Collegekurser

Igår satt jag och kollade klart alla kurser på Skidmore College där jag ska börja till sommaren eller hösten. Och det var inte några få att välja mellan, de har 1500 olika kurser! Jag lyckades i alla fall komma ner till ca 45 stycken som jag kan tänka mig. Mest olika sporter, danskurser, data, franska, bild och psykologi. Gäller att passa på att gå någon rolig kurs som jag kanske inte kommer gå i Sverige. Men kommer bli svårt att först välja kurs, sen måste det bli totalt 6 credits (=170 timmar) och helst inte överstiga 500 dollar (om jag inte vill gå in och betala något själv). Men jag har ju åtminstone några månader på mig ;)

Svensk middag

Det blev att jag gjorde middag igår kväll, köttbullar och potatis med lingonsylt och sallad. Jag hade tänkt göra med gräddsåsen men vi hade ingen grädde hemma, så det får bli en annan gång.

Efter middan körde jag till YMCA i Wilton, som är som en sportanläggning med massa olika sporter i samma byggnad. Och de har flera olika runt i stan och lite utanför, med olika sporter. Jag åkte dit för att titta på gymnastiken som jag kanske ska börja på. De har nämligen vuxenklasser där. De var fem stycken och de tränar en gång i veckan kl 19-20. Väldigt stor skillnad mot att träna 3 ggr i veckan 2½ timme varje gång, som jag är van vid. Men de hann ändå med en hel del under den timmen och det verkade kul.

Det dumma är att de bara har sju-veckorskurser och ingen där man går ett helt år eller nåt. Man måste anmäla sig på nytt varje gång och det är rätt dyrt.. Det är AG-gymnastik här också men de har i alla fall en track, även om den var lite kort. Jag kommer verkligen sakna att hoppa trampett som är mitt favoritredskap. Jag har en vecka på mig att bestämma om jag ska anmäla mig eller inte, men den börjar inte förrän 25 april.


Potatis


Köttbullar


Den lite för korta tracken

IKEA in my heart

Mormorn och morfarn åkte förbi IKEA på vägen upp och köpte svensk mat till mig. Inte trodde jag att de skulle köpa så mycket som de gjorde, de hade rensat halva butiken haha ;) väldigt snällt! IKEA i Philadelphia var det första som kom till USA, så det var lite kul. Jag visste inte att de sålde så mycket mat som de gjorde.
De visste inte riktigt vad jag ville ha så de hade typ tagit lite av varje och vissa saker som jag inte gillar, som sill och löjrom, kan ju föräldrarna äta upp. Men gud vad man märker att man saknar svensk mat. Saft, kaviar och köttbullar är det som jag har märkt av mest att jag saknar. Ska göra middag till familjen inom en snar framtid, kanske ikväll, med köttbullar, potatis, lingonsylt och gräddsås. Typiskt svenskt!
Vaniljsockret var bra att de köpte så jag kan baka, de har inte det här, och kanelbullarna kommer jag frossa i :p


All mat som de hade köpt med till mig!


Denna Kalles med dill har jag aldrig smakat, men jag hoppades den är god.


Min älskade lingonsylt!


Köttbullar i mängder!


Flädersaft! Krusbärssylt har jag varken sett eller provat förut så det var kul.


Tunnbröd, knäckebröd och limpa.

Stadium Café

Åt middag på The Stadium Café, där de hade tv-skärmar runt hela väggarna med sport. Vi beställde massa lökringar att dela på vilket var gott, men jag lyckades motstå frestelsen att ta de många onyttiga alternativen på menyn och valde kyckling och broccoli med angel hair, vilket är lite tunnare än spaghetti :) Fint namn på det.

Jag ska försöka ha tisdagar och torsdagar som träningsdagar, och kanske även söndagar sen. Men vill fortfarande hitta nån sport jag kan börja på.


The Stadium Café


Smileys :) onyttiga friterade potatispommes.

Fest

Blev en sväng till gallerian på eftermiddan för att köpa de tre produkterna på Bath & Body Works som jag hade valt ut i torsdags. Jag var i stort behov av handkrämen för jag har fått torra händer, på ovansidan av fingrarna och knogarna, sedan jag kom hit. Är väl nån annan torrare luft eller nåt.


Body lotion, handkräm och duschgel.


Målade naglarna på morgonen

På kvällen blev det grönsakssnittar, pizza, fruktsallad, chokladtårta och cheesecake. Supergott, och mätt blev jag!





Presenten och kortet från mig till äldsta killen som fyllde år

Jag träffade Malin och Marielle på den stora puben i stan. Vi satt där i några timmar, och det var ett ba liveband som spelade. Blev även dans sen. Vi snackade en del med sångaren, som också spelade gitarr och det visade sig att han jobbade med tv-spel och att han var en av dem som hade varit med och skapat Guitar Hero. Se där ;)



Vi drog vidare till en annan pub vid tjugo över ett, med en kille som Marielle hade dansat med. Träffade hans kompisar och satt och snackade och skrattade. Klockan tre drog vi till stället mittemot som var stort med fem våningar! Vi stod och dansade loss på tredje våningen hela tiden. Blev även upp på podiet ;) Typ alla ställen här stänger kl fyra vilket ju var bra, vi var kvar till stängning och sen blev det taxi hem för mig. Det är så himla bra här för det kostar inget att gå in så man kan dra runt till massa olika ställen. De hade ingen garderob vilket var lite dumt när jag hade vinterjackan med mig.


Vi svenska tjejerna <3

Blev typ bara fem timmars sömn, kom i säng halv fem, och jag vaknade kl sju.

Våffeldagen!

