Amerikansk jul

Jag finner verkligen ingen tid till att uppdatera bloggen, ledsen för det. Jag har i alla fall lagt upp en del bilder på facebook för att visa vad jag har för mig här, så kika in där också ;) Tänkte ge en uppdatering om julhelgen här. Det var första gången jag firade jul borta från familjen hemma i Sverige och första gången jag fick uppleva en amerikansk jul. Det blev en riktigt bra helg. Jag följde med värdfamiljen till Greenville där deras mormor och gammelmormor bor. Jag hade träffat mormorn förut då hon följde med oss på Florida-semestern.

Vi skulle åkt upp på torsdagskvällen, men två timmar innan vi skulle åka så fick vi reda på att det var tornados precis längs vägen vi skulle åka. Så fick tyvärr vänta till fredagsmorgonen och åka. När vi varit där ett tag och varit ute och lekt i solen, så åkte jag, värdpappan och de tre äldsta killarna in till downtown Greenville, där vi var i ca 3h. Var härligt att gå runt i den mysiga staden (gick huvudgatan ned) i den varma solen. Vi gick ner till en stor hängbro och kollade på forsen och vattenfallet, vilket var jättefint. Satt på Starbucks, kollade lite skridskoåkning och åt glass på Marble Slam. Mysig dag!


Jag på hängbron framför vattenfallet i Greenville.

Julaftonen 24e, så skypade jag med familjen hemma i Jönköping, där de var och firade jul med mormor och morfar och min morbror. Jag tittade på Kalle Ankas Jul på deras tv och var med på hela paketöppning, jättekul att kunna vara med på andra sidan jordklotet!

Spelade Alfapet med mormorn, värdmamman och den äldsta sonen, vilket var en utmaning att göra på engelska.

Den näst yngsta killen fyllde 8 år så på kvällen blev det firande av honom med god middag, chokladtårtor och presentöppning. Jag hade köpt en chokladmandeltårta till honom från IKEA som han valt ut, och mamman hade beställt en stor chokladtårta med glasyr, mycket gott! Jag sjöng Ja må han leva när jag gick in med tårtan. Gav honom ett stort orange älg-gosedjur från IKEA som han önskat sig.

Den 25e, vilket är när de firar jul i USA, så blev det paketöppning på morgonen med allihopa. Mostern och hennes man var också där (som på gårdagskvällen). Sedan blev det brunch med amerikanska pannkakor, fruktsallad och ost/skinkgratäng.


Jag i julklänningen framför julgranen.

Vi körde hem till Atlanta kl tolv och när vi kom hem så fortsatte paketöppningen. De hade inte tagit med några julklappar till barnen i Greenville utan var bara juklapparna till och från släktingarna där. Vi hade fått massa saker i julstrumporna som vi började med att öppna, och sen hämtade den äldsta killen paketen under julgranen en efter en, i en speciell ordning så det blev rättvist. Man öppnade direkt när man fick paketet och alla andra tittade på.

Jag fick jättemycket paket från värdfamiljen, hade inte förväntat mig det. En svart kjol, en stor vårsjal, en bibel (haha), lite juldekorationer, pengar, foton, halsband och örhängen från Ann Taylor, 3 pack lypsyl, en liten julhandduk, ett tomt fotoalbum samt en kokbok med massa recept från sydstaterna. Jättensnällt! :) Jag fick pengar från mormor, morfar, morbror, mamma och pappa. Fick även fina örhängen och halsband, en fin t-shirt och svenskt godis från mamma och pappa. Från Emelie fick jag en parfym från Victoria's Secret och ett coolt armband med berlocker från Guess. Tack så mycket allihopa! :)

På kvällen blev det en stor köttbullsmiddag med hela familjen, då jag berättat att det är typiskt julmat. Mycket gott. Hela helgen hade vi även ätit svenskt julfika som jag bakat med killarna; lussebullar, pepparkakor, snöbollar, saffranskaka och pepparkakshuset. Så jag fick både en amerikansk och svensk jul, i en bra mix!

Kommentarer
Postat av: Monica

Vad kul att du beskrivit din amerikanska jul med inslag från svenskt julfirande! Vad skönt med värme!

2011-12-28 @ 23:22:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0