade den äldsta. Eftersom skolbussen skulle komma samtidigt så hade jag bestämt med grannarna att de skulle ha en playdate hos dem, annars hade det inte funkat. De har två söner i ungefär samma ålder. När vi kom tillbaka så hämtade jag hem alla barnen till mig då de ville leka i vårt hus också. Så hade alltså 6 killar jag skulle ha ansvar för.


Pero's restaurant

Vi var i källaren och de spelade trummor, piano och sjöng karaoke, de startade ett litet band. Sedan var vi utomhus i en halvtimme och de lekte i skogen i bortkanten av trädgården. Gick hem med de andra barnen tio över fem och då åkte jag med alla mina killar till en restaurang för att äta middag. Det blev Pero's, en italiensk restaurang. Jag valde en pizza där man kunde välja själv vad man ville ha för topping så blev en liten mix mellan Hawaii och Mexicana, med köttfärs och ananas. Smakade faktiskt riktigt gott. Det var både utmanande och kul att vara ute på restaurang själv med alla killarna. Lillkillen lyssnade inte så bra. Blev lite pinsamt när vi skulle betala då pengarna jag fått från mamman inte räckte till att ge tillräckligt med dricks.. Men men. Vi kom hem kl sju och då blev det badning, och lite mer Löjliga Familjen-spel. När de yngre hade lagt sig så spelade jag Cluedo med äldsta killen vilket var kul.


Jag med min pizza som jag fick på ett högt silverfat :p


Värdföräldrarna skulle vara hemma 21.00 och jag skulle åka iväg till Cheesecake Factory med några tyska tjejer. Men flyget blev försenat och det slutade med att de inte kom hem förrän 22.15. Jag var inte så glad och fick dessutom inget svar när jag ringde tjejerna så var inte ens säker på om de var kvar. Men jag chansade och körde dit i alla fall, ville inte att hela kvällen skulle bli bortkastad.


Natascha, Lena och jag

Som tur var de kvar, även om de nästan ätit klart. Men vi satt kvar och jag beställde en Cheesecake med vit choklad och blåbär vilket var mycket gott. Jag var där med Marleen, Leonie och två tjejer jag inte träffat förut; Natascha och Lena. Var mycket trevligt och jag blev på bättre humör igen. Satt och snackade ända till midnatt.


Min cheesecake


Gruppbild; Leonie, Marleen, Natascha, Lena och jag

Footballgame

På torsdagseftermiddagen (1 sep) skjutsade jag två av killarna till pianolektionen och fortsatte direkt till den äldstas skola. Jag kom lite tidigare vilket var tur för då hann jag stå och titta på en footballmatch som precis började nere på fotbollsplanen. Det var den första footballmatchen jag sett och det var kul, de hade sina uniformer med stora skydd under och det var även cheerleaders som hejade på med sina pom-poms.


Motståndarlaget springer in på planen, genom stora 'bannern' som cheerleaders höll upp


Cheerleaders med sina pom-poms

Stod först bara vid stängslet nära bilen, men gick sen bort till läktaren och kollade. Det var riktigt varmt i solen! Förstår inte hur de kan spela i sån värme, jag svettades bara av att stå och titta, fatta hur dom har det när dom springer runt och har alla skydd och kläder på sig. Hann titta i en halvtimme innan killen var klar och vi åkte tillbaka till pianostället och hämtade upp de andra. Hem för middag och läxläsning. Sedan spelade vi svenska kortspelet Löjliga Familjen vilket var kul. Försökte lära dem de svenska orden på yrkena. Det var lite svårt i början och tog ett tag innan de fattade allt.


Redo att börja spela!



Stora footballplanen med alla spelare och cheerleaders

Jobb och Menchie's

Började jobba 06.15 hela veckan och fick iväg killarna till skolan och pre-school. Ons-fre skjutsade jag den äldsta med carpool, men tisdan fick han skjuts och jag stod och väntade på bussen med de andra. Hämtade hem den yngsta från pre-school vid ett varje dag och lade han för nap. Städarna kom på eftermiddagen och stannade över natten.


Moderna skolbussen

Tisdagen skypade jag min kusin Maria vilket var kul. Äntligen att det blev av! Hon har också varit au pair, och hennes första värdfamilj bodde faktiskt i Atlanta. Hon kom dock inte ihåg exakt vart. Sedan blev det ett nästan 2h långt skypesamtal med mamma om vilka kurser jag skulle välja. Var inte lätt att få ihop det.