Idag var det som sagt våffeldagen, och det ville jag inte missa. Därför gjorde jag våfflor till efterrätt ikväll. Jag jämförde massa recept på nätet och valde tillslut ett med de fyra ingridienserna vatten, mjöl, smör och grädde. Jag har aldrig gjort våfflor from scratch förut, vi har alltid använt en mix hemma, vilket är jättegott och lätt. Och det blev inte riktigt som jag tänkt mig, då vattnet och mjölet mer blev en deg än en smet och var jättesvår att få slät. Jag hällde i lite extra vatten i slutet vilket gjorde det bättre.

De hade inget vanligt våffeljärn som hemma med fem hjärtformade delar. Utan det här var mer för tjocka fyrkantiga belgiska våfflor, så jag visste inte hur det skulle bli. Det var svårt att få färg på dem, men de smakade faktiskt bättre än väntat, riktigt gott :) speciellt med vaniljglass och sylt. Smakade även den nya "saften" och den blev godkänd med var inte super.



Busy day

Det blev skype med Jenny i tisdags och med Lydia i onsdags :)

Jag tränade i gymmet med maskiner, löpband, gummiband och vanlig styrka, i 1h och 20min. Kändes bra det. Senare följde jag med mamman och handlade mat. Jag ville med för jag hade en del saker jag ville köpa. Jag hittade filmjölken Kefir som jag letat efter! Tog den till frukost idag och den smakar bra. Köpte två nya sorters müsli, leverpastej, thousand island dressing (de hade tyvärr inte rhode island), kiwis, dricka som är liknande saft samt kakao till bakning.


Frukost :) dock inte den med filen och nya müslin.

Åkte hem för att äta lunch, sen åkte jag tillbaka in mot stan igen, till Target och handlade födelsedagspresent till den äldsta som fyller år snart. Blev en leksak som hette Hexbug. Typ en robotinsekt. Hittade även ett jättebra smyckesträd för alla min halsband som jag inte har kunnat hänga nånstans. Jag har letat på massa ställen men har inte hittat nån bra förrän nu.


Smyckesträdet jag köpte, fullt med mina smycken

Jag åkte även till gallerian för att välja ut tre produkter på Bath and body works, men hade tyvärr inte tillräckligt mycket pengar för att betala och fick bråttom hem.
Var på Skidmore College på kvällen och passade på att fråga lite i receptionen om olika sporter och vad de hade, tyvärr hade de varken gympa eller cheerleading :/


Simhallen på Skidmore. Det är en djup bassäng till höger med trampoliner

På kvällen när jag hade slutat jobba kl åtta så körde jag in till stan (för femtielfte gången den dan) för att träffa Malin och Marielle på fiket Uncommon Grounds. Det visade sig vara samma ställe som jag hade varit med Anna, där de hade miljoner olika bagels. Jag fick med mig en stor påse med 6 vallmofröbagels hem gratis då de lägger ut alla (många!) överblivna på kvällen som folk får ta. Lite onödigt, men de kör på att ha helt färska varje dag.
Jag åt en jättegod stor oatmeal and raisinscookie.


Fika på Uncommon Grounds

Eftersom det är våffeldagen idag så har jag kollat recept på våfflor för att kunna göra det ikväll. Jag vill dela med mig av våra svenska traditioner till dem, och dessutom är jag väldigt sugen på våfflor nu!


Amerikanska pengar. Endollarsedel och tiodollarsedel.
Mynt: Quarter dollar (25 cent, med olika bilder på delstaterna på alla mynt),
one dime (10 cent), five cents och one cent.

Plopp och pungråtta :p

Jag googlade min bloggsideadress för att se så bloggen kom upp när man sökte, och det gjorde den bra nog. Sen testade jag att googla angelicainusa och kom då till en annan tjejs blogg. Det som var läskigt sammanträffande var att hon heter Angelica Ring, hon är blond, är från Sverige och hon är i USA just nu (hon kom hit i augusti, men jag tror som utbytesstudent). Dessutom spelade hon volleyboll i början när hon kom hit, vilket jag ju också tänkt börja på. Snacka om likheter. Kanske finns ännu mer men orkade inte läsa igenom så mycket. Ska nog skriva ett inlägg på hennes blogg :p

På kvällen igår så låg det ett brev till mig i brevlådan. Jag blev både förvånad och glad att jag hade fått post, och ännu gladare när jag öppnade det och såg att det var ett brev från min kära kusin Maria, med en väldigt fin bild över Slussen/Gamla stan. Hon har också varit au pair för flera år sedan. Hon hade skickat med tre små Plopp-godisar i någon slags specialversion, som var jättesöta! Tack så hemskt mycket! <3


Special-Plopp och vackert kort från kusinvitamin

Idag tränade jag för första gången sen jag kom hit. Det är galet hur snabbt man kommer ur sina vanliga rutiner med träning när man inte har gympan att gå till. Jag har ju varit förskyld första veckorna så det är en orsak att det inte har blivit av, men nu kände jag att jag verkligen borde börja eftersom jag äter så himla mycket och onyttig mat. Så blev löpband, vanlig styrka och styrka på några maskiner nere i källaren där de har ett gym. Under de 70 minuterna jag tränade tittade jag på två avsnitt av Huset Fullt på tvn de har där nere, vilket gjorde träningen lättare. Men det är verkligen tråkigt att träna själv.


Denna stora och goda salladen gjorde jag till middagen ikväll

Ikväll efter middagen så började hunden skälla massa och vi fattade inte åt vad. Vi tittade ut och först såg vi inget men efter ett tag så kom en pungråtta (possum) gåendes i utkanten av skogsdungen i deras trädgård! Det var första gången de såg en sån i trädgården men tydligen är de ganska vanliga här. Alla tyckte det var jättecoolt. Jag har aldrig sett någon förut så det var kul.


Pungråttan

Middagen

Jag tänkte fel igår, det var till Crossgates Mall vi skulle. Det var första gången jag körde långt på motorvägen själv, det tog ca 35 min att köra. Enda missen var att jag råkade svänga av en avfart för tidigt på vägen dit dock..
Tre av tjejerna på middagen hade jag inte träffat förut så det var trevligt att bekanta sig med dom också. Efter middan drog alla förutom två av tjejerna till Starbucks och fikade lite. En riktigt bra kväll med härliga tjejer!

