Dressyr


Amerikanskt lördagsgodis (första gången jag provade dem och de var goda!)

Söndagen vaknade jag tidigt efter sju men hela morgonen försvann åt att bestämma vad vi skulle göra under dagen. Skypade en del med mamma då det ju var Mors Dag hemma i Sverige. Jag saknar verkligen mamma! Man uppskattar alla så mycket mer, när man är ifrån dem. Jag har haft ganska mycket hemlängtan den här helgen, vilket är jobbigt.


Två av de många hästarna

Det slutade i alla fall med att jag åkte till baksidan av hästkapplöpningsbanan för att titta på lite dressyr. De hade tävlingar den här helgen. Jag kom inte dit förrän tjugo i elva. En halvtimme senare mötte jag upp Anna där och vi tittade på hennes värddotter som tävlade med sin häst.

The YMCA

Jag satte klockan på tjugo i sju i lördags så blev bara 6 timmars sömn. Jag var riktigt trött när jag vaknade och tyvärr hade jag ont i halsen och var förskyld. Det hade i princip gått över igår, men var nu opassande nog tillbaka. Trots detta så körde jag iväg till the Y för att vara med på step-pass kl åtta.


Drums Alive med pilatesbollarna

Sen körde jag Drums Alive vilket var en av de konstigaste träningarna jag varit med om. Jag hade ingen aning om vad det var när jag kom dit. Vi placerade tre pilatesbollar framför oss och en bakom oss på några plastplattor. Sedan tog de fram trumpinnar. Jag trodde att vi skulle dansa lite afrikansk dans till trum-musik, men vi skulle alltså stå och trumma på pilatesbollarna när vi gjorde olika rörelser. Det var konstigt men ganska kul. Dock var vi bara två pers där :p

Efter det passet körde jag Body Sculpt vilket visade sig vara hård styrketräning. Om man skulle gå på det passet varje dag i några veckor så skulle man nog bli en bodybuilder! Det började med en asjobbig rumpstyrka som man knappt klarade av för det gjorde så ont. Och sen fortsatte det med mördarstyrka på alla kroppsdelar. Jag kom hem igen kl halv ett och satte mig ute i solen med laptopen. Det var väldigt varmt men det blåste väldigt mycket så det svalkade skönt. Min solbränna blir dock bara på framsidan, jag har inte solat ryggen nånting eftersom jag oftast sitter och gör något samtidigt haha :p

Cheesecake Factory


Alla utom Anna


Med våra cheesecakes

På kvällen körde jag till Cheesecake Factory och mötte upp sju andra au pairer för att säga hejdå till Anna som åker hem snart. Vi fick vårt bord kl nio. Vissa beställde både en lättare middag och cheesecake, medan jag och några andra bara körde på cheesecakes ;) Det blev en Chocolate Mousse Cheesecake för mig, som var väldigt chokladig :p Det var en trevlig kväll och vid tjugo i tolv började jag köra hemåt igen. Det är riktigt segt när det tar 30-40 min på motorvägen för att komma hem..


Good Bye Anna!


Min chokladmousse-cheesecake


Maria, Sophie, Christina, Susanne, Anna, jag och Vera (alla utom Natalia) utanför
restaurangen


Grattis morbror!

Idag, den 27 maj, fyller min morbror Jörgen år! Grattis på födelsedagen! Jag skypade med honom nyss och sjöng ja må han leva för honom ;) Vi pratade en del om vår planerade New York-helg. Han har bokat flyg och hotell i mitten av juli, och jag ville helst att han skulle komma upp hit och hälsa på också, men det blir att jag åker ner till New York på fredagen och åker hem söndag kväll. Han är där från tors-tis. Ska bli väldigt roligt att träffa honom igen och utforska The Big Apple!


Jörgen och jag i somras på Ulvön i Norrland

Ikväll kommer min mamma och pappa hem från en vecka i London. De verkar ha haft jättetrevligt och jag har fått uppdateringar om att de har gjort typ allt man kan göra i London :p De åkte främst dit för att gå på Chelsea Flower Show, som pappa gav mamma i 50-års present förra året.

Idag velade jag ett tag på morgonen om jag skulle åka och träna eller inte. Jag är inte helt frisk, men det var bättre nu än de andra dagarna. Till slut kände jag att jag inte ville missa en till fredag och åkte dit, men jag skippade spinningpasset, då det kändes för ansträngande. Men blev i alla fall hip hop hustle och pilates och det funkade bra. Åkte förbi Walmart på vägen hem och sen satt jag ute i värmen (det är nästan 30 grader varmt!) och skypade med Patrik.

Skillnader

Det började konstigt nog regna massa på kvällen och de varnade för åskväder och tornado (men det blev det som tur var inte). Jag tittade på Make it or break it på datan och vilade i sängen. Tittade senare på första avsnittet av So You Think You Can Dance, som jag alltid brukar följa :)

Jag hade tänkt att skriva nedanstående för rätt länge sen, men sen har det blivit så mycket annat så har inte hunnit. Bilderna tog jag nämligen i början av april.

När man flyttar till ett annat land så kommer det så klart vara vissa skillnader. Det är mycket som är olika och jag kommer skriva andra inlägg om det senare, tex hur deras trafik fungerar. Men två saker som jag märkte är deras diskmaskin och deras återvinningssystem.

Diskmaskinen har nämligen inte bara två "våningar", utan tre. Den översta är för besticken, istället för att ställa dom i den vanliga bestickkorgen längst ned. Dessa diskmaskiner kanske finns i Sverige också, men jag har aldrig sett någon. Man lägger alltså besticken längst upp och de brukar ha knivar på högersidan och gafflar och skedar på vänstra.