På eftermiddagen åkte jag och hämtade upp äldsta killen och eftersom han inte hade kunnat följa med förra veckan när vi var på Menchie's så åkte jag dit med honom nu. Vi hade fortfarande en Köp 2 för 1 kupong kvar. Efter läxor och middag körde jag honom till piano- och fiollektion och åkte hem och satt med när de andra två spelade piano, innan vi gick ut och hoppade trampolin tillsammans. På kvällen efter jag fått dem i säng så tittade jag på America's Got Talent.


Menchie's

Onsdagen blev fixande med blogg, skypande och ringa till gympaställen. När jag hämtade upp från pre-school så mötte jag en ny au pair, Alicia från Tyskland. Hon kom och hämtade barnen med sin värdmamma och såg ut som en ny au pair så jag presenterade mig och vi bytte nummer. Var tvungen att åka och hämta den äldsta från skolan tidigare än vanligt då han missat bussen till sitt cross country meet (tävling). Läxor och lek, samt gjorde kul klipp-, klistra- och skriva-collage på kvällen. Tittade på America's Got Talent igen efter läggdags.

Ännu en vecka utan värdföräldrarna hemma

Just den natten jag var hemma själv med barnen, så vaknar den yngsta och kommer ner och väcker mig 03.45. Inte så kul det.. Han gör typ aldrig det så var jättekonstigt att det hände just nu. Så gick upp och nattade honom igen. 06.10 kom han ner igen, men då hade jag precis gått upp så gjorde inte så mycket. Han måste sovit väldigt dåligt under natten.

Jag fick killarna redo för skolan och gick ut till grannarnas busstop med killarna innan jag skjutsade den äldsta till skolan och hämtade upp carpool-tjejen på vägen. Sedan blev det till att lämna av minstingen på pre-school och jag var ledig från nio.


Carpool avlämning och upphämtning vid skolan

Blev en hel del facebook under dagen och försökte även skypa med min kusin men hennes mikrofon funkade tyvärr inte. Jag kollade upp en del gympaställen på nätet för att se vart jag kan börja träna. Finns massa runtom i Atlanta, men de flesta har inte för äldre än 17 år dumt nog. Blev lite behövligt skype med Patrik innan jag åkte hemifrån och hämtade upp killen från pre-school. Nattade honom och sen höll jag på och ringde runt till gympaställena och frågade om de hade någon klass jag kunde börja på.

Städerskan kom på eftermiddag och hjälpte till. Hon hade ansvar för matlagningen. Jag hjälpte killarna med läxorna i en timme innan jag åkte hemifrån, tankade bilen och fortsatte till den äldstas skola. Jag skulle nämligen vara med på ett möte för hans cross country (löpning) 17.00-17.30. Tog massa anteckningar till mamman. Åkte sen hem med honom (stannade på UPS för att posta ett paket till mamman på vägen) och då blev det middag. Gick igenom läxor och sen blev det pianospelande. Jag och en av killarna spelade trummor ett tag vilket var kul. De har såna där elektroniska där man kan ändra vad för ljud och kan justera volymen. Nattade de yngsta och kollade klart på Rosa Pantern-filmen med den äldsta till tjugo i nio.


Jag spelar trummor

Rolig dag vid poolen

Söndagensförmiddagen spenderades framför datan och tvn. Jag hade på nyheterna för att få reda på mer om den tropiska stormen Irene. Ringde runt och försökte få med mig tjejer till att gå på So You Think You Can Dance Live Tour, vilket var svårt, främst för att det var på en tisdagskväll. Blev till slut att jag bokade biljetter till mig, Maria och Amy.


Poolen i solen

Jag började jobba 13.00 och satt med när killarna spelade piano. Värdföräldrarna åkte till flygplatsen, för även denna vecka skulle de iväg och kolla på jobberbjudande och nytt hus. Blev lite läxor, disk, tvätt och uppstädning innan jag och alla killarna åkte hemifrån 15.40 till poolen. Vi tog med oss en flytmadrass som vi hade mycket kul med :p Killarna skjutsade runt mig på den, och sen lekte vi herre på täppan då man försökte komma upp på madrassen och stanna där medan de andra försökte få ner en. Några andra småkillar joinade också.


Jag ligger på flytmadrassen och njuter

Jag gjorde massa volter från trampolinen ner i vattnet och satt sen även vid barnpoolen. Vi åt glass och middag där innan vi åkte hem 19.20 Dusch för alla och nattade de tre yngsta. Satt uppe och tittade på halva filmen Rosa Pantern (inte den tecknade) med den äldsta till halv 21.30.