Idag har jag varit i USA i en månad! Tänk vad snabbt tiden går! Det känns verkligen inte som att det var så länge sen jag åkte. Nu är det ett år kvar ;)

På morgonen idag så började det oväntat snöa massa igen, stora flingor och i flera timmar. Kändes väldigt tråkigt för jag trodde verkligen att våren äntligen var här, har ju varit soligt och varmt i flera dagar. Men nu är marken åter helt vit igen..


På middagen


Min gigantiska Chicken tortilla salad, som var ännu större i verkligheten.


Födelsedagstjejen som precis fått ett USA-pussel.


Alla åtta tjejerna :)


På Starbucks


Starbucks

Skidåkning

Som jag skrev tidigare så behövde jag gå upp tidigt på lördagsmorgonen, och det var för att jag skulle följa med familjen och åka skidor. Så jag gick upp tio i sju. Vi stannade på vägen och hyrde skidutrustning till mig. Jag fick låna skidjacka och täckbyxor av pappan. Jag hade iaf med mig underställ, skidvantar och skidglasögon från Sverige. Jag ville följa med och åka eftersom jag inte har åkt några skidor den här säsongen. Dagen började mulen och kall, men på förmiddagen sprack det upp och blev blå himmel och sol, det kändes riktigt varmt! Satt ute och åt lunch och satt och solade lite. Jag brände mig i ansiktet, är ganska röd..


Redo att åka ner


Det var en ganska stor skidanläggning med många nedfarter. De har inte röda backar i USA, vilket var synd för det är dom jag åker mest så visste inte riktigt vilka som passade mig. De har gröna, blå, svarta och dubbelsvarta. Det blev nästan bara blåa backar, vilket kändes lagom. Vissa var svåra att åka i för det var så mycket lös-snö, som i högar som jag var rädd att fastna med skidorna i. Det blev värre under dagen då solen låg på. Mina värdföräldrar kallade det mashed potatoes :p I en backe i slutet av dagen, så stannade en man vid mig och gav mig några tips på hur jag skulle åka bättre, det var jättesnällt och ett jättebra tips om hur jag skulle göra i vändningarna, som gav skillnad direkt. Det var en härlig dag och jag är glad att jag inte stannade hemma bara för att jag var på festen i fredags och var lite trött. Däremot märkte jag hur utmattad jag var på bilresan hem vid fyra, då jag nästan somnade.


Vacker utsikt från toppen


Redo att åka hem efter en dag i backen

När jag kom hem så ville jag bara lägga mig och sova i nån timme innan jag skulle ta hand om killarna, men det blev skype med mamma, pappa, morbror, mormor och morfar då mina föräldrar var och hälsade på och hjälpte dem att flytta till sin nya lägenhet :) Det blev en rätt lugn kväll som tur var, vi tittade på filmen Madagascar 2 Escape Africa och på Wipeout som både killarna och jag tycker är kul. Vi beställde hem pizza så jag behövde inte fixa nån middag. En skön kväll som avslutades med att sitta vid datan för mig och bland annat skypa med Patrik som var nattuggla.

Nu ska jag alldeles strax åka iväg till Colonie Mall och äta middag på StandarD med några tjejer för att fira att Marielle har fyllt 20 år. Ska bli trevligt!

American party!

Känns som att jag alltid ligger en dag efter i bloggandet, men men. Fredagen var en dag av nya upplevelser :)

Min LCC kom halv fem för att prata med mig och värdmamman om mina första tre veckor här. Vi gick igenom ett formulär som jag och mamman hade fyllt i precis innan, om hur allting har gått med både jobbet som au pair, med killarna, komma in i familjen, nya kompisar, och regler om tex bilen mm. Det kändes bra att prata om allt och var ett trevligt litet möte.

Marielle och Dawn kom och hämtade upp mig vid nio för att åka till en amerikansk tjejs fest (hon hade fyllt år). Det blev några stopp på vägen, så vi var inte där förrän typ tio. Jag var inställd på att komma dit tidigare men nu kom vi lagom till att festen drog igång. Den var i en stor villa där fem tjejer bor tillsammans.

Det kändes ibland som man var i dröm för allt kändes så overkligt likt alla fester man ser på amerikanska filmer. De hade de röda plastmuggarna, de körde dricklekar och spelade beerpong. Killarna såg inte så bra ut måste jag säga men tjejerna var upplädda till tusen i korta finkänningar med bara ben och alla hade klackskor på sig inomhus. De körde leken flipping cups, som verkade både rolig, spänningsfull och tävlingsinriktad. Man är i två lag och en i taget i laget dricker upp det lilla man har i muggen, ställer den vid kanten av bordet och chippar upp den med fingrarna så att den ska landa upp och ner. Man fortsätter ända till man lyckas och hela laget måste klara det. Den leken ska jag lugnt ta med mig hem till Sverige!

Vid tolv började vissa röra sig downtown för att gå ut, men var fortfarande många kvar på festen. Jag skulle upp tidigt dagen efter, så jag ringde en taxi och var hemma vid kvart i ett. Det var typ första gången jag åkt taxi själv och hem från en fest, tar ju alltid nattbussen om jag är ute hemma, men de har ju nästan inga kommunikationer här.


Beerpong


Tjejerna jag hängde med under kvällen

St Patrick's Day

Jag hade tänkt att skriva igår kväll men det blev för sent och idag på dan har jag haft fullt upp. Ska bort ikväll snart också så får se hur mycket jag hinner skriva nu.