Återvinningssystemet är väldigt bra, smart och lätt. Istället för att åka iväg till de stora återvinningsstationerna som hemma, och sortera allt själv, så har de en enda soptunna där de slänger allt återvinningsbart. Det gör det så mycket lättare att återvinna, hemma brukade vi mest återvinna papper, en del kartong och flaskor, men här blir det så mycket som möjligt och allt som går. Känns bra mot miljön! De har däremot inget pantsystem där man får pengar när man pantar burkar och flaskor, men de återvinner dem åtminstone.


Locket till soptunnan med instruktioner om vad som går att återvinna

Sjukling

Jag har blivit utvald som en av tio finalister i tävlingen Veckans blogg på http://belloon.blogg.se/. Gå in och rösta på mig där! Det avgörs på söndag, så skynda på. In och kommentera hennes inlägg med att ni röstar på min blogg; nr 2 :) Tack för hjälpen!

Jag hade lite feber igår och var förskyld, så försökte ta det lite lugnt men det gick väl sådär. Jag satt ute i solen från typ halv ett till halv fyra och höll på med massa på laptopen. Jag borde kanske ha legat inne och vilat, men när det är sol så vill jag passa på att njuta. Jag brände mig dock en del.

Idag var det blå himmel och sol på morgonen men jag hade hoppats att det skulle vara dåligt väder så jag kunde vara inne och vila. Jag mådde fortfarande inte bra. Jag började med att ligga framför tvn och sen drog jag ner rullgardinen och la mig under täcket i sängen. Jag kände att det var min enda chans att kunna bli frisk till helgen. Dock kunde jag inte riktigt somna men det blev i alla fall vila i typ tre timmar. Och det blåste massa så det blev mulet under dagen, vilket kändes bra, men nu är det ganska soligt igen.

Uppdatering

Ledsen med dålig uppdatering, jag hade tänkt skriva igår kväll men jag orkade inte utan gick och lade mig tidigare istället, vilket behövdes då jag har blivit lite sjuk.. I måndags hade jag ont i halsen och igår och idag har jag varit förskyld, har lite feber också. Men det hindrade mig inte från att träna igår. Jag vägrade låta en till tisdagsträning bli inställd. Så jag åkte dit och körde zumbapasset, det är en sån härlig energi där! Sedan gjorde jag vattengympan och simmade även 25 längder i bassängen, och avslutade med lite bubbelpool. Det kändes kul att vara med igen :) Denna gången testade jag att fläta håret, men det blev ändå trassligt av vattnet..


Åt detta i måndags kväll för att få i mig lite extra vitaminer

På vägen hem från YMCA så stannade jag på Adirondack Community College Wilton Campus. Det var längre från huset än jag trodde, det tog 15 min att köra hem. Jag fick hjälp att kolla vissa kurser och fick veta vad det kostade mm. Tyvärr hade de inte lika bra förhållanden för au pairer, då jag var tvungen att betala dubbelt för att jag inte var amerikansk medborgare och det var samma pris för att audit a class. Men det är billigare om man jämför normalkostnaden för en amerikansk student. För mig skulle två kurser sluta på ca 2000 dollar.. Det blir nog att jag läser på Skidmore, men ska i alla fall jämföra lite till. Tydligen är kurslitteraturen dyr här också, en bok kostar runt 110 dollar.


Adirondack College

Sunday

Söndagen spenderas på följande sätt; jag skypade med Mafaye i hela 1h 20min, vilket var riktigt trevligt! (Hon var en av tjejerna jag åkte till USA med.) Vi pratade en del om när vi ska träffas igen, vilket vi har flera planer för :)

Jag körde till the Y och tränade gympa mellan 15.10 och 17.00, vilket var väldigt efterlängtat! Jag satsade en hel del och gjorde framsteg (tror dock inte jag kommer lära mig så mycket nytt här, men gäller att hålla igång det och jag övar mycket på tekniken). Blev handvolt frivolt på AG-golvet och rondat flickis helskruv på tracken (som är hårdare än hemma) vilket kändes kul :) Körde även en hel del på trampolinen.


Min goda middag med grillad kyckling, sallad, nachos och tzatziki :)

Jag spenderade kvällen med att läsa massa av mina vänners bloggar (främst två stycken som jag läste ikapp mig rejält på). Gäller ju att hålla koll på vad alla sysslar med där hemma också ;) Från åtta till elva satt jag och tittade på Billboard Music Awards på tvn (samtidigt som jag fortsatte läsa bloggar). Det var många bra artister som var där och sjöng och speciellt Beyoncé gjorde ett riktigt coolt framträdande med dans framför en stor screen med visuella effekter. Åt även en del god glass som jag köpte när jag var och handlade i tisdags :p


Triple Chocolate Ice Cream

Grattis Pappa!

Idag fyller min pappa hela 55 år! Stort grattis och massa kramar till dig! Hoppas att du har haft en bra dag och att kvällen blir trevlig!


Denna bild är från pappas födelsedag förra året då vi hade grillparty i trädgården :)

Jag hade skickat hem ett paket till honom med en t-shirt med amerikanskt tryck och choklad med jordnötssmör i olika märken. Han gillar jordnötssmör så tänkte det var lite kul :p Jag hade även köpt ett kort som spelar en låt när man öppnar det, för han gillar musik och den låten passade bra till honom. Jag skypade med honom idag och önskade grattis. De hade varit ute och ätit på restaurang igår, där de hade sett både Brolle och Marie Serneholt!


Kort och presenter till pappa

Pirates

Jag ville gå och se Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides på bio igår och hade frågat massa au pair tjejer om de ville följa med och se den och äta middag innan. Men tråkigt nog så sa många nej. Vissa ändrade sig, några var tvungna att jobba, någon hade redan sett filmen, några ville inte se den och det kändes inte kul när typ alla ställde in. Jag tror jag till slut hade frågat 20 tjejer! Så tre timmar innan var jag inte ens säker att det skulle bli av.