Min stora King Cone glassstrut

The Pancake House

Lördagen satt jag med datorn ute på verandan och sen inomhus när det blev för varmt av solen. Kollade bland annat kurser och försökte bestämma om jag skulle börja på en scuba diving kurs. Lite senare blev det skype med mamma då hon fyllde år (27 aug). Hon var ute på födelsedagsmiddag med pappa, farfar och min morbror och de verkade ha det trevligt på restaurangen med sjöutsikt. Jag grattade henne och hon öppnade även presenterna från mig som hon hade tagit med sig hem från Atlanta, vilka var mycket uppskattade.


Mysiga området, med skylten till The Pancake House på en stekpanna/pannkakslagg


Jag och Marleen med våra pannkakor

Kvart i tre körde jag hemifrån till The Original Pancake House där jag skulle möta upp Marleen och Leonie. Tog lite längre tid än jag tänkt då det var massa rödljus, trafik och så körde jag lite fel i slutet. Jag funderade på att beställa svenska pannkakor som de hade med lingonsylt, men eftersom jag ätit lunch hemma och det mer var fikatid så beställde jag chokladpannkakor. Mycket gott! Trekvart efter att jag kommit så kom även Fia, Pia (de vi hade träffat på Premium Outlets) och Milena och joinade oss, vilket var trevligt. De beställde också och vi blev förvånade när servitrisen skyndade på dem, då det visade sig att stället stängde redan kl fyra. Men vi fick sitta kvar så de kunde äta upp.


The Original Pancake House


Fia, jag, Marleen, Leonie och Pia i vårt bås


Typiskt amerikanskt med sofforna/bordet och väggmålning av hur restaurangen såg ut

Vi bestämde oss för att åka till Lenox Square Mall tillsammans, där vi var tio i fem. Blev dock inte så mycket strosande i olika affärer, utan vi fastnade inne på Hollister. Det var en väldigt cool butik med palmväxter, dov belysning, fåtöljer och surfbrädor som inredning. Jag har typ inte kollat i den butiken förut och nu hittade jag massa kläder. Provade länge.. De andra drog sig hemåt en timme efter vi kommit, men jag stannade kvar och provade lite till och kom till slut därifrån med en långärmad tröja, en randig t-shirt och ett par mjukisshorts, alla rätt matchande. Ville egentligen köpa mer men ville inte lägga ut för mycket pengar på en gång.. Gick och letade efter sandalskor innan jag körde hemåt halv sju.


Alla tjejerna utanför Hollisterbutiken; Fia, Milena, Pia, Marleen, Leonie och jag


Shopping; långärmade tröjan, mjukisshortsen, fina speciella strumpor jag fick från
mamma från The San Fransisco Sock Market, min randiga t-shirt


Zoo Atlanta

Morgonen (fredag 26 aug) startade som vanligt med att få två av killarna redo för skolan och ut till skolbussen. Men idag hade den äldsta killen ledigt från skolan, och mamman hade föreslagit att vi kunde åka till zoo:et, så även den yngsta stannade hemma från preschool. Vi åkte hemifrån kl nio och en halvtimme senare var vi inne på Zoo Atlanta. Det var en varm och solig dag vilket var härligt. Familjen hade ett säsongspass till zoo:et som snart löpte ut, så var därför vi skulle passa på och gå nu när det var gratis för oss. Jag var väldigt glad att jag kunde gå dit med dem och få se alla djuren.


Massa rosa flamingos, jag vid elefanten, fin elefant, en av gamarna


Lejonfärgad apa, fågel med starka färger, grisen Oreo, petting zoo med getter

Vi började med att titta på alla flamingos som var vid entrén. Sedan fortsatte vi till massa andra fåglar med bla gamar och ugglor. Vi såg elefanterna och gick sen in på petting zoo, där vi klappade massa getter, får och en gris som hette Oreo, som var äldsta killens favorit. Vi fortsatte och gick in och kollade på pandorna, vilket var coolt att se. Vi såg en tiger som bara låg och vilade, samt en liten björn och sköldpaddor. Såg sedan flera orangutanger som hade en stor inhängnad. Sen gick vi in till World of Reptiles där de hade massa olika ormar, ödlor mm. Vi gick och kollade på röd panda, vilket såg ut som en blandning mellan en räv och en tvättbjörn.


Sovande tigern, stora pandan, sköldpadda, röd panda


Stora orangutanghannen, orangutangerna ligger och slappar på taket och i hängmattan,
skallerorm, cool gön orm som slingrat ihop sig


Halv tolv åt vi lunch på Wild Planet Café, blev chicken tenders med pommes frites. Sedan gick vi och tittade på kängurus som nu hade kommit ut från sina gömmor. Jag gillar att se de lite mer ovanliga djuren, sånt som vi inte kan se i Sverige. Vi gick till en speciell inhängnad där man kunde gå in bland fåglarna, massa färgglada undulater. Detta var en annan av äldsta killens favoriter, han gillar verkligen fåglar. Sen såg vi den stora lejonhannen och lite av lejonhonan.