Igår var det St Patrick's Day här, och de firar rätt stort! Det är ju irlänskt och tydligen bor det många som har irländskt ursprung här. Jag åkte in till stan klockan ett på dan, efter att ha kollat på internet var de firade St Patrick's Day. Jag ville se livemusik och irländska dansare mm, så jag var runt på många ställen jag. Först åkte jag till en pub en bit längre upp men killen som spelade tog en paus en stund efter jag kom så då åkte jag ner till huvudgatan och parkerade och gick till ett annat ställe. Det första kom jag inte in på för där kollade de leg, men nästa gick jag in och kollade, men där var det inga uppträdanden nu. Istället träffade jag några sköna amerikaner som började prata med mig direkt när jag kom in. Tre män och en kvinna, alla ganska gamla, i 40-årsåldern men det var kul att snacka eftersom jag var ute själv. Det funkar alltid bra att få igång en konversation om man säger att man är au pair från Sverige.



Jag drog vidare till The Parting Glass som är en känd irländsk pub. Det var en utegård där massa folk stod och det var stort inne också. Jag stannade och tittade på en som spelade gitarr och sjöng, men även han tog en paus kort efter jag kom. Så jag gick tillbaka till amerikanerna som nu var på puben vägg i vägg med den där jag träffat dom. Jag stannade där ett tag och snackade med dom, tjejen var trevlig och väldigt pratsam och de gav mig komplimanger hela tiden.

Det som var så roligt, förutom att det var jättemycket folk ute och att alla drack och var halvt fulla mitt på dagen, var att de flesta var utklädda på något sätt. De flesta hade något grönt på sig, men vissa körde hela vägen med en hög grön hatt, grön t-shirt, grönt smink, gröna halsband och accesoarer, grön kjol eller kilt och gröna skor mm. Det såg så roligt ut.

Nästa stopp blev på The Irish Times där ett band spelade, men även de slutade spela ett tag efter att jag kom (konstigt att det var så på alla ställen...) Jag frågade om de visste när dansarna skulle komma men det visste de inte exakt. Jag gick tillbaka till det sista stället på eftermiddagen men dansarna hade inte kommit än, så jag gick till The Parting Glass igen för där visste jag att dansarna skulle vara nu. Dansen var underhållande och annorlunda. Det var främst barn som dansade vilket förvånade mig eftersom de åkte runt till olika barer, det var roligt att se. De rör benen och fötterna mycket, komplicerat, men överkroppen är oftast still.

Vi var iväg på middag på kvällen och det var trevligt och med mycket och väldigt god mat. Vi åt en typisk irländsk rätt - cornbeef och cabbage med potatis och ungsrostade morötter. Och äppelpaj till efterrätt. Sedan drog jag in till stan halv tio för att möta Marielle och Malin på en pub. Vi var bara där i 45 min för Malin hade curfew på kl elva.


Marielle och Malin med nån random snubbe med kilt

Congratz

Tänkte börja med att säga GRATTIS till Marielle som fyller 20 år idag! (16/3) Hoppas du hade en bra dag och kväll :)

Idag var jag ute på några ärenden på dagen, jag åkte till en slags bilverkstad där de bytte ut lampan fram på bilen. De fixade det på typ fem minuter så det var skönt. Men när jag ändå var ute och åkte så var jag inne på Walmart, Price Chopper och Target, de stora affärerna här. Så slutade med att jag var borta i två timmar.

Jag är väldigt trött nu så ska nog sova snart, har tittat på tv i två timmar och skypat med Patrik. Good night!

First clustermeeting

Nu är jag ganska irriterad; jag hade skrivit klart hela inlägget men när jag skulle publicera det så blev internetanslutningen dålig så det funkade inte och halva inlägget försvann för att jag inte hade sparat. Sen när jag nu kl nio skulle testa igen så skrev jag allt på nytt men när jag skulle spara så loggades jag ut för att jag varit inaktiv för länge förut så det sparades inte nu heller. Jises, nu måste jag skriva om det för tredje gången, och det blir aldrig lika bra som första.. Dessutom blir det tyvärr längre nu också, hoppas ni orkar läsa.

Igår tittade jag på Women College Gymnastics (artistisk gymnastik) på tv som hade spelat in. Det är så coolt att se, speciellt beam och floor. Jag fattar inte hur de kan göra vissa övningar, de är för det första mycket svårare och så gör dom det på mycket svårare underlag eller redskap. Dessutom är de yngre. Tex så körde en tjej rondat flickis halv vändning dubbelvolt och en annan körde rondat flickis dubbelstrecksalto (om än i svank) på floor, och det är ju typ hårdare eller lika hårt som ett voltgolv. Vi kör ju inte det ens på det mjuka tumblinget. Och så tar de ju typ bara ett ansatssteg innan, de får ju inte plats att springa. De flesta AG-gymnaster är ganska korta för att de tränar så hårt, och en av tjejerna var bara 4 ft 9 inches; ca 145 cm!

Klockan halv åtta igår kväll så var det clustermeeting. Det är en träff med alla andra au pairer i området, som är en gång i månaden. Jag hade ju träffat några av dem innan, men vi var 15 totalt (jag tror det var en som inte var där), så det var många nya ansikten. Får se vilka man börjar umgås med sen. Vi var hemma hos vår LCC (Local Community Counselor) som är hon som har hand om oss när vi är här som au pairer. Man började med att fylla i ett formulär om hur månaden hade varit, med barnen och med föräldrarna och med sina mål. Det gör de tydligen varje gång.. Sen hade vi ett möte där LCCn berättade om hur mycket och hur vi skulle betala skatt i USA.

Hon hade beställt hem pizzor till oss som vi åt till middag, några slices var, för de var som panpizzor. Sedan blev det även efterrätt för en av tjejerna skulle snart fylla år (hela 26 år) så vi sjöng för henne och gottade oss med en glasstårta som LCCn hade gjort. Det var massa söndersmulade Oreokakor i botten, sen jordgubb-, vanilj- och chokladglass, och sen massa Oreosmulor över hela. Riktigt gott faktiskt!