Men till slut blev det i alla fall bra då tre tjejer följde med. Kathrin hämtade upp mig tjugo över sex och vi körde till Wilton Mall i Saratoga för att möta upp Adriana och Sophie. Adriana (från Columbia) och jag kom till USA samtidigt och var på orientation i Stamford tillsammans, men vi har bara träffats på clustermötena här. Så det blev en trevlig kväll men de som jag inte brukar träffa så ofta. Sophie blev tjugo min sen så det blev att vi åt middag i deras food court precis vid bion. Jag köpte chicken tenders and fries på NY Grill.


Kathrin, Sophie och jag

Vi gick in på bion precis halv åtta när den skulle börja och blev förvånade när hela biosalongen var näst intill full. I USA har de osmidigt nog inte numrerade platser på bion så enda platsen där det fanns fyra platser bredvid varandra var allra längst fram. Inte så lyckat. Man var tvungen att halvligga i stolen för att inte få nackspärr och man var nästan tvungen att vrida på huvudet för att se hela bioduken. Men det var en upplevelse haha.


Jag, Adriana och Kathrin

Filmen var hela 2h 20min och den var bra, men den var klart den sämsta av alla Pirates-filmer. Den var rätt långdragen och handlingen var seg. Jag saknade dessutom Keira Knightley och Orlando Bloom. Men Johnny Depp var bra och räddade hela filmen. Tjejen som var en av huvudpersonerna hette Angelica i filmen vilket var lite kul :p

Vi kände inte för att åka hem direkt efter vid tio utan stod och snackade utanför. Adriana fick skjuts hem vid halv elva, men vi andra fortsatte stå och snacka ända till tjugo i tolv haha. Förstår inte vart tiden tog vägen! Vi snackade mycket om hur skolan var i våra hemländer, och om hur man tog studenten. Jag är glad att jag kommer från Sverige om man säger så! De har stora prov som man måste klara, annars får man gå om sista året. Dessutom är själva student-dagen inte så speciell med massa firande som hemma.


Bion Regal Cinemas

Thirteen

På kvällen ringde jag Marielle som var i bilen på väg till Malin, så jag slängde ihop kläder och grejer till kvällen och fick skjuts. Vi fixade oss där, sen åkte vi iväg och jag köpte med mig en sen middag från Donken.

Inte förrän nio var vi framme hos Ashley där vi mötta Dawn och Frankie. Senare kom även Krystyna och Sara (en ny svensk tjej som jag inte hade träffat), och även tre killar droppade in. Vi var där ända till tolv, då vi drog in till stan för att gå ut. Den här gången blev det till ett dansställe som jag inte har varit på än. Det var inte så stort men hade i alla fall två barer och ett fullt dansgolv.


Marielle med Frankie. Sara, jag och Krystyna.

Det var roligt att vi var så många tjejer och vi dansade loss hela kvällen. Det var många killar som försökte dansa med oss, vilket vissa av tjejerna gillade :p Tjugo över tre tänkte vi som var kvar (jag, Marielle, Sara och Krystyna) dra vidare till ett annat ställe men de hade stängt. Så vi gick till det enda öppna stället och var där till fyra och dansade lite till. Det var inte så många folk kvar ute. Jag ringde en taxi och kom hem halv fem.



Jag var tvungen att åka in till posten innan den stängde kl tolv på lördagen, så gick upp halv elva och körde även förbi Malin och hämtade upp mina grejer jag lämnat där. Just nu sitter jag utomhus i solen med laptopen, men vädret växlar hela tiden. Det regnade när jag åkte hem från posten. De varnade för flooding igår då det regnade en hel del på kvällen, men sen var det uppehåll hela natten.

Krocket

Jag läste igenom alla kurser de hade att erbjuda på Adirondack Community College idag, för att se om jag kanske ska gå där istället för Skidmore. Tyvärr kunde jag inte se exakt vilka de erbjöd på sitt campus här nära i Wilton. Riktiga colleget är en halvtimme härifrån.


Syrener


Jag spelar krocket

Starbucks

Jag fick skjuts in till Starbucks på kvällen vilket var schysst då jag då fick sluta en halvtimme tidigare. Jag träffade Malin och Marielle där kl åtta och lite senare kom även Kathrin, från Schweiz, som jag inte har träffat förut (men vi har försökt boka in). Hon bor väldigt nära mig så jag fick skjuts hem sen och vi pratade en hel del.

Handla mat

Jag gick ner i gymmet och tränade en timme, och körde löpband, maskinerna, styrka och fotstyrka. Eftersom det fortfarande var dåligt väder så satt jag inne hela dagen och tittade på tv och satt vid datan och fick saker gjorda.

Jag fick i uppdrag att åka och handla mat och det var bra då kunde jag gå runt och kolla och välja ut speciella saker som jag gillade. Det tog ett tag att hitta allt och jag var tvungen att fråga om hjälp i slutet. Jag har försökt hitta pärlsocker och vitlökssås/dressing men det har de inte här, konstigt nog. Jag var borta i 1h 45min och kostnaden för allt blev 178 dollar. Det är inte billigt med mat asså!

Niagarafallen dag 2

Vi försökte tänka positivt och hoppades att det skulle vara bättre väder på söndagen så att vi kunde se fallen. Kändes helt värdelöst att ha kört dit i 6-7 timmar och sen inte se nåt. Det var ganska komiskt och ironiskt och vi skrattade en hel del åt det sjuka i situationen, även om vi var ganska irriterade. Vi hade nästan gett upp hoppet och när vi tittade ut genom fönstret på morgonen och såg regn så var vi nästan säkra på att vi inte skulle få se det. Väderprognosen hade varit att det skulle regna från lördagen till torsdagen. Så det kändes inte som det kunde dra över snabbt direkt, dessutom var vädret lika i minst hela staten New York.