Två kängurus, massa undulater på rad, lejonhanen

Vi gick för att kolla på gorillorna, men hade först otur då ingen av dem var framme. Men efter en stund började de komma fram och det slutade med att det var en hel flock på 10-15 gorillor, inkl några söta bebisgorillor. Stod där rätt länge och kollade, de är så roliga att se på. Vi gick sen och tittade på giraffer och en noshörning innan vi begav oss mot utgången. Stannade och kollade lite i souvenirbutiken innan vi körde hemåt.


Liten gorilla sitter bredvid klätterträdet, flera gorillor med sina bebisar, stora
gorillahannen, ett savanndjur (vet inte vad de heter)



Ståtliga giraffer, noshörning, giraff med långa ben

Som ni kanske förstår med alla dessa djur så var zoo:et stort och det var en lång bit att gå runt och kolla på allt, och speciellt i värmen så blev det jobbigt för minstingen. Jag fick bära honom en del i slutet. Han brukar ju sova nap vid halv ett och nu kom vi inte hem förrän kl två. Men jag är glad att det ändå funkade ganska bra så vi kunde stanna och hinna se allt.

Jag skulle egentligen jobbat hela kvällen, men mina värdföräldrar hade tagit ett tidigare flyg hem pga den tropiska stormen Irene som hade uppkommit och hotade att drabba staden de var i. Så ett tag efter att de andra killarna kommit hem med skolbussen så fick jag sluta. Blev då att jag satt och skypade med min sötnos Lydia i 1½ timme, vilket var kul och efterlängtat. Blev även en del skype med Patrik under kvällen. Fixande med en del saker och kollade även på de två sista avsnitten av säsong ett av gympaserien Make it or break it på datan.

Menchie's

Onsdagen och torsdagen var ungefär som början av veckan med att få redo killarna till skolan och lämna av yngsta på preschool. Jag gillade mitt schema bättre dessa dagar (bortsett från de tidiga morgnarna) eftersom jag var ledig hela dagen och jobbtimmarna räknades när yngsta hade nap, eftersom ingen annan var hemma. Och kändes ganska bra när man hade mest ansvar och koll på allting, och kunde bestämma själv.


Jag hade massa olika quarters, och de har olika bilder beroende på vilken stat de
symboliserar/kommer från


Onsdagen hade dock de två mellersta killarna halvdag i skolan så de kom hem redan vid tolv. Så jag gjorde lunch till dem och sen följde de med när jag hämtade upp den yngsta på preschool. Blev sedan massa läxläsning och så skypade jag lite med mamma och pappa då killarna även var med och pratade och sa hej, vilket var kul.

Eftersom de hade hunnit göra klart sina läxor tidigare så åkte jag med alla tre killarna till frozen yoghurt stället Menchie's kvart i fyra. Vi hade nämligen speciella kuponger där man köpte 2 för 1 som vi ville använda. Det var kul att vara där med alla killarna, och det var massa goda smaker och toppings. De hade hur mycket godis och frukt som helst!


Yogurtbar, jag tar yoghurt från en av automaterna, jag tar godis från en av de många
bägarna, min frozen yoghurt innan jag lade på toppingen


Kom hem halv fem och tjugo minuter senare åkte jag och hämtade upp den äldsta i skolan. Jag åt ingen middag när de andra åt för jag var så mätt från den stora bägaren frozen yoghurt jag ätit. Blev istället en sen middag efter åtta när jag slutat. Var utomhus med killarna på kvällen innan läggdags.


Menchie's, min välfyllda bägare, jag håller på att ta godis, annorlunda inredning


Torsdagen skjutsade jag den äldsta till skolan och hämtade även upp tjejen som vi har carpool med. När jag blev ledig så åkte jag till the y och var med på en step-klass med Marleen 9.30-10.30, vilket var kul. När jag hade hämtat den yngsta från preschool vid ett så skypade jag och han med deras förra au pair Dora. Resten av dagen när jag var ledig blev det mest fixande med massa olika saker. Tog hand om killarna på kvällen.