Bilder från gårdagen


Kvällens outfit (jag står i mitt rum)


Massa tjocka pizzor


Inför St Patricks Day, med gröna kakor


Middagen


Oreo-glasstårta till efterrätt för att fira en som fyllde år snart (hon till vänster)

Idag var jag ute på en halvtimmes promenad med hunden när städerskorna kom. Det var sol och blå himmel och det kändes faktiskt ganska varmt. Sen blev det, som vanligt, mycket fix med tvätt och disk.. Jag skypade med Mafaye och även lite med Josefine (tjejerna från orienteringskursen) vilket var kul, att höra hur de har det i sina familjer.

Mello

Jag tittade på Melodifestivalen med värdfamiljen ikväll :) Jag ville visa dom finalen eftersom det är en så stor folkfest i Sverige. Vi satt i köket och tittade på svtplay på deras dator där. Killarna tyckte typ röstningen var mest intressant, det som jag tycker är typ tråkigast och segast. De hejade på Danny vilket var kul :) Men det var i och för sig den enda låten de såg hela av.

Men det var fett störande för mig, när jag skulle starta programmet. Jag hade skypat med massa som pratade om det och jag hade till och med bett Lydia att gå in på svtplay och kolla så vinnaren inte visades där. Jag ville verkligen inte få vinnaren avslöjad innan jag sett programmet, för då försvinner ju all spänning med röstningen. Höll mig även borta från statusuppdateringar på facebook om det. Så kände mig rätt glad och lugn när jag satte på den, men det första som kommer upp är en bild på Eric Saade från det senaste upplagda programmet Melodifestivalen 2011: Dagen efter. Snacka om irriterande!

Förutom det så tyckte jag finalen var bra, jag gillade typ alla låtar, även om jag nog inte tyckte Saades var bäst. Men scennumrena var coola och det kändes kul att visa upp allt för familjen :) Jag översatte en del och förklarade allt eftersom. Kul att de visade en del flygbilder över Stockholm och Globen i början.

Heldag med tjejerna :)

Jag har precis skypat med min käre morbror, med Patrik, med Karro och även med Lydia :) trevligt trevligt.

Det blev varken in till Albany eller någon parad igår, tråkigt nog.. På vägen dit så stannade vi på Starbucks, på Marshall's, på ett matställe och vi kom liksom aldrig fram. Men det blev en trevlig dag i alla fall, trots att jag blev lite besviken eftersom jag verkligen skulle velat sett paraden. Marielle, Malin och en tjej jag inte träffat förut, Isabelle, åkte bilen tillsammans och mötte upp Dawn på Marshall's. Det blev lite provning av kläder för min del och två av tjejerna shoppade lite.

Vi hade ingen koll på när paraden slutade, bara att den började kl två. Så när klockan hade hunnit bli lite efter tre så visste vi inte om vi skulle chansa och åka dit eller inte. Tillslut blev det att vi åkte till Crossgates Mall istället och gick och åt på StandarD. Det var en väldigt fint och bra ställe, lite som The Cheesecake Factory. Jag var som vanligt onyttig och beställde en slags chokladtårta, och den var gigantisk ;) mycket god, men orkade bara halva så tog med resten hem i doggybag :p ska nog äta upp den ikväll. Där träffade vi på två till au pairer som jag inte träffat förut så snackade lite med dem.

Det blev in på H&M och Forever 21 för shopping. Tjejerna köpte utstyrslar för kvällen, men jag gick hem tomhänt. Hittade dock ett jättefint linne på Forever som jag inte hann testa, så får se om jag köper det en annan dag.
När vi väl började åka hemåt igen var klockan nästan sex. Svängde förbi Marielles hus för att hämta lite saker och fick då träffa hennes värdfamilj, som var världens mysigaste. De små killarna var bara för söta!

Hemma vid halv åtta, god pizza till middag, byta om och sen åka iväg igen ;) Jag hämtade upp Malin och Marielle och vi åkte in till stan för att gå på en vinbar. Där mötte vi upp Isabelle och hennes amerikanska pojkvän Paul. Det blev en mycket trevlig och rolig kväll, vi satt där i typ 2½ timme och det blev ganska många drinkar för vissa :p Jag själv körde ju bilen så blev en god alkoholfri ananasdrink. De andra drog vidare ut sen vid tolv, men då körde jag hemåt.

På vägen hem blev jag stoppad av polisen! Jag blev det i fredags kväll också, jag glömde skriva det. Men ingen fara, jag hade inte gjort nåt fel, det var en av lamporna fram som var sönder (ni vet 'enögda' bilar). Men jag har aldrig blivit stoppad förut så det kändes lite scary. I fredags så var jag typ 50-100 meter från Malins hus när sirenerna började blinka bakom mig. Jag blev lite chockad och visste inte ens först om det var en polis och om det var mig han blinkade åt, för lamporna var typ bara röda framifrån och jag tänkte att de ska ju lysa blått också så jag fortsatte lite försiktigt men då blinkade han med helljuset så jag stannade.

Det tog typ flera minuter innan han gick fram till min bil och jag hörde en hund skälla, så jag hann ju bli rätt nervös. Jag visade mitt svenska och mitt internationella körkort och sa att jag var au pair och han visste inte ens vad det var så jag var tvungen att förklara. "Is that a common expression?" Bra koll där. Han försökte förklara varför han stoppat mig men jag fattade inte vad han menade, mer än att det var nån lampa det var fel på, men visste inte vilken eller vad jag skulle göra åt det. Han sa att han vanligtvis ger böter för det, men att jag slapp det nu pga omständigheterna, tur det. Tyckte han sa highlight när han sa headlight och massa konstigt.