Lunchen på lördagen, jag framför fallet, Niagarafallet (lite photoshopad), Marielle och jag

Vi gick och åt frukost i rum nummer 2, där det var bord och stolar och en bänk med lite mat. Dörren stod öppen så det drog rätt kallt, och det kändes ju inte direkt lyxigt, men det var faktiskt inget fel på frukosten. Rostat bröd med marmelad, hårdkokt ägg, juice och blåbärsmuffins. Vi packade ihop och checkade ut och körde in till stan för att ge ett sista försök att se fallen. Och förvånande nog så var dimman mestadels borta och vi såg Niagarafallen! Väldigt oväntat. Parkeringen närmast kostade 14 dollar så vi körde upp lite och försökte hitta en billigare. Hittade en för halva priset vid Skylontower, men vi behövde inte ens betala för de hade ingen automat eller parkeringsvakt i båset.


Jag photoshopade en av Marielles bilder, visst ser det mycket härligare ut nu? ;)

Vi gick genom arkadspelsavdelningen i Skylontower och ner mot fallen. Det blåste, duggregnade och var mulet och kallt. Vi förfrös nästan händerna. Kändes inte som mitten av maj. Vi gick längs med kanten och tog massa kort. Jag visste inte riktigt hur fallet såg ut innan vi åkte hit, och det var tydligen två fall. Ett mer rakt och sen det stora som var som i ett hörn. De hade båtar man kunde åka ut med nära fallet och de var fullsatta med massa människor i blåa regnponchos. Vi gick och tittade på fallet i en halvtimme innan vi skyndade tillbaka till bilen och värmen. Niagarafallen var inte så maffigt som jag hade tänkt mig, jag trodde man skulle komma närmare och jag trodde det var högre och mer i olika etapper. Men det känns kul att ha varit där och sett det i alla fall.


Niagarafallet, båten med alla blå ponchos, vattenfallet med byggnaderna på den
amerikanska sidan, vi tre framför fallet


Om jag någonsin kommer åka dit igen (tveksamt!) så ska jag kolla väderprognosen innan och åka dit mitt i sommaren. Vi hade ingen aning om att säsongen knappt hade börjat och att det ofta kunde vara dimmigt innan det blev riktigt varmt. Man önskar ju att någon hade sagt det. Vi hade otur och lyckades tajma in den värsta helgen att åka dit, alla helger innan och veckan innan har ju bjudit på värme och solsken. Men vi hade en rolig helg, vi gjorde det bästa av situationen. Och det hade kunnat vara värre, det hade kunnat varit igendimmat på söndagen också, och det kunde ha ösregnat hela dagarna.

På vägen hem bestämde vi oss för att stanna i Buffalo som låg lite söderut. Verkade vara en ganska stor och cool stad när vi googlade den på morgonen, men pga regnet och att det var söndag så blev det ingen direkt upplevelse. Klockan var tjugo i ett när vi kom. Vi skulle stanna för att äta lunch men allt utom ett litet ställe var stängt. Och där hade de inte mycket mer än några mackor och gästerna var rätt sjabbiga, men vi hade inte så mycket val.


Marielle och jag i stan på lördagen, stor byggnad i Buffalo, alla tre redo för 'utgången'
på lördagen


Malin körde hela vägen hem, och vi stannade bara en gång. Vi släppte av Marielle vid hennes hus halv åtta och fortsatte upp till mitt hus där jag packade ur mina grejer och sen tog jag en av våra bilar och körde bakom Malin i hyrbilen till hyrbilsstället som låg en bit utanför Saratoga. Det var bra att vi kunde lämna tillbaka bilen även när stället var stängt på kvällen. Jag körde hem Malin och kom hem vid nio, för att då titta på den två timmar långa säsongsfinalen av Desperate Housewives och packa upp.

Tack för helgen tjejor! Ni gjorde den minnesvärd och rolig (trots det dåliga vädret) :)

Niagarafallen dag 1

Det blev att Malin och Marielle hämtade upp mig lite innan sex på lördagsmorgonen. Men jag hade gått upp redan 04.20. Tyvärr hade båda tjejerna glömt att ta med sig sina DS-2019-papper, som vi måste visa för att få komma in i Kanada. Så det blev till att åka tillbaka till båda två och hämta dem, vilket tog säkert trekvart. Inte den bästa början kanske men bättre att vi kom på det nu än att vi skulle kört ända till Kanada och sen inte fått komma in.


Skylontower som man kunde åka upp i för att se vattenfallet bättre, byggnader i staden

Vi hade hyrt en bil för helgen och Malin började köra. Jag tog över de sista två timmarna och vi var framme på hotellet tio i ett. Det var ett typiskt sånt där vägmotell som finns i amerikanska filmer och serier, där de tar in när de har blivit vräkta eller liknande. Jag var taggad på att bada i poolen, och jacuzzin som skulle finnas på rummet, men det blev en stor besvikelse när vi kom dit och poolen var i en inhängnad mitt på parkeringen, med massa skräp i och mörkt vatten. Vi hade heller ingen jacuzzi på rummet. Vädret var jättedåligt hela helgen tyvärr, med regn och mulet. Så gällande poolen så kändes det väl tur att det inte var fint väder, för då hade det känts värre att inte kunnat bada.


Vårt motell med poolen, jag med den stora nachostallriken, Marielle och Malin framför
Niagarafallet, den andra delen av fallet


Vi checkade in och åkte sen in till stan och ner mot Niagarafallen. Men snacka om att vi blev besvikna när det enda vi ser är en tjock vit dimma. Vi såg inte en skymt av vattenfallet! Och det verkade inte spricka upp heller. Så vi körde och parkerade en bit utanför city och promenerade in för att hitta nånstans att äta lunch. Det blev på Margaritaville, som var inrett som på Hawaii, så vi fick lite sommarkänsla. Vi delade på en megastor nachostallrik med kyckling. Vi gick inte därifrån förrän halv fem, så var en sen lunch. Då vandrade vi genom stan och gick för att se om vi kunde se fallen nu. Men icke. Vi ville ändå ner dit så började gå längs vägen, men den svängde aldrig neråt så efter en kvart gav vi upp och gick tillbaka samma väg.