Stylad bil jag såg när jag skjutsade den äldsta killen till skolan; amerikanarna gillar ju
att göra allting lite extra, och speciellt när det gäller födelsedagar

Kvällsträff på Caribou Coffee

Tisdagsmorgonen 23 aug, åkte min värdmamma och värdpappa iväg på en resa. De skulle nämligen kolla upp ett av pappans jobberbjudanden och mamman följde med för att kolla på hus. Pappan ska nämligen ta ett nytt jobb och vi kommer flytta. Jag hoppas jag kan flytta med dem, att de gör det innan jag åker hem, för jag vill gärna uppleva ännu ett ställe i USA.

Så hela veckan hade jag stort ansvar för barnen. Föräldrarna kom hem fredag eftermiddag. Men eftersom de inte får lämna mig själv med barnen över natten, och för att underlätta lite på kvällen, så kom deras två städare vid kl tre varje dag och stannade över natten. De åkte härifrån kl 06 varje morgon för att åka till sitt andra jobb, snacka om att de måste varit trötta..

Så började jobba 06.15 varje dag, tog ut hunden först och gjorde killarna redo för skolan. Äldsta fick skjuts till skolan av carpool, och jag gick ut med de andra till skolbussen. Lite senare skjutsade jag även yngsta till pre-school och var hemma vid nio igen. Jag fixade mig och åkte iväg till Wolf Camera. Jag hade nämligen bestämt mig för att jag inte ville ha kvar den nya Panasonic kameran, det var en del saker jag inte gillade med den. Så det slutade med att jag köpte samma kamera som jag hade haft innan, Casio Exilim H15. Konstigt nog var det fortfarande den bästa på marknaden. Det som var extra bra var att det nyss kommit ut en ny version av den, med enda skillnaden att den hade gps så man kunde se vart bilderna hade tagits, en helt onödig funktion enligt mig. Men det innebar att den tidigare modellen blivit prissänkt en hel del och var nu billig. Så kändes bra.


Mina två äggmackor med Kalles kaviar

Jag körde sen till Best Buy för att lämna tillbaka Panasonic kameran. Jag var lite osäker på hur lätt det skulle gå då jag ju faktiskt använt den mycket när mamma och pappa varit här, men det var inga problem då jag sa att den var lite defekt. Problemet nu var att jag hade fått visningsexemplaret (var den sista de hade) av Casion, och jag märkte nu att det fattades en del grejer i förpackningen och att lcd-skärmen var lite repig. Ringde dem och kunde åka till en annan närmare Wolf Camera och lämna in den och få en helt ny, vilket var tur. Kom till slut hem kvart över elva och packade upp och testade kameran. Gjorde äggmackor till lunch vilket var gott.

Kvart i ett började jag jobba igen, tog ut hunden och körde sen och hämtade upp den yngsta från pre-school och lade honom för nap när vi kom hem. Vid tre väntade jag vid bussen, blev läxläsning och körde sen och hämtade upp den äldsta från skolan. Efter middag mm så lekte jag lite med killarna. Vi filmade videos som vi spelade upp baklänges så det såg jättekul ut. Vi hade massa saker som vi kastade ifrån oss och det ser då ut som de kommer flygandes till oss istället. Fick alla i säng och slutade 20.15. Åkte hemifrån till Caribou Coffee för att möta upp Francis vid nio. De stängde tyvärr precis då men vi satt vid borden utomhus och pratade massa. Var länge sen vi hade setts. Åkte hem vid tio för att inte komma i säng för sent.


Söta Francis med sin kaffe


Glada jag i min stol

Träna med ny au pair

Måndagen började jag jobba 06.15, tidig morgon det.. Väckte alla och fick dem redo för skolan och gick ut och väntade på skolbussen. Följde med mamman för att lämna av den yngsta på pre-school, då hon skulle visa var den var. Jag slutade vid nio och kollade då upp massa college igen, med bättre lycka denna gång då jag sökte på continuing education. Kvart i elva kom Marleen och hämtade upp mig och vi åkte till the Ymca. Där mötte vi upp en ny tysk au pair, Leonie.


Jag och Leonie på träningsmaskinerna (med tv) i gymmet

Marleen bor nära henne i Tyskland så de kände redan varandra, snacka om liten sannolikhet att de hamnar så nära varandra i USA och att de kom med typ en månads mellanrum. Vi visade runt, gymmade lite och var sen med på en zumbaklass. Fick skjuts hem igen vid halv ett och åt lunch. Sedan blev det mer college-sökande innan jag började jobba kl tre igen. Blev isglass och sen läxläsning. Åkte till den äldstas skola och körde drive-thru Chick-fil-A på vägen för att ge honom mat på vägen hem, då jag körde honom till hans piano- och fiol-lektion lite senare. Mer läxläsning och slutade halv åtta.


Chick-fil-A


RSS 2.0