Så i går kväll när jag skulle hem efter Wine Bar (värdföräldrarna hade inte hunnit fixa lampan) så blev jag stoppad igen. Det stod en polisbil vid vägen som jag körde på och direkt när jag såg den så tänkte "Nej, inte igen!" Men mycket riktigt så körde han ut efter mig och satte på rödljusen. Den här gången gick det i alla fall lite lättare då jag visste vad felet var, och jag sa att mina värdföräldrar skulle fixa det dagen efter. Men det blev en del drama!


Restaurangen på Crossgates.


Jag, Dawn, Malin och Isabelle (Iz) inne på StandarD.


Iz och Marielle


Jag med min väldigt höga och goda chokladtårta.


Marielle, Malin och jag utanför Wine Bar.


Tvillingarna ;)


Iz och jag.


Alla fyra tjejerna :) drinkarna slut

Hit och dit

Igår var det en kraftig jordbävning i Japan (8,9 på Richterskalan) som sen orsakade en tsunami. Jag tittade på nyheterna både på dan och kvällen för att få lite mer info. Barack Obama höll ett långt tal också. Jag var orolig för min kära syster som ju är i Kalifornien, för tsunamin var på väg dit. Men jag snackade lite med henne och det var ganska lugnt. Hon sa att hon skulle springa upp på kullen där skolan är, om det blev farligt :p

Värdmamman fick äntligen tag på gymnastikföreningen här uppe, så jag åkte dit igår kväll för att prata med dom och se om jag kunde börja. Men när jag kom dit var det full rulle och de hann knappt prata nåt. Men jag tror tyvärr inte det blir nåt för den äldsta var typ 14 år och det är bara artistisk gymnastik, jag vill ju hellre trupp, men de har knappt det här i usa..

Efter middan bar det av till Malin. Var där ca kvart i nio och då gav vi oss direkt ut igen för Malin och Marielle skulle köpa middag. Det blev mexikanskt på Chipotle, som de tog med sig hem igen. En till au pair tjej var med, som heter Dawn. Trevligt att träffa henne också, hon är dessutom i samma cluster som mig. Vi hade problem med on demand-filmerna på boxen nere, så det blev att vi bytte våning till vardagsrummet där det konstigt nog funkade. Vi tittade på Burlesque, med Cher och Christina Aguilera mfl, och den var faktiskt riktigt bra :) lite lång dock, jag var jättetrött i slutet. Körde hem efter tolv.

Jag ska åka iväg till Albany nu med några tjejer och titta på St Patricks-paraden. De är här och hämtar upp mig vilken sekund som helst nu, så måste dra.
Puss


I gympahallen.


Miljoner olika kort! Fanns en till gång med lika mycket.


Jag, Dawn och Malin hemma hos Malin :)

Igår, idag

Det blev som sagt Starbucks igår kväll med Marielle och Malin, härliga tjejer det :) Eftersom jag varken dricker nån sorts kaffe eller te, så blev det en varm choklad för mig. Hade ätit mycket till middag innan så blev ingen kakbit. Vi var där från efter åtta till stängning kl 22. Sen blev det att titta på Grey's Anatomy, även fast jag tyvärr hade missat början.

Det kom två män som skulle rengöra alla heltäckningsmattor i huset - mitt rum och hela övervåningen. Det tog dem ca 1½ timme och det lät en hel del. Och blött blev det, det tar tydligen 24h för mattorna att torka helt.. Så har alla fönster lite öppna för att det ska vädra igenom, så är lite kyligt. Men rent ska det va nu :)

Det som var roligt var att en av killarna var halvsvensk. När jag sa att jag kom från Sverige så blev han typ jätteglad och sa att hans morfar var svensk. Han hade kommit hit på 40-50-talet. Han hade tänkt att jag såg svensk ut när han först hälsade på mig. Så vi snackade en hel del, det var trevligt :)

Ikväll blir det filmkväll hos Malin med Marielle :) vi skulle gått på bio men fanns inga bra filmer, men är mycket mysigare att vara hemma hos nån. Och ska bli kul att se hur hon bor.

Talk to you later <3




Gott med varm choklad, i en typisk Starbucksmugg ;)


The girls M o M

Close, but still far away

Igår var det min och Patriks 15-månadersdag! Vi skypade (vilket vi typ gör varje dag :p) och det kändes tråkigt att vi inte kunde dela dagen tillsammans. Men det kändes bra med skypandet ;) love you!

Igår kväll skypade jag även med syster Emelie :) äntligen, hon har inte varit inloggad nåt så kändes kul att prata och höra hon har det nu, hon är i Santa Barbara och pluggar i år. Så i samma land men tre tidszoner bort och nästan så långt ifrån man kan komma varandra i USA. Jag hade hoppats att jag skulle hamna i Kalifornien också, men men vi ska hälsa på varandra i sommar i alla fall :)

Det blir Starbucks med tjejerna ikväll :)


Brownies som vi bakade idag

I'm missing you (Black Eyed Peas)

Har mest legat i sängen hela dan, för har fått nån slags maginfluensa, och tittat på Melodifestivalen på svtplay från i lördags och haft laptopen bredvid mig kanske lite för mycket.

Just nu lyssnar jag på skivan jag gjorde till Patrik på vår 1-årsdag, med massa kärlekslåtar. Jag saknar dig älskling! Innan jag somnade igår, så tittade jag i den 60 sidor tjocka fotoboken jag gjorde innan jag åkte, ett ex till mig och ett till Patrik. Det är massvis av bilder på oss och allt vi gjort tillsammans under den tiden vi varit tillsammans. Söndagsmorgonen började jag med att titta i fotoboken jag fick av bästa Jenny på min avskedsfest. Minnen!

Igår skypade jag äntligen med finaste Lydia :) Det kändes verkligen bra, och hon vet ju verkligen hur det är att komma ny till en amerikansk familj och bo hos dem. Miss you!