Dimman (Niagarafallet är bakom), Kanadaflaggan, Malin och jag framför casinot,
Marielle, jag och Malin med dimmiga fallen i bakgrunden


Vi gick in i en liten galleria och kollade i en souvenirbutik, klädbutik och fudgebutik. När vi satte oss i bilen för att åka från stan hade klockan redan passerat halv sju. Vi körde till ett outlet med massa butiker som låg nära motellet. Där blev det en hel del tittande, provande och lite shopping. Vi hade tänkt dra ut på stan på kvällen, till nattklubben Dragonfly, men alla var rätt trötta så vi gick till en bar/restaurang på andra sidan vägen från motellet.
Restaurangen verkade väldigt populär och var fullsatt.


Jag, Malin och Marielle på restaurangen Mick & Angelo's

Jag var inte hungrig men det blev att vi åt middag, väldigt sent! Fick maten halv elva :p Jag tog kycklingwraps och pommes frites. Drinken jag beställde var supergod! En frozen raspberry lime daquiri. I Kanada har jag åldern inne, men det lite tråkiga var att jag inte ens behövde visa leget. Vi hade en väldigt trevlig och rolig kväll och avslutade den genom att förflytta oss till baren. Där var hela golvet fullt av jordnötsskal, kändes inte så trevligt att trampa runt i. Det var mest gamla män som satt där och några av dem började prata med oss. Man kan nästan inte gå nånstans utan att folk börjar prata med oss (hände på parkeringen och i en butik i stan också) :p

Niagarafalls here we come!

Idag, fredag, funderade jag på att åka och träna som vanligt, men jag hade så himla mycket att fixa så det blev att jag stannade hemma, vilket kändes som ett bra beslut. Jag tvättade tre maskiner och tittade på inspelade program. Jag körde in till stan och gjorde ett besök på posten. Jag satt en del vid datan och fixade. Vi städade även källaren ett tag, nu är det inte så mycket kvar!


Tulpanbild från när jag var i Saratoga idag

Jag borde egentligen gå och lägga mig nu, men jag har inte packat klart. Ska välja kläder för helgen. Imorgon åker nämligen jag, Marielle och Malin till Niagarafallen! Och vi åker tidigt. De kommer och hämtar upp mig 05.30 på morgonen. Vi ska bo på hotell en natt, på den kanadensiska sidan. Det ska bli en rolig weekend med trevligt sällskap :) So long!

Vill vara ute i solen

I tisdags åkte jag till Walmart och Target för att leta efter lite saker, men det är jobbigt när det finns massa av allt, men ändå inget som faller en i smaken. Så blev att jag knappt köpte nåt, även fast jag visste att jag var tvungen att hitta mer. Därför blev det återbesök på båda de ställena idag, och jag var även inne i själva Saratoga och kollade i lite butiker. Det gick inte så bra att välja idag heller, men tillslut köpte jag ändå det mesta jag behövde. Kändes extra jobbigt att vara borta i flera timmar, när solen lyser starkt och man inte ser ett moln nånstans. Då vill jag bara sitta ute och sola.


Tennis

Igår, onsdag, åkte jag till YMCA eftersom min vanliga tisdagsträning inte hade funkat med läkarbesöket. Jag testade passet Ready to be fit, som det nästan bara var gamla damer som gick på. Det var en lättare typ av aerobics och styrka med bla viktbollar, och det var roligt, jag tog ut rörelserna lite mer än dem. Efter den timmen så testade jag gymmaskinen som är som en löpmaskin men med armarna också. Man står som på stora pedaler och springer samtidigt som man håller i handtag så att armarna går runt, om ni fattar vad jag menar.

Jag skulle testa passet Joint Freeing series, men det var tydligen inställt för denna session, så jag gick ut till tennisplanerna. Jag hade med mig ett tennisrack som jag fått låna från värdmamman. De hade en vägg som man kunde öva slag mot som jag började med. Det var en kille som gjorde samma på andra sidan väggen och jag tog tillfället i akt och frågade om han ville spela tennis med mig. Det är mycket roligare än att stå och slå mot väggen.


Tennis!

Han var på och det slutade med att vi stod och spelade tennis i nästan 1½ timme tillsammans. Riktigt kul! Han hade tydligen nyss flyttat hit och kände typ inga så vi bytte telefonnummer och kommer nog spela flera gånger :) Jag har alltid gillat tennis men inte spelat det särskilt många gånger. Tyvärr hade jag inte solcreme med mig så jag brände mig rejält (såg jag när jag kom hem). Det var mitt på dagen och inga moln..


Solbrännan.., torsdagsmiddagen

Goda tårtor

Mesta delen av dan satt jag ute i solen med laptopen, riktigt skönt. Det känns som att sommaren är här nu, men det är tydligen inte sommar förrän 21 juni här.

Jag skypade lite med Patrik, för vi hade nämligen 17-månadersdag. Bara en månad kvar till 1½ år!



Klockan sju åkte jag och hämtade upp Frankie och körde till Judi's hus för clustermöte. Vi firade både Maemays födelsedag som var när vi jobbade på triathlonet, och att det var Annas sista möte innan hon skulle åka hem. Så blev två tårtor, den ena var chocolate chip, och den andra var enligt Annas önskemål en zebratårta med jordgubbar, som var jättestor. Hon bjöd även på lite grönsaker och dipp, och stora mjuka kringlor.


