Första dagen i en ny familj

Igår vaknade jag åtta och kunde inte somna om. Efter frukosten skypade jag med mamma och med Patrik. Sedan bar det av till AT&T för att köpa en ny mobil till mig! Det hade jag inte räknat med så det blev jag väldigt glad för. Jag valde en med både touch och utdragbart tangentbord av för mig okända märket Pantech. Abonnemanget har gratis samtal så det e nice :) Jag och värdmamman fortsatte till mataffären och det är verkligen stört hur mycket mat de har, och hur många som helst av varje sort, typ 50 olika salladsdressingar. Jag fick europeiskt gurka, chokladglass, frosties, fullkornsbröd mm, för att känna mig som hemma :p

Senare på eftermiddan så åkte jag med den tyska au pairen, som bor hos familjen för att plugga, till Bank of America, där jag startade ett konto och valde visakort. Hon avslutade sitt konto för hon åker hem imorgon. När vi kom hem hjälpte vi till med maten och vid nio, halv tio kom tre svenska au pairer som är kompis med den tyska au pairen. Det var roligt att träffa dem och alla satt och pratade och skrattade till midnatt, då två skulle åka in till lilla staden och gå ut. Det är såå tråkigt att det är 21 år här.. :/

Jag har mest suttit framför datan idag och lekt lite med hunden :) Jag handdiskade på dan och de har inte diskborste här! De använder som en tvättsvamp istället, lite ovanligt för mig. Är flera saker man lägger märke till som är annorlunda från Sverige. Juste jag tittade ju på Melodifestivalen idag också, på svtplay live :) måste ju hålla sig uppdaterad :p



Fler bilder från New York

Jag på Times Square, Mafaye o Josefine och Andrea på den kända trappan, lite större McDonalds-skyltar än hemma :p, massa rör med M&M (det fanns typ fem gånger så många), jag och Josefine framför vattnet med staden New York, sista lunchen på orienteringskursen.



Bilder!

Ovanfrån: Stamford Main Street, onyttiga pizzamiddan med kakor, i kurssalen, Rockefeller Center där vi var uppe på 67e våningen, svenska tjejkompisarna uppe i Rockefeller, jag med staden i bakgrunden och New York by night.




Framme hos familjen!


Jag är väldigt trött nu, eftersom de första dagarna har varit intensiva och med tidiga morgnar. Men jag tänkte berätta att jag har kommit hem till min amerikanska familj :D Det var nervöst när man stod och väntade i hotell-lobbyn på att de skulle komma, men när min värdmamma kom så kändes det bra och vi kramade varandra. Jag sa hejdå till de andra och nu blev det en 3 ½ timmes bilresa ensam i bilen med mamman. Men vi pratade massa hela tiden så det var bara kul.

Vi hämtade upp mat från en restaurang när vi närmade oss och sen fick jag äntligen träffa barnen och pappan. Jag var rädd att de skulle vara blyga för mig men de var härligt glada och pratade massa. Hunden hälsade mycket också :p Vi åt middag hela familjen och även med deras tidigare au pair som har bott här i 5 mån nu för att plugga på universitet. Sedan visades jag runt i huset, vilket är jättestort och fint! Jag fick även smaka pumpkin paj :p Innan killarna gick och lade sig så gav jag presenter till alla, vilket de uppskattade mycket :) nu ska jag sova, så får berätta mer senare. Puss

Bilder från första dagarna

Tjejerna jag hängde med under orientationUtanför gallerian i StamfordDe svenska au pair tjejerna som jag åkte med på planetPå Arlanda med älsklingen

Connecticut

Jag träffade tre av de svenska au pairerna vid incheckningen och satt bredvid de på planet. Det var skönt med lite sällskap så man inte kände sig helt ensam. En till svenska träffade vi på planet från Heathrow, London. Planet från London gick 16.10, och medan vi väntade på det så tog vi en fika på flygplatsen.

Det fanns massa filmer att titta på under flygturen till New York, men hann bara se en och en halv film för pratade och åt massa och halvsov lite. Vi fyllde i två blanketter till tullen i USA och när vi hade fått våra väskor så väntade vi på skjutsen till hotellet. Det var ingen representant från Au Pair in America som väntade på oss, utan den första au pairen som kom ut från tullen fick hålla en skylt med namnet, det kändes lite konstigt. Till slut kom det två vans som vi åkte i, vi var 16 au pairer totalt, från olika länder.