Gårdagens lilla lunch till killarna :p



I lördags hittade jag den här godispåsen i en butik och tänkte det var kul att köpa dom till familjen :)



Förra veckan fick jag mitt amerikanska visa-kort på posten. Jag fick välja bakgrundsbild själv och de har även ett foto på mig, utan nån kostnad. Det gillas!



Nej nu ska jag nog försöka att sova lite så att jag är frisk imorgon.

Totalt proppmätt...!

Jag blev medbjuden till en avskedslunch för Mathilda som åker hem imorgon, efter att ha varit här och hälsat på i två veckor. Hon var au pair här förut i två år. Jag fick skjuts till Colonie Mall nära Albany där jag mötte upp Malin, Marielle och Mathilda vid tolv. Vi åt på The Cheesecake factory (vilket är så bra som det låter). Det blev en lång lunch och fika på över 2 timmar :p Tjejerna beställde in appetizers och sen en varsin megastor sallad. Jag valde det lite onyttigare alternativet Belgian Waffles. Allt var ganska dyrt, men stället var jättefint, servicen var jättebra och de hade allt man kan tänka i matväg.

När vi redan var mätta efter den maten så beställde vi in cheesecakes som vi ju måste äta på det stället ;) Marielle och Mathilda delade på en med choklad, Malin tog en med jordgubbar och jag tog en med choklad, hallon och tryffel. Det var supergott! Men gud vad mätta vi blev.. Det kändes som jag knappt kunde röra mig sen, och nu, 6½ timme senare är jag fortfarande mätt haha! Så det blev ingen middag för mig..



Mathilda åkte hem efter desserten men vi andra tre stannade kvar och gick runt i gallerians affärer. Jag har nu varit inne i fyra Victoria's Secret-butiker i fyra olika gallerior sen jag kom till USA :p jag ska lugnt köpa nåt där sen. Tjejerna åkte till gymmet vid halv fyra så då gick jag runt lite inne på Macy's där jag fortfarnde inte hade vart, medan jag väntade på att min värdmamma kom vid tio i. Hon hade varit iväg med den äldsta sonen på en fotbollsturnering. Hans lag vann alla matcher och hela turneringen så han hade en fin pokal med sig hem, grattis! :) Det blev en veckohandling i mataffären på vägen hem, lots of food.

Denna kväll blir en 4-timmars tv-kväll. Just nu tittar jag filmen Monsters Inc. som är en jättesöt film som jag gillade när jag var liten och inte sett sen dess. Sen blir det Desperate Housewives och Brothers and Sisters :)

(PS. Glömde säga att de två bilderna från filmen Beastly är tagna från Google)

Massa nytt!

På fredagskvällen till filmen på kvällen lyxade jag till med lite chokladglass och blåbär :)




Min frukost i lördags, gott, men jag saknade Kalles Kaviar på äggmackan.. :/

Igår, på lördagen, så blev det att åka till Wilton Mall med svenskan Marielle. Det är samma galleria som jag var på i fredags. Vi var där i typ tre timmar och tittade i affärer och åt lunch, mycket trevligt :)



Vid tjugo i fem kom Anna och hämtade upp mig vid huset och vi körde till Clifton Park för att hämta Christina och ta hennes bil istället. Det är Annas närmaste kompis här. De var väldigt lika också. Vi åkte till Crossgates Mall nära Albany, och det hade tagit oss en timme att komma dit från mig. Där mötte vi Lena och vi gick och bokade bord på Pizzeria Uno och gick sen runt och kollade i affärer. Det här var en riktigt stor galleria, med två våningar och massa olika affärer. Vi gick bara och kollade i typ knappt halva.



Vid klockan sju så gick vi till restaurangen och där mötte vi upp tre till tjejer. Alla var tyskar hihi! Det blev en god middag med kyckling och pommes, men de var väldigt sega med att servera oss maten, vi fick den typ 35 min efter att vi kommit. Det gjorde att vi blev lite sena till bion vi skulle gå på så vi kom dit typ fem i halv nio, den började tio över åtta. Men det visade sig vara perfekt tajmat för det hade varit reklam, så precis när vi satt oss så började själva filmen ;) Vi tittade på Beastly, som är som en verklig version av Skönheten och Odjuret. Den var faktiskt över förväntan, väldigt bra :) Huvudpersonerna var Vanessa Hudgens, snygga Alex Pettyfer och Mary-Kate Olsen. Synd bara att Pettyfer var odjuret så han såg ful ut nästan hela filmen... Mary-Kate spelade nån slags punk-emo-häxa vilket inte alls var smickrande för henne.




Bilder från fredagen


De hade som en stor pool med fontäner mitt i gallerian :p


Jag vid en Saratoga-häst i gallerian.


Massvis med billiga saker för under 5$ i hela butiken.


Welcome to America!


En av hästarna och en ponny :)


Lilla åsnan och en häst.


Jag med häst och två av hundarna (den lilla taxen gömmer sig lite bakom)


Anna med en av hästarna och två av dom andra hundarna.


Jag borstar en häst ;)


Så här såg knivstället ut i Annas hus, snacka om galet många knivar!

Blind date :p

En konstig sak som jag glömde skriva om filmen igår var att den började om när jag tittat klart, de visade den två gånger i rad, fattar verkligen inte varför..

Det blev en lång promenad med hunden i torsdags, vi var ute i 50 min och då gick vi ändå bara runt i området och tittade på alla husen, de är så stora och alla är olika varandra. De hade ett jättekort koppel till hunden så att han skulle gå bredvid mig, vilket nog var bra för han är rätt stor och stark.

Gårdagen blev rolig för jag träffade en au pair som bor ca 15 min (med bil) norr om mig. Jag hade messat henne och frågat om hon ville träffas, för jag hade hennes nummer på cluster-listan och min community counselor hade sagt att hon var trevlig. Så au pairen Anna från Tyskland, kom och hämtade upp mig kl 10 och vi åkte in till stan. Hon visade mig Skidmore College, där jag nog ska börja plugga, och sen gick vi lite på huvudgatan. Hon gick in och köpte en bagel BLC på ett ställe där de hade jättemånga olika typer av bagels, bla smaker som banana nut och jalapeno.