Au pairerna (Anna sitter längst till höger med ballongen), Maemay med sin födelsedagstårta

Judi delade ut businesscards, lite som visitkort, till oss där vårat speciella au pair nummer står. Vi kan dela ut dem och rekommendera Au Pair in America, och om någon går med och nämner oss, så får vi ett presentkort på inte mindre än 500 dollar på Amazon eller Applestore. Så om nån där hemma tänker gå med, nämn mitt nummer tack! ;) Alla droppade av lite eftersom men jag och fyra andra stannade till slutet vid kvart i tio, då jag åkte hem och släppte av Frankie på vägen.


Zebratårtan, Melli och jag

American Mother's Day

Igår var det Mors Dag här i USA, de har det några veckor tidigare än i Sverige.


Insidan av mitt morsdagkort till värdmamman (jag lyckades hitta ett som inte var
typiskt till en mamma från barn, eftersom hon inte är min mamma)


Jag körde till gympaträningen på the Y. Vi var bara fyra där, två nya som inte var där förra veckan. Tränaren hade nämligen varit osäker på om han hade behövt jobba istället och det var tydligen bara jag som hade ringt och frågat hur det blev. Vi körde matta och track, och jag hoppade lite på trampolinen i slutet. Det passar mig perfekt med denna träning för de verkar inte köra bom och barr och det andra som jag inte kan, utan kör bara matta. Vi drog över tiden, vilket jag bara gillar, så jag åkte därifrån kl fem.


Jag gör flickis på tracken, fällknivar i pik, morsdagkort från mig killarna och pappan,
restaurangen på golfbanan


Tulpanfestival i Albany

På morgonen hos Dawn blev det frukost och jag fick träffa hela hennes värdfamilj, mycket trevliga.


Cool tulpanplantering

Vid elva körde vi in till Clifton och mötte upp Frankie som jag åkte med till Albany. Dawn skulle på cirkus med familjen senare så hon kunde inte följa med. Frankies gps var jättegammal och funkade inte så bra så vi körde fel typ tre gånger och när vi väl kom fram så fanns det inga parkeringsplatser. Till slut parkerade vi en bit ifrån och gick ca tio min till Washington Park där tulpanfestivalen skulle vara.


Jag och Frankie framför stora scenen, färgglada tulpaner, stora scenen,
Simge jag Silke och Tanja, jag med crêpes


Det var en stor park och det var jättemånga olika tält/stånd med mat från olika länder, och massa saker och souvenierer. Jag och Frankie började med att kolla in maten för nu var klockan redan tio i ett. Vi köpte kyckling med pitabröd och satt i gräset och åt. Vi hörde musik och följde ljudet för att komma till den stora scenen där det var ett band som spelade typ soft rock. Folk satt i gräset framför och lyssnade, så vi slog oss också ner. Sedan gick vi och tittade på alla tulpanerna. Det var jättemånga olika planteringar och det var jättefint med alla olika sorters tulpaner. Jag tog många foton!


Plantering, Melli Isa och Frankie, tältstånden, jag framför tulpaner

Vi skulle möta upp andra tjejer men ingen hade hört av sig att de var framme så till slut ringde jag Isa och då hade hon och Melli tydligen varit där en timme redan. Så vi gick och mötte dem i de stora trapporna framför den andra scenen. Klockan hade blivit två och efter en stund kom även Silke och Simge och lite senare även Lea och Tanja. Vi satt och lyssnade på ett band som spelade och de andra tjejerna gick och köpte lite mat. Frankie köpte crêpes med jordgubbar, choklad och bananer. Jag hade tänkt köpa en likadan lite senare men den var så stor så det blev att vi delade på den. Riktigt gott!


Frankie, Silke, Simge, jag och Isa, den mindre scenen, körsbärsblom, jag och Sarah

Vid fyra så rörde vi oss vidare runt på området och vi såg en del av en magikershow, gick förbi getter och ponnyridning. De hade en hög klättervägg och ansiktsmålning som det var världens längsta kö till. Vi tittade i stånden med sakerna och sen hamnade Silke och jag efter så vi fortsatte vidare själva och kom till blommande körsbärsträd. Vi gick till tulpanerna igen och mötte upp Sarah. Hon gick och hälsade på de andra som tydligen hade gått till stora scenen igen, medan vi mötte Natalia och Lisa. Vi var många au pair tjejer där ;) Snackade med dem och kollade på tulpanerna.


Jag under körsbärsblomträdet


Tulpaner, Melli och Simge, massa folk framför stora scenen, Lisa jag och Natalia

Sedan träffade vi alla de andra tjejerna igen och tog en gruppbild innan jag och Frankie var tvungna att bege oss hemåt för jag skulle jobba kl 18. Det var riktigt mycket folk överallt och speciellt framför scenen nu. Jag köpte ett morsdagkort till min värdmamma på vägen till bilen och vi såg även regnbågen. De hade sagt i flera dagar att det skulle regna hela lördagen, vilket hade förstört hela dagen, så vi blev glatt överraskade när det började mulet och sen blev blå himmel och sol. Det växlade en del och blåste lite, men det enda regnet som kom var en liten skur när vi gick till bilen. Var riktigt skönt väder och blev en riktigt lyckad dag!


Simge, Silke, jag och Isa, coola tulpaner med hackiga kanter, de stora trapporna,
jag framför en tulpanplantering


Tyvärr hade vi väldiga problem med att komma ut från Albany då det var många bilar och blev långa köer. Jag blev stressad för jag hade ju en tid att passa. Jag ringde min värdmamma och hon skulle komma och hämta upp mig på exit 12, dit Frankie skjutsade mig. Men vi blev väldigt sena. Inte förrän tjugo över sex (en timme efter vi satt oss i bilen i Albany) hoppade jag in i vår bil och då åkte vi och köpte med oss mat hem till mig och killarna från hamburgerkedjan Five Guys. Vi var inte hemma förrän kvart över sju, men det gjorde som tur var inte så mycket.