Det var ett kort välkomstmöte när vi kom fram, och jag kom inte i säng förrän ca halv tolv på natten amerikansk tid, alltså halv sex på morgonen svensk tid. Men jag var inte så trött då och jag vaknade kl sex på morgonen, gick upp vid sju och hade första mötet på kursen halv nio. Nu var vi 72 au pairer från 18 olika länder, som är samtidigt på orienteringskursen i Stamford, Connecticut.

Det blev tacos till lunch och en liten tur till the shopping mall, dit vi även gick efter middagen med pizzaslices. Det var kurslektion 8.30-12.15 och 14.45 till 19.10, då vi satt i ett rum och två amerikanskor berättade massa. Man blir fullproppad mned information den första veckan. Nu är klockan halv tolv på kvällen så borde gå och lägga mig nu. Kanske ska upp vid sex imorrn och simma lite i poolen, får se om jag orkar. Imorn blir det mer kurs och en kvällstripp till New York :)

Puss god natt

USA here I come!!

Nu sitter jag i bilen på väg till Arlanda, med två stora resväskor, en kabinväska och en proppfull datorväska, tillsammans med mamma, pappa och Patrik. Det blev bara fyra timmars sömn inatt för att jag hade så mycket att fixa... Lite dumt med tanke på att jag behöver vara väldigt pigg den första veckan, med så mycket nya saker.

Jag, med hjälp av familjen höll på att packa hela dan igår och fixa med det sista innan resan. Jenny, Linnea och Jennys kompis Sofie kom över på en sen fika, och en stund senare kom även Lydia :) roligt att träffas sista dagen, även om jag hade mycket annat att tänka på.

I lördags åkte jag in till stan för att gå på min bror Alexanders bröllopsmottagning, då han gifte sig borgerligt med sin Hillevi i fredags. Det var en riktigt god och stor bröllopstårta med hallonmousse ochh choklad ;) Grattis till brudparet!
Direkt efter det åkte vi till min morbror Jörgen där vi hade en avskedsmiddag för mig, med familjen (inkl. Patrik och Emelies pojkvän Johan). Lite melodifestivalen hann vi även se, och jag fick små bra presenter inför resan.

Jag ska träffa de andra au pairerna som åker från Sverige halv tio vid incheckningen så att vi får sitta bredvid varandra. Planet lyfter 11.45 ochh jag måste byta plan i London. Jag landar 19.10 lokal tid, på JFK i New York.

Nu börjar äventyret! Bye bye Sweden!

Fredagens händelser

Igår träffade jag min gamla barndomskompis Mikaela, vi hade inte setts på flera år. Det känns lite konstigt med tanke på att vi var bästisar från dagis till mellanstadiet, men sen tappade vi kontakten när vi började högstadiet. Det var roligt att prata massa under den långa kalla promenaden.

På kvällen blev det buss från backlura, dit jag och Patrik sprungit för att inte missa bussen. Väl framme hade Patrik glömt sin plånbok hemma hos mig med leg, pengar och sl-kort. Typiskt... Men det löste sig genom att pappa var snäll och körde till Råcksta och lämnade den. Tack!

I Råcksta var vi på middag hos Sofia och Robban :) även Patan var där och Olle kom lite senare. Mysigt att ses innan jag åker. Sedan drog vi till Nype i stan - jag, Patrik och Patan. Vi kom fram två minuter över elva men vakten var snäll och släppte in oss gratis för vi stod på listan, så de pengarna köpte vi drinkar för istället ;) Det var ett jättecoolt ställe, med LED-belysta väggar i olika färger, tre dansgolv och skön stämning. Det är faktiskt det bästa stället jag varit på, så var kul att vi drog dit nu innan jag åkte, speciellt med tanke på att jag inte kan gå ut på ett år nu...! :/

(Ett lite läskigt sammanträffande är att jag åkte tbanan från Råcksta till stan första gången jag gick ut när jag precis fyllt 18, och att jag nu också åkte tbanan från Råcksta för att gå ut för sista gången på ett år. Jag har aldrig åkt därifrån mellan de gångerna)

Äntligen fixat blogg

Jag åker på måndag! Det känns helt sjukt, men det ska bli roligt. En till sak avbockad i alla fall, att fixa blogg. Jag hade tänkt göra det tidigare och skriva om alla förberedelser också, men det har liksom inte blivit tid till det. Ska komma med lite mindre uppdateringar om det som jag har fixat inför resan.

Jag hoppas ni kommer följa min resa genom att läsa min blogg, och det är kul om ni kommenterar ibland :)

RSS 2.0