Sedan åkte vi vidare till det stora shopping mall som finns här. Vi gick inte runt så länge men det var mest för att visa mig hur det såg ut och vad det fanns för butiker. Vi gick också in på Walmart, som har ALLT. Efter lite fler butiker och en inte så god Subway-macka, så körde vi hem till Anna. Hon bor på en hästfarm, vilket jag tyckte var coolt och annorlunda. Så vi gick till stallen och de har tydligen ca 45 hästar här på sommaren! Vi hälsade på alla hästarna och även en åsna(!) och sen fick jag också gå in och borsta en häst, som hade lite längre "päls". Det var roligt och fick mig att tänka på när jag red typ en termin när jag var liten. Familjen hade också fem hundar! Plus en katt och en fågel. Snacka om djurfamilj. Vid klockan två skjutsade Anna hem mig igen och jag tog tag i killarnas tvätt och disken. 


Jag med hunden på promenaden.


Ett av de husen jag tycker är finast i området. Alla är galet stora!


Amerikanska flaggan ;)

Så ska det inte riktigt bli..

Jag har precis tittat klart på filmen How to lose a guy in 10 days. Det är en riktigt skön rulle ;) har sett den flera gånger förut, men det var länge sen sist. Jag har den faktiskt på VHS hemma, haha då känns den verkligen gammal! Men den var tydligen från 2003, så förstår inte varför vi har den på band (dvd lär ju ha funnits då liksom?). Aja bra är den, men det är så himla störande med alla reklampauser i USA. Okej våra 5-10 min långa pauser är ju rätt tråkiga dom med men då har man iaf chans att göra nåt annat. Här har dom, istället för två pauser, typ femtioelva stycken på en timme. De är inte så långa vilket ju är skönt på ett sätt men det innebär att programmet avbryts var femte minut och även att man oftast sitter kvar och glor på tvn och låter sig manipuleras.. Igår blev det en riktig tv-kväll med Wipeout, Grey's Anatomy och Private Practice. Men somnade mot slutet.. Nu är jag också rätt trött så ska gå och lägga mig, men jag uppdaterar mer imorn om denna dagen, som var lite roligt annorlunda :) good night all.

Börjar göra mig hemmastadd :)

På tisdagskvällen och även igår på dan, blev det skype med älsklingen igen :) det känns som man är så nära varandra trots att hela Atlanten är mellan oss. Älska Skype!

Jag hann äntligen börja packa upp alla mina väskor, som jag inte haft chans till att göra än, speciellt eftersom jag bodde på övervåningen första helgen. Så hela gårdagen spenderades med att bestämma vart allt skulle vara, hänga in i den stora garderoben och ner i byrån och skrivbordslådorna. Jag hittade en del småsaker som de andra au pairerna hade lämnat, men inte så mycket användbart.

Vid kvart i fyra kom min Local Community Counselor, som är en kvinna som har hand om alla au pairer i närheten av mig. Just nu är vi 16 st med mig inräknad. Men än så länge har jag bara träffat henne som jag delade hotellrummet med. Vi pratade lite om hur det gick.

Igår sa min värdpappa att jag liknade Liv Tyler, vilket jag tar som en komplimang, men jag vet inte om jag håller med :p

Idag är det en jättefin dag med blå himmel och sol, så kanske går på en promenad med hunden :)


Igår var det två söta ekorrar precis utanför fönstret och jag såg en av dom imorse också.
De ser inte direkt ut som de mer rödfärgade svenska.

Nu har jobbet börjat ;)

I lördags kväll så åkte vi in till staden och åt middag på Pacific grill, en kina, thai och japansk restaurang. Jag gillar inte den maten men det var Jessika som fick bestämma eftersom det var hennes sista kväll här. Det var en trevlig middag med hela familjen plus killarnas farmor.

I söndags åkte vi och lämnade av Jess på Albany airport, där hon skulle åka i en minibuss till New York och ta planet från JFK hem till Tyskland. Efter avskedskramar så åkte vi till Half Moon Diner, där det var väldigt mycket folk. Vi fick vänta i typ en kvart på att få ett bord. Vi åt en stor typisk amerikansk frukost, för att de ville visa mig hur det kan vara. Det var roligt och precis som jag tänkt mig. Jag tog French Toast med blåbär och jordgubbar, det var riktigt gott :) de amerikanska pannkakorna killarna tog smakade däremot inte lika bra.

Vi åkte vidare till olika butiker där det blev lite shopping till killarna och pappan, fast vi egentligen bara tänkt köpa sängkläder och handdukar till mig. Vi åkte även till djuraffären och köpte hundmat och fyra nya fiskar till det ena akvariumet. Jag och värdmamman åkte även iväg själva när vi lämnat av de andra, och då fick jag köra bilen :) det var lite ovant men gick bra. Det är automat och den är mycket större än jag är van vid. Vi letade vidare efter sängkläder och hittade tillslut något jag gillade och som var i rätt storlek för sängen.

På kvällen gick jag igenom alla frågor, regler och rutiner med föräldrarna, och även en del igår kväll.
Igår var min första arbetsdag och den blev lite annorlunda för den äldsta killen var sjuk så han var hemma från skolan. På kvällen blev det att titta på Gossip Girl på tv :)

Även idag har den äldsta varit hemma från skolan och vi har tagit det lugnt, han har legat i sängen och tittat på tv och jag har läst lite mer info från Au Pair in America.


Min French Toast, gottigott :)


Mina nya sängkläder och kuddar :)


Min lyckokaka från kinarestaurangen; lappen var lite läskigt rätt, mitt år här har ju
precis börjat och det kommer nog bli väldigt kul :)

RSS 2.0