Gruppbild med de flesta; Natalia, Frankie, Simge, Lea, jag, Silke, Tanja och Lisa

Det blev middag med killarna och när föräldrarna hade gett sig iväg till restaurangen tittade vi på WipeOut och de fortsatte kolla på två andra program. Det blev läggdags kl tio och efter det så hade jag en lång skypedejt med Patrik :)


De hade hela jordnötter man fick ta på Five Guys, vitt och rött är deras färger

Tivoli

På fredagen så körde jag till the Y och körde hip hop hustle, pilates och spinning som förra veckan. Men den här gången kändes spinningen lättare, man måste nog ge det några gånger. Jag körde även lite armstyrka på maskinerna i gymmet - de har hur många som helst.

Jag skulle iväg på tivoli i Clifton Park med tjejerna.


Pariserhjulet på tivolit

Jag fick skjuts av värdfamiljen och jag tänkte att de kunde släppa av mig på vägen och så kunde jag åka hem till Dawn som bor i Clifton. Men när jag ringde henne i bilen så var hon på väg till Crossgates Mall och skulle vara borta i nån timme. Jag ringde Frankie som bor på vägen, men hon var på gymmet och skulle komma senare för hennes värdfamiljs morföräldrar var där. Det löste sig tillslut genom att de släppte av mig hemma hos Silke som bodde ca 10 min från farmorn. Jag var där i typ en halvtimme innan Simge kom och hämtade upp oss och körde till Clifton, som jag passerat en timme tidigare..


Regnbågen, Dawn och Silke i den första vi åkte, vi åker Regnbågen, jag och Simge

Vi träffade Dawn på TGIF vid halv åtta. De andra hade redan ätit middag men jag tog en karibisk sallad med kyckling, och de andra tog bara något smått att äta och dricka. Det var mycket trevligt och en timme senare rörde vi oss till tivolit, köpte åkbiljetter och åkte en attraktion vi blev ganska yra av, innan vi mötte upp Frankie. Det var ett tivoli som flyttar runt och här var de i en vecka. Det var inget inträde vilket var super, men åkbiljetterna var ganska dyra, med tanke på att man behövde ca 7 biljetter per åktur. Men vi delade så det blev billigare, jag köpte 25 kuponger för 10 dollar, och fick några av Frankies biljetter för att kunna åka två till :)


Frankie och Dawn i AirForce, Lucky Duck, tjejerna i den stora snurrande som är till höger


Jag valde att åka dom största och 'mest läskiga' attraktionerna. Tivolit såg inte så stort ut men allt var nära ihop så de fick plats med en hel del. De hade bla som Regnbågen som fanns på Liseberg förut, AirForce som är som SpinRock på Liseberg, en där man låg ner och flög runt, och den coolaste som använde centrifugalkraften. Man stod upp mot väggen, med bara ett löst band framför en, och den började snurra superfast och reste sig sen uppåt så man hade ansiktet mot marken utan att ramla ur, det kändes rätt läskigt!


Uppe i AirForce, tjejerna redo för en flygtur, vi fyra vid karusellen, Frankie jag och Silke
med onyttigheter, tjejerna i Regnbågen, kanderade äpplen


Lite senare kom även Lea, Tanja och Isa och vi hade en riktigt rolig kväll. De hade många olika stånd med onyttig mat och snacks och sålde bla kanderade äpplen och fried dough. Det var väldigt mycket folk där, mest tonåringar. I slutet samlades det massa folk runt en kille som hypnotiserade några. Klockan elva stängde tivolit och alla körde hemåt. Jag åkte med hem till Dawn och sov över hos henne, vilket underlättade väldigt mycket för mig eftersom jag inte hade någon bil.


Gruppbild: jag, Tanja, Isa, Silke, Lea, Frankie, Simge och Dawn

Chokladbollar

Jag hade tagit ett recept på chokladbollar när vi var på IKEA, men jag tittade på nätet för att se att det var rätt och för att göra det extra svenskt så använde vi mina svenska mått, även om det receptet var översatt till amerikanska mått.


De annorlunda och färgglada chokladbollarna

Tyvärr hade vi inget pärlsocker eller kokos hemma, så det blev massa olika strössel istället. Det funkade bra och gjorde det ännu roligare att rulla dem, men jag föredrar att äta dom med pärlsocker. Deras strössel var lite annorlunda, för det var typ som vanligt socker, färgat i olika färger.

Igår tog jag tag i projektet att välja vilka kurser jag vill läsa och satt och läste igenom de intressanta och valde bort några. Skidmores hemsida är väldigt stor med massa info, men jag hade svårt att hitta det jag ville veta. För att underlätta och få lite mer konkreta svar så åkte jag dit idag efter att jag lämnat killarna i skolan. Jag var där ganska länge och fick hjälp med att kolla kurser och info om priser mm. Det är jättedyrt om man inte ska audit a class, som jag nog ska göra. Då kostar det inte så mycket, för man får inget riktigt betyg och man måste inte göra alla prov och uppgifter.


Tulpanplantering längs gångvägen

Jag åkte även förbi Empire State College på vägen hem (som jag inte hade hört talas om förut) och frågade lite. Men de har tydligen bara onlinekurser och jag tror inte jag vill göra det. Ska även kolla upp Adirondack Community College, som ska vara billigare än Skidmore. Det är flera fina blommor och planteringar runt om i stan nu, så jag fotade en del.


Häststaty med massa fina blommor i en trädgård

We bring the world together

Igår körde jag till YMCA och deltog i zumbapasset och vattengympan igen. Vi var lika många som förra gången på båda passen. Denna gången kunde vi hålla på i de 45 min vi ska på vattengympan och det kändes lite lättare den här gången, men det är riktigt jobbigt. Vi använde en avlång flytsak som de kallar noodle till vissa övningar.

Eftersom vi rör oss väldigt mycket och för att reglerna är att man måste ha uppsatt hår i simbassängen om man har längre än till axlarna, så blir mitt hår väldigt trassligt. Det har aldrig funkat bra i klor och saltvatten men på senare år har jag inte haft så stora problem.


Trassel, slitet utkammat, annorlunda bakelse jag köpte på caféet på kvällen

Men igår blev det riktigt illa så när jag kom hem (efter att ha tagit balsam i duschen två gånger och verkligen försökt få ut det och borstat) så satt jag i en hel timme, jag skojar inte!, och försökte reda ut det. Snacka om att det såg slitet ut efter och det blev ganska fluffigt. Var en hel del hår som lossnade.. Måste typ köpa badmössa om jag ska kunna fortsätta..

Jag fick sluta tjugo minuter tidigare och då bar det av till Malin som jag hämtade upp och körde ner till Clifton Park för att möta upp andra au pairer på MochaLisa's Caffé, som jag inte hade varit på förut. Det var ett mysigt ställe, men tyvärr stängde det kl tio så blev bara drygt en timmes fika innan vi åkte hem igen. Men det var kul för vi hade lyckats bestämma med många så vi var hela åtta pers där.


Jag, Simge, Frankie och Dawn

Två av dem hade jag inte träffat förut, en från Turkiet som åker med en annan tredje organisation, och en från Österrike, båda ganska ovanliga land för au pairer. Det känns lite coolt att man träffar folk från hela världen, alla samlas i USA som au pairer. Det var bara jag och Malin som var från samma land, så det var tjejer från sju olika länder där.


Silke, Tanja, Lea och Malin

Funktionärer

Söndagen åkte jag hemifrån halv nio på morgonen för att åka och hämta upp en ny engelsk au pair som kom förra torsdagen. Vi fortsatte neråt till Clifton Park för att möta upp några andra av au pairerna vid vår LCCs hus. Vi åkte och parkerade bilarna och gick till deras YMCA för att vara funktionärer/volontärer till ett traithlon för barn. De vuxna kom in i mål i början när vi var där, och barnen började inte förrän 11.30 så var konstigt att vi var tvungna att vara där redan nio.


The girls

Vi fyllde vattendunkar, och satt först vid ett bord vid målet med apelsinklyftor och bananer. Sedan flyttade vi hela bordet och allt till mitten av barnens lopp. Det var inte så mycket jobb, vi stod mest och hejade på dem när de sprang förbi. De simmade först, sprang till sina cyklar, cyklade en runda och sprang sen en runda. Det var roligt att se och det var riktigt skönt att stå ute i solen.


Frankie, jag och Silke i våra Au Pair in America t-shirts

Jag har dock bränt mig ganska mycket, främst på armarna, men det verkar gå över till en brun färg :) Vi var där till 12.30 och efter det åkte jag, Silke, Dawn och Frankie och åt på Shane's rib schack, ett ställe som jag inte varit på förut. Vi valde ställe utifrån om de hade uteservering eller inte eftersom vi ville passa på att njuta av solen så mycket som möjligt. Det blev grilled chicken tenders med pommes frites för mig.


Au pair tjejerna som funktionärer, racet vid cyklingen och lunch - jag, Frankie och Dawn

Jag körde hem tjugo i två och bytte om till träningskläder. Jag gick på min första gympaträning på the Y 15.10-16.45 och direkt yoga efter till 18.10. Jag hade aldrig testat yoga förut, så det var intressant att se hur det funkade. Mycket med andningen och olika poser. Jag åt middag själv hemma då hela familjen var iväg på äldsta killens fotbollsmatch en timme bort, där de utklassade det andra laget totalt och vann stort.

Som de flesta nog har hört så har ju Osama bin Laden dödats och det känns lite speciellt att jag är här i USA när det hände. När jag tittade på tv på söndagskvällen så avbröts sändningen plötsligt kvart i elva med special report news. Jag blev förvånad och jag tittade på det. Jag trodde de skulle prata om det i typ tio minuter men jag tittade i en halvtimme och då väntade de fortfarande på att Barack Obama skulle hålla tal om det. Jag var inne på facebook och såg att det fanns en sida kallad kill Osama bin Laden, som hade ett inlägg om att han var död och kl elva på kvällen var det redan 1500 som gillade det och ca 370 kommentarer och nu när jag tittar så finns det massa sidor om det och tusentals som gillar och kommenterar.


På min tv om Osama bin Laden

På morgonen stod det DEAD på framsidan av tidningen och det var text om att han hade dött på två sidor. De hade flera nyheter om det på tv under dagen och halv sju på kvällen tittade hela familjen på en timmes nyheter om det. Vi visade även killarna terrorattacken mot World Trade Center på youtube. Mina värdföräldrar bodde i New York när det hände och var bara kvarter ifrån. Den äldsta killen var ett halvår gammal.

Valborgsmässoafton

Vädret slog om helt till helgen vilket var perfekt! Det var sol och blå himmel hela lördagen och söndagen, så jag spenderade mesta tiden utomhus. På lördagen blåste det en del och var lite kallt i luften, men på söndagen var det sommarvärme. Jag tog en lång promenad på vid sextiden på lördagskvällen ut mot den större vägen. Jag var borta i en timme och tio min.

Orsaken att jag gick dit var att jag ville fota det coola "träsket" vid sidan av vägen. Senaste dagarna har det nämligen växt upp massa växter överallt. Min värdpappa sa att det var eastern skunk cabbage. Om man bryter av bladen så luktar det tydligen skunk, haha. Det var en skön promenad och det var kul att titta närmare, då jag annars bara kör förbi i bilen.


Skunk cabbage i träsket, jordekorre jag såg på vägen dit, den långa vägen - med skunk
cabbage längs hela sidorna - som leder ut till den stora vägen, en gran med
året-runt-julpynt på grannarnas tomt :p


RSS 